lauantai 25. syyskuuta 2021

Kuukuna kokkaa; jäätelöleipä

 

Eväsretkellä lähimetsässä 



Kuluneen kesän aikana ollaan jonkin verran kokkailtu Kuukunan kanssa. Lähinnä poika on ottanut osaa ruuanlaittoon tekemällä jotain pientä apuhommaa. Mutta silleen varta vasten poikaa ajatellen ei olla kokkailtu.

Nyt molemmat murut olivat mummulassa yökylässä, joten mietiskelin helppoa ohjetta pojan kanssa toteutettavaksi. Omppu ei ole kiinnostunut kokkailusta, syömisestä kylläkin!

Omppua kiinnostaa mummun sienisaalis



Koska tyttärellä eli lasten äidillä oli synttäritkin lähellä, ajateltiin tehdä jotain makeaa. Olin jo aiemmin kokeillut sellaista ameriikan herkkua kuin jäätelöleipä. Kyllä, jäätelöstä tehtyä leipää! Vain amerikkalaiset voivat tälläisen keksiä.

Kokeillessani reseptiä, tein leivän itse tehdystä vadelmajäätelöstä. Siitä tulikin yllättävän hyvää! Pakastimessa olisi ollutkin omenasoseesta tehtyä herkkujäätelöä, mutta en raaskinnut sitä tähän nyt käyttää. Joten ostin ihan halpaa mansikkajäätelöä. Se saisi leivonnaiseen kelvata.

Hän on jo niin iso poika! Huomatkaa 
leipomiskaverina oleva Kaku.

Autot parkissa!






Kuukuna olikin ihan innoissaan tästä jäätelöleipä-ideasta! Piti vaan malttaa odottaa, että jätski sulaisi ensin, ennen kuin päästiin leipomaan. Ja laatukin piti tietysti tarkistaa siskon kanssa. Mummu sitten sovelsi ohjetta pienemmäksi "hävikin" huomioiden!


On tärkeää tarkistaa raaka-aineen laatu!

Ompullekkin maistui!



Ohje on erittäin yksinkertainen. Jäätelö sulatetaan, vehnäjauho ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään ja ne lisätään sulaan jäätelöön. Sekoitetaan hyvin ja laitetaan massa leipävuokaan. Paistetaan, annetaan jäähtyä ja syödään. Siinä se!





JÄÄTELÖLEIPÄ


  • 1 l jäätelöä
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kumoa jäätelö kulhoon ja anna sulaa huoneenlämmössä. Mittaa vehnäjauho eri kulhoon ja sekoita leivinjauhe siihen. 
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele 1,5 litrainen leipävuoka ja korppujauhota se. 

Kun jäätelö on sulanut juoksevaksi, lisää jauhoseos siihen. Sekoita hyvin lastalla käännellen. Kaada massa leipävuokaan ja paista noin 35 minuuttia. 
Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota leipä uunista ja anna jäähtyä hieman ennen vuuasta kumoamista. Nauti leipä jäähtyneenä.





Ameriikassa jäätelöleipää syödään voin, hillon tai maapähkinävoin kanssa. Me söimme sitä vähän niin kuin kakkuna. Ihan hyvää, mutta kyllä minä ehkä jäätelön ennemmin syön ihan sellaisenaan. Mutta poika tykkäsi leipoa tätä ja ohje on tosi helppo lasten kanssa tehtäväksi. Tämä voisi toimia hyvin täytekakun pohjanakin.


Oletko sinä kuullut jäätelöleivästä tai syönyt sellaista?

4 kommenttia:

  1. Nevö hööd 😄 Kuulostaa helpolta ja toisaalta tosi oudolta tuollanen leipä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me suomalaiset ollaan niin jäätelökansaa, että meistä tuntuu tälläinen jätskin käyttö oudolta. En kyllä mitään kallista artesaanijäätelöä tähän käyttäisi, mutta jotain halpaa bulkkijäätelöä kyllä. Tosi helppo ja yksinkertainen ohje pienten lasten kanssa toteutettavaksi.

      Poista
  2. Enpä minäkään ollut tuollaisesta kuullut. Hauska idea toteuttaa lasten kanssa :-)

    VastaaPoista