Välillä on ollut ihan "ongelmana" että mihin nämä kaikki munat oikein käyttää. Koiralle olemme syöttäneet munan per päivä ja itsekin tulee paistettua munia leivän päälle. Viikonloppuisin teen munakokkelia. Onneksi mummun ja papan murut käyvät usein. He tykkäävät kokkailla ja syödä munakasta. Mutta siltikin on ajoittain hieman ylituotantoa kananmunista.
Samalla kun kanamunat kiehuvat, lämpiää pesuvesi ja torppa. |
Munasalaatti
Keitä munat ( 6 kpl) kovaksi, noin 10 minuuttia ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori munat ja erottele keltuaiset ja valkuaiset erilleen. |
Hienonna valkuaiset veitsellä hienoksi ja lisää keltuaismassan joukkoon. |
Sekoita ainekset hyvin ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Laita munasalaatti jääkaappiin odottamaan käyttöä. Se säilyy hyvänä muutamia päiviä. |
Itse kasvatetut sinapinversot tekevät leivästä ihan ravintolakelpoisen! |
Onpa herkun näköistä salaattia ja varmaan tosiaan hyvää leivän päällä.
VastaaPoistaMukavaa loppuviikkoa sinulle Marketta <3
Tämä on hyvää!
PoistaHyvää viikonloppua, Outi!
Maistuisi meillekin! Ihanan kuuloinen munasalaatti, ja vieläpä omista munista tehtyä.
VastaaPoistaPuoliso sai edellisessä työpaikassaan ostettua työkaverilta kotikanalan munia, mutta nykyään joudutaan tyytymään kaupan valikoimaan. Toki ostetaan aina ulkokanan tai luomukanan munia, mutta mieluiten sitä ostaisi kotikanalasta tuoreita munia.
Meillä on täällä Kuhmalahdella oikein sellainen pieni munintakanala, joka myy kananmunia.
PoistaEttä saa kyllä ostettuakin lähimunia, jos oma tuotanto hiipuu välillä.