keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kuusenkerkkäpesto!



En ole koskaan ollut peston ystävä. Jotenkin sellainen perus basilikapesto on minun suuhuni ollut liian kipakan makuista. Mutta viime keväänä törmäsin Ylen sivuilla olevaan kuusenkerkkäpeston ohjeeseen. Jutun kuusenkerkistä ja alkuperäisen pesto-ohjeen löydät täältä .
Viime keväänä kerkkäaika loppui kesken, enkä ehtinyt pestoa tekemään. Eipä sillä, että tänä keväänä aikaa olisi yhtään sen enempää, mutta olin päättänyt pestolle sitä löytyvän!
Olin ostanut lohen pyrstöpalan ja sortunut ulkolaisiin uusiin perunoihin. Kuorrutin lohen pestolla ja syötiin vielä pestoa perunoiden kera. Loput perunat pilkoin pannulle, sekoitin pestonrippeet joukkoon ja paistoin rapeaksi. Näin saatiin maistella pestoa kolmella eri tavalla!



KUUSENKERKKÄPESTO

1 dl tuoreita kuusenkerkkiä
1 dl pinjansiemeniä
2 valkosipulin kynttä
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä (minä laitoin ihan tavallista rypsiöljyä)
noin 1 rkl sitruunan mehua
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

 Paahda pinjansiemenet pannulla.



Paloittele valkosipulinkynnet. Hienonna huuhdellut ja valutetut kuusenkerkät, pinjansiemenet ja valkosipulit blenderissä tai sauvasekoittimella.


Minä kun en lukenut ohjetta loppuun, laitoin kaikki ainekset kerralla blenderiin!

Hyvä lopputulos tuli silti! =D

Lisää tahnaan juustoraaste ja sitruunanmehu sekä valuta joukkoon vähitellen öljy ohuena nauhana. Tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria oman mielesi mukaan.

Levitä pestoa kunnon kerros kalan päälle

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Nauti!

Kuusenkerkkäpesto on mukavan kirpsakan makuista!

Toimii näinkin!



Ei minusta mitään pestonrakastajaa tullut vieläkään. Mutta ei käy kiistäminen; kaikki versiot olivat hyviä! Varsinkin paistettujen perunoiden kanssa, pesto toimi tosi hyvin!

Herkkua!


Aion vielä tehdä uuden satsin ja kokeilla ihan pastaan sekoitettuna. Voisi vaikka paistaa pekonia rapeaksi ja murustella joukkoon. Tai sitten kylmäsavulohisiivuja nauttia pastan kanssa, nam! Tuli nälkä pelkästä ajatuksesta!
Ja kai se on jossain vaiheessa kokeiltava nokkospestoa ja lehtikaalipestoa!

10 kommenttia:

  1. Naminam. Minussakin on heräämäss pestojen ystävä ja tämäkin postaus tuuppasi asiaa eteenpäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, hyvä! Avarakatseisuus ruuan suhteen on vain hyväksi!

      Poista
  2. Oho. Vesi herahti kielellä... taidankin tietää mitä meillä syödään viikonloppuna. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä. Vaikuttaa herkulliselta ja kiva kun annoit tarkat ohjeet. Mukavaa viikon jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! On ihan kokeilemisen arvoista!

      Samoin sinulle!

      Poista
  4. Mmmmmm....Tässä blogissa tulee aina nälkä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitääkin tulla! Syömisen ilosanomaa tässä jaetaan! ='D

      Poista
  5. En minäkään ole ollut erityisesti peston ystävä mutta tämä (ja nokkospesto) kuulostaa ihan toiselta jota voisi kyllä kokeilla :) Mä en ole vielä ehtinyt kyllä kerkän kerkkää keräämään mutta se asia pitää hoitaa viikonloppuna tai muuten...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä aika tuntuu menevän niin hapakkaa, ettei tunnu ehtivän mitään! Siirappia olen yhen satsin keitellyt, vielä tarvis lisää tehä. Aattelin, jos ehin, keräisin vähän kerkkiä pakkaseen. Talvella on yleensä enemmän aikaa kokkailla, niin olis sitten pestoaineksia tallessa!

      Poista