sunnuntai 4. elokuuta 2019

Kermainen mustikkahuttu




Olen aina rakastanut talkkunaa! Sitä  syötiin piimän kanssa kakarana ja ripsautettiin sokeria pinnalle. Jotkut söivät viilinkin kanssa, mutta minä aina piimän.
Aikuis-iässä aina aika-ajoin ostan talkkunaa. Sitä vaan alkaa välillä tekemään mieli jostain kumman syystä!
Harvemmin sitä tulee kuitenkaan enään piimän kanssa syötyä, vaan teen siitä  kerman, rahkan, sokerin ja mustikoiden kanssa huttua.

Minä miellän mustikkahutuksi sellaisen sörsselin, mihin survotaan mustikoita sokerin kanssa ja siihen lisätään talkkunajauhoa. Tälläistä minä olen hutuksi kuullut sanottavan.
Mutta ei vaahdotettu kerma ja maitorahka huttua huononna. Päinvastoin, ne nostavat hutun juhlavaksi herkuksi, mitä kelpaa tarjota kyllä vaikka minkälaisissa juhlissa.

Koristeeksi tuoreita pensasmustikoita!


KERMAINEN MUSTIKKAHUTTU


  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • 3-5 dl (metsä)mustikoita
  • 500 g maitorahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5-1 dl tomusokeria
  • 1 dl talkkunajauhoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nauti!



6 kommenttia:

  1. Herkullista varmaan! Täytyykin kokeilla niin, että on tuo talkkunajauho mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Beibekin tykkää tästä, vaikka ei talkkunasta muuten pidä!

      Poista
  2. Namiskuukkelis, maistuisi mullekin. :) Tänään juuri meni niitä kaupasta ostettuja mustikoita rapsujogurtin kanssa. :)

    VastaaPoista
  3. Täytyy tunnustaa, että on jäänyt talkkunajauhot maistamatta. Kun ei ollut lapsuudessa tarjolla, niin eipä ole aikuisenakaan tullut maistettua. Jos nyt oikein muistan, niin mies on joskus muinoin pussillisen ostanut. Mustikkamaitoa tuli lapsena kyllä tehtyä. Mahdollisimman vähän maitoa, paljon sokeria ja marjoja oli mun resepti!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei taas harrastettu noita marjamaitoja ollenkaan!

      Talkkuna taitaa olla meidän hämäläisten juttu! 😃

      Poista