tag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post3068077674126293391..comments2024-03-04T23:02:24.555+02:00Comments on Rakkautta ja maan antimia: Olenko lihaani?!?markettahttp://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-48863944746223269102014-10-21T08:16:08.878+03:002014-10-21T08:16:08.878+03:00Niin me ihmiset ollaan erilaisia! Minä en muuta te...Niin me ihmiset ollaan erilaisia! Minä en muuta tekisikään, kuin kaiket päivät ruokaa laittelisin. Mulla toi liha-asia ei töki, niin kauan kuin pysytään suomalaisessa lihassa. Esim. ulkolaista broitsua/kanaa en syö.<br />Minä käyn enemmänkin tossa vihannes puolessa taistoa. Tykkään hirveästi bataatista, mutta aina kun sitä ostan, mietin onko mitään järkeä ostaa rehua, mikä on tuotu jostain huitsin nevadasta. Mutta kun vuoden vaihteen jälkeen ei kaupoista tuppaa enään saamaan palsternakkaa ja juuriselleriä. Ei ainakaan suomalaista.<br />Täällä Tampereen seudulla ainakin Prismat ovat ottaneet luomu broitsun valikoimiinsa. markettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-71545081856374366322014-10-20T21:57:59.089+03:002014-10-20T21:57:59.089+03:00En ole täällä kulmilla vielä luomubroileriin törmä...En ole täällä kulmilla vielä luomubroileriin törmännyt. Ja sitten tuo oma possu on ajatuksena sellainen, että en varmasti raaskisi sitä itse pidettyä eläintä tappaakaan... Kananmunat on sellasia mitä raaskisin kanoilta viedä veks, mutta niitä itse kanoja taas en raaskisi tappaa... <br /><br />Multa todella puuttuu tuo rentous syömisen suhteen. En ole kovin kummoinen kokki muutenkaan ja tämä "syönkö vai enkö syö lihaa" vielä vaikeuttaa hommaa lisää. Lisäksi kun koko muu perhe todellakin syö ja haluaa syödä lihaa, ja minä olen se joka ruoat laittaa, niin johan vaan on ärsyttävää puuhaa koko ruoanlaitto!!Helihttps://www.blogger.com/profile/02185818639716137496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-5905150248908277502014-10-20T21:42:06.425+03:002014-10-20T21:42:06.425+03:00Nythän on tullut markkinoille luomu broileria. Kal...Nythän on tullut markkinoille luomu broileria. Kalliimpaahan se on, mutta sen kasvatusolot ovat ehkä hieman inhimillisemmät, kuin perus br:n. Pääsevät ainakin ulkoilemaan. Jos on mahdollisuutta kesäpossu projektiin jonkun kanssa, saa hieman paremmalla omallatunnolla kasvatettua sianlihaa. Naudanlihassahan kannattaa suosia suomalaista rotukarjan lihaa. Lihakarjahan saa melkein aina laiduntaa ja mielestäni niitä ei saa pitää kytkettyinä. Joillekin se on tärkeä pointti naudanliha-asiassa. Itselleni sillä ei ole niinkään merkitystä. Tärkeää olisi mielestäni löytää rentous omaan suhtautumiseensa ruokaan ja syömiseen. markettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-23891631294530353352014-10-20T21:23:51.324+03:002014-10-20T21:23:51.324+03:00Niinpä. Jo edesmennyt naapurimme kertoi, kuinka tä...Niinpä. Jo edesmennyt naapurimme kertoi, kuinka tässä meidänkin kylillä talojen lehmät on päästetty metsiin laiduntamaan. Pellot ovat olleet aidatut ja niissä on viljelty viljaa ja tietysti, elukoille heinää talveksi. Iltaisin lehmät ovat tulleet lypsylle mettästä, jokainen omalle torpalleen. <br />Mies aitasi metsälaitumen kesällä meidän kahdelle naudalle. Kyyttö kuningatar Hehku huusi kaksi päivää ruokaa. Vaikka sen esi-äidit ovat eläneet periaatteessa pelkällä sammaleella, sen mielestä 2000- luvun karja ansaitsee parempaa ruokaa! Eläimet eivät näköjään perinteistä piittaa!markettahttps://www.blogger.com/profile/10816218347364577676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-83851146366472570522014-10-20T18:54:12.111+03:002014-10-20T18:54:12.111+03:00Hyvä kirjoitus! Mulle tämä aihe on vissiin ikuises...Hyvä kirjoitus! Mulle tämä aihe on vissiin ikuisesti ristiriitainen aihe... en tiiä miten tekisin, söisinkö lihaa vai opettelisinko vegaaniksi... Olenkin sit sellanen "mitä milloinkin"-syöjä.<br /><br />Mä tykkään lihasta, mutta en siitä miten se kasvatetaan. Jos saisi aina vain ja ainoastaan hyvin kasvatettua luomua, en varmasti pähkäilis tän asian kanssa näin kovasti. Mä tykkäisin syödä broileria, mutta en vaan voi ostaa sitä, koska sen kasvatus on niin hirveetä. Tykkään myös possusta (etenkin fileestä) mutta kun käsi hamuaa sitä kaupan hyllystä, on samaan aikaan siitäkin sitten huono omatunto, kun mietin niitä tehotuotanto-oloja... ja useimmiten jää sitten possukin kauppaan. Tuo kuvasti kaltainen possun elämä olis hieno asia, mutta missä lie sellanen toteutuu.. Naudanliha on sitten se kauhein ympäristölle (päästöt), mutta sen tuotanto (eläinten kohtelun suhteen) taas on sellasta mikä vähiten mua ahdistaa, joten meillä on sitten nautaa...<br /><br />Tuo ajatus, että tuotettaisiin vain se mitä oikeasti kulutetaan, on todella hyvä. Olispas niin!!Helihttps://www.blogger.com/profile/02185818639716137496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8242753970234291225.post-32961686875640804442014-10-19T22:42:12.024+03:002014-10-19T22:42:12.024+03:00Olen pitkälti samoilla linjoilla kanssasi. Ruokaa ...Olen pitkälti samoilla linjoilla kanssasi. Ruokaa haaskataan paljon. <br /><br />Lihan tuotanto nykymuodossaan syö suuret määrät fossiilisia polttoaineita. Eivät siat toki öljyä syö, mutta viljan viljely ja kuivatus sitä syö.<br /><br />Olisipa yhä nykyäänkin metsälaitumia ja niittyjä, joilla eläimet saisivat laiduntaa- ilman väkirehupainotteista rehua. Veikkaisin, että sellaiselle "metsälihalle" olisi kysyntää myös heidän parissaan, jotka suhtautuvat lihantuotantoon kriittisesti.pientilan ukkohttps://www.blogger.com/profile/14519462149314870855noreply@blogger.com