tag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post6077838631605123583..comments2024-03-04T23:02:24.555+02:00Comments on Rakkautta ja maan antimia: Miksi rosollia syödään vain jouluna? Ja mitäs sitten syödään, jos ei tykkää rosollista?markettahttp://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-3877496578157018232016-12-31T12:14:06.130+02:002016-12-31T12:14:06.130+02:00Minä alan tekemään rosollia aina loppukesästä, kun...Minä alan tekemään rosollia aina loppukesästä, kun uusia punajuuria alkaa saamaan. Toi syksy on niin runsaan yltäkylläisyyden aikaan, että juuresherkus usein unohtuvat!<br /><br />Ei, ei, ei kuulu omppu minun rosolliin! =Dmarkettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-14115367667985413542016-12-29T09:10:58.237+02:002016-12-29T09:10:58.237+02:00Pitäisi koittaa muistaa tuo tuoreista tehty, en ym...Pitäisi koittaa muistaa tuo tuoreista tehty, en ymmärrä miksi ylipäätään muistan koko rosollin vasta joulunalla! Yhden tosi tärkeän ainesosan unohdin ja se on omena, sitä pitää rosollissa olla myös!Kotivaaraskahttps://www.blogger.com/profile/04569200144701802639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-55863324122155553602016-12-29T05:59:32.902+02:002016-12-29T05:59:32.902+02:00Meikä vetää kyllä laatikoitakin, ihan kaikkia! Tän...Meikä vetää kyllä laatikoitakin, ihan kaikkia! Tänä jouluna meillä oli myös kurpitsalaatikkoakin kokeilussa ja bataattilooraa on ollut useana vuonna. Lanttu on ihan mun suosikkini.<br />Mutta aikuisena olossa on juurikin niin kivaa se, että saa syödä itsekkäästi!<br /><br />Minun lapsuuteni rosolli oli juurikin sellaista värjääntynyttä. ='D Itse sekoitan kyllä rosollin valmiiksi, mutta kun kaikki on pilkottu huolella erikseen, ne ei niin herkästi sekoitettunakaan värjäänny. Ja kun käyttää sitä keitettyä punajuurta, niin se ei värjää samallalailla kuin etikkaan säilötty. <br />Kananmuniakaan en syö rosollini kanssa. Olenpas rajoittunut tässä rosolli-asiassa! ='D<br /><br />Loppukesästä, tuoreista aineksista tehty rosolli on aivan taivaallista!markettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-612493247684800692016-12-28T23:23:06.650+02:002016-12-28T23:23:06.650+02:00Joopas, Mun joulupöydässä ei välttämättä tarvis ol...Joopas, Mun joulupöydässä ei välttämättä tarvis olla muuta kuin itse tehty rosolli ja itse paistettu kinkku. No lihapullat, ne pitää olla itsetehtyjä. Loorat kun jää itseltä maistelematta, niin aivan sama mistä ne on kotoisin... Ihanan itsekästä. Mun rosollissa on kyllä etikkapunajuuret, keitetyt on mun mielestä kamalia. Ja ne tulee alimmaisiksi hyvin valutettuina, sitten tulee keitetyt porkkanat ja sipulit pilkottuna, sitten maustekurkut. Ehdottomasti ei saa värjääntyä mikään, siks ne punajuuret on alla :) Sillit sitten erikseen, kaveriksi keitettyjä puolitettuja kananmunia. Mutta rosolli on kyllä sellanen, että jää joulun jälkeen mulla joksikin aikaa ruokavalioon! Jos vaan muistas niin pitäs kokeilla joskus kesällä!Kotivaaraskahttps://www.blogger.com/profile/04569200144701802639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-2120423367212848122016-12-21T19:34:41.644+02:002016-12-21T19:34:41.644+02:00Nami nami! =DNami nami! =Dmarkettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-75834314204139775132016-12-21T16:39:36.922+02:002016-12-21T16:39:36.922+02:00minä pidän myös rosollista!minä pidän myös rosollista!Sussihttps://www.blogger.com/profile/06772970147884287676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-4922478032716517822016-12-21T06:06:21.448+02:002016-12-21T06:06:21.448+02:00Minusta rosollin täytyy olla juurikin sellaista me...Minusta rosollin täytyy olla juurikin sellaista mehevää. Valmisrosollit ovat yleensä kuivia ja niitähän on usein työpaikoilla juurikin tarjolla!markettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-4987149857294784182016-12-21T06:05:17.253+02:002016-12-21T06:05:17.253+02:00Kokeile ripsauttaa hieman suolaa rosolliin, kun te...Kokeile ripsauttaa hieman suolaa rosolliin, kun teet sen keitetyistä punajuurista. Tuo makuja esiin ja poistaa vetisyyttä.<br /><br />En muistanutkaan, että jotkut laittaa myös omenaa rosolliin. Minun rosolliin sekään ei kuulu, yllätys, yllätys! ='D<br /><br />Toi raidoiksi asettelu on hyvä idea, jokainen saa ottaa mitä haluaa ja onhan se juhlavan näköistä!<br /><br />Tytär halusi aina rosollin kanssa vaaleanpunaista kermavaahtoa. Minä en siitä(kään) pidä, mutta tuo kermaviilistä tehty vois ollakkin hyvää. Täytyy kokeilla. Lapsuuteni kodissa rosollin kanssa ei ollut mitään kastiketta.markettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-12546343973745635482016-12-20T18:26:01.247+02:002016-12-20T18:26:01.247+02:00Mäkin tykkään rosollista. Niissäkin on eroja...äis...Mäkin tykkään rosollista. Niissäkin on eroja...äiskän tekemä rosolli on hyvää, "mehukasta"...tänään töissä jouluaterialla oleva rosolli oli semmosta kuivaa.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05836671140482445228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-18185880688231587582016-12-20T11:16:54.590+02:002016-12-20T11:16:54.590+02:00Oon tehnyt aina rosollin etikkapunajuurista! Joko ...Oon tehnyt aina rosollin etikkapunajuurista! Joko itsetehdyistä tai ostetuista. En yhtään tykkää etikasta (missään, paitsi siivouksessa) niin ite laitan mahdollisimman vähän säilykkeisiin etikkaa. Mutta nyt ostin raakoja punajuuria, vaihteeksi, kokeilen. Käytän yleensä vain yhden punajuuren, porkkanan, sipulin, omenan jne. Sillit saa jokainen laittaa itse omalle lautaselleen jos haluaa. Siitä tulee jo tarpeeksi iso annos. <br />Palat pitää olla samankokoisia max 5 mm kokoisia. Laitan ne lasikippoon (aina samaan)raidoiksi, jotka sitten sekottuvat kyllä kun otetaan, päälle öljykastike jossa suolaa+pippuria. Punajuurella värjätty ja maustettu kermaviilikastike eri kuppiin.<br />Kiva kuulla että tästäkin on niin monia eri tapoja. Tähän tapaan talouskoulussa neuvottiin joskus -70 luvulla. Silloin tais olla kastikkeena vispattua kermaa, nyt oon laiska, kun on kermaviiliä.Emiliehttps://www.blogger.com/profile/16473916673115569601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-91966831854454553052016-12-20T06:31:24.958+02:002016-12-20T06:31:24.958+02:00Kiitos kehuista, Keskeneräinen! =D Samaa mieltä ka...Kiitos kehuista, Keskeneräinen! =D Samaa mieltä kanssasi; pitkissä otsikoissa ei ole mitään vikaa! <br />markettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-75965552370357435872016-12-19T10:08:24.214+02:002016-12-19T10:08:24.214+02:00Tykkään todella paljon tästä otsikoinnista! Olen i...Tykkään todella paljon tästä otsikoinnista! Olen itse saanut oitis kielteistä palautetta, jos otsikossa on enemmän kuin kaksi sanaa, mutta tästä sinun otsikostasi näkee heti, mistä on kysymys, ja se herättää mielenkiinnon paljon paremmin kuin joku tylsä "ajatuksia rosollista"! Aivan täydellinen!Keskeneräinenhttps://www.blogger.com/profile/05723725176056670075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-81092579336275547422016-12-19T06:27:28.671+02:002016-12-19T06:27:28.671+02:00Teillähän järeä rosollinainesten pilkkomisvälin on...Teillähän järeä rosollinainesten pilkkomisvälin on! =D<br /><br />Rosolli tosiaan taipuu monenlaiseen muotoon. Varmaan eri maakunnissa on omat variaationsa, mitkä on sitten perinteinä siirtyneet joulupöydästä toiseen.markettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-27152985787555330142016-12-18T23:04:50.335+02:002016-12-18T23:04:50.335+02:00Minun jouluuni rosolli on aina kuulunut, joskin äi...Minun jouluuni rosolli on aina kuulunut, joskin äitini kutsuu sitä sallatiksi. Ei siis salaatiksi. Ja ainekset pilkotaan petkeleellä. Sallattua/rosollia ei todellakaan voi tehdä etikkapunajuurista. Niistäkin tykkään, mutta ei rosollissa. Enkä myöskään laita silliä rosolliin. Jännä, miten sama ruoka taipuu moneen muotoon ja miten erilaisista versioista itse kukin tykkää. Mukavaa, että rosollinkin saa syödä juuri sellaisena, kuin itse haluaa.Betweenhttps://www.blogger.com/profile/07621349860088506821noreply@blogger.com