Rakkaudesta maan antimiin kasvaa sydämmellisiä porkkanoita! |
Aiemmin syksyllä, tein osasta"huikeaa" porkkanasatoani, hilloa. Minulla oli sille oikein käyttöäkin silloin. Annoin sitä synttärilahjaksi veljen vaimolle , kera juustojen ja itsetehdyn juustotarjottimen. Tarvitsin myös hilloa isänpäiväkakkuun.
Nakukakku minun tyyliin! |
Ja vähän muunlaisiakin! |
Ohjeen bongasin Pirkka-lehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa hilloon oli käytetty sitruunaa, mutta minulle oli itsestään selvää, että laittaisin appelsiinia. Porkkana ja appelsiini... ne vaan sopii niin hyvin yhteen.
Halusin myös hyödyntää porkkanani täydellisesti, joten keitin kuorista liemen, johon sitten itse hillon tein.
Mutta tämä ei ole pakollista, porkkanat voi kyllä keittää ihan pelkässä vedessä. Tuskin sillä merkittävää vaikutusta loppumakuun on.
Tässä tämä minun ohjeeni:
PORKKANAHILLO
- 500g porkkanoita
- 2dl vettä/porkkanoiden kuorista keitettyä lientä
- yhden appelsiinin raastettu kuori
- yhden appelsiinin mehu
- 2dl hillosokeria
Kuori ja viipaloi porkkanat parin sentin viipaleiksi. (Keitä kuorista liemi.) Mittaa vesi (tai liemi) kattilaan ja keitä porkkanoita kannen alla parikyt minsaa. Niin kuitenkin, että porkkanat ovat ihan pehmeitä.
Soseuta sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Lisää joukkoon appelsiinin kuori ja -mehu sekä hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.
Purkita ja tarjoile juustojen ja keksien/maalaisleivän kanssa. Sopii myös appelsiinimarmeladin sijasta voisarvien kera.
Tarjoiluehdotus hillolle oli vanha gouda. Sitä ostinkin silloin lahjapakettiin. Veljeni vaimo kertoi yhdistelmän olevan täydellinen!
Itse olen syönyt hilloa ihan kaikenlaisten homejuustojen, keksien ja pipareiden kanssa, ja on toiminut hyvin.
Ja siellä kakun välissä se oli ihanaa!
Täytteenä appelsiinituorejuustoa, kermaa ja porkkanahilloa. |
Nyt tuli nälkä, näyttää niin herkulliselle!
VastaaPoistaJoo! Kakku näyttää kuvissa paljon paremmalta kuin sen ulkonäkö oikeasti oli. Mutta se maku... se oli kohdillaan!
PoistaKiitos ohjeesta ja käyttövinkeistä. Tätä voisi kyllä kokeilla. Hyvää loppuvuotta ja kiitos mukavasta blogikaveruudesta.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! On tosi helppo tehdä ja edulliset aineet.
PoistaVoi kiitos, Anneli! Samoin sinulle! <3