Muksuna söin ruisleipää sillinsuolaveden kanssa. Hyvin voideltua ruisleipäviipaletta dipattiin silliliemeen. Nam!
Harvemmin tulee jostain syystä enää nykyään syötyä näin.
Tuli taas joulunpyhiksi ostettua silliä kaksi isoa purkillista. On vähän tyhmää, että isoja purkkeja saa edullisemmin kuin pieniä. "Pula-ajan lapsena" sorrun melkein aina isoihin, vaikka näin talviaikaan saan aika rauhassa yksinäni silliä syödä.
Olenkin jo tehnyt joulun silleistä sillipastaa ,joka on tosi hyvää! Mutta silliä on vieläkin!
Usein syksyllä olen tehnyt kesältä jääneistä silleistä kiusausta. Jos kerran anjovisfileistä tulee herkullista janssoninkiusausta, miksei silliäkin vois käyttää? Todellakin voi! Sillistä tulee hyvä "janssoni". Kannattaa kokeilla!
SILLIKIUSAUS
- 500 g perunaa suikaloituna
- 1 sipuli ohuina suikaleina
- 500 g peruna-sipulisekoitusta
- 75 g silliä pieneksi hienonnettuna
- 2-3 dl ruokakermaa
- mustapippuria rouhittuna
- kuivattua tilliä
- suolaa
- voita/margariinia vuuan voiteluun
Tuota sillikiusausta aion kyllä testata. Meillä kyllä syödään silliä vaikkakin pääosin kesällä. Ja jouluksi aina pitää ostaa purkki tai pari :-).Ja sitten sitä jää jääkaapin hyllylle kun joulun aikaan on niin paljon muutakin syötävää. Sillipasta kuulosti vähän oudolta ? :-).
VastaaPoistaKiusaus on hyvää sillistä! Ja niin on muuten pastakin, vaikka oudolta kuulostaa. Kokeile!
PoistaMe pidämme myös sillistä mutta jouluksi emme sitä osta kun on niin paljon muutakin . Joskus lapsena mekin syötiin myös liemi meillä sitä sanottiin laukaksi. Pitää joskus kokeilla tuota sinun reseptiä jos silliä jää .
VastaaPoistaElintarviketeollisuudessa suolaliemen nimitys on juurikin laukka.
PoistaMeillä silli tekee hyvin kauppansa. Sinappisilli varsinkin maistuu hyvältä keitettyjen perunoiden kanssa. Olen tehnyt useinkin sillikiusausta joulun jälkeen, kun pöytään on tullut ostettua useampi purkillinen.
VastaaPoistaTämä on hyvä ja edullinen ruoka!
Poista