sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Supermessuilla!

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi näitä kaikkialta saatavia orvokkeja on aina messuilla myynnissä!


Joka vuosi päätän, etten enään seuraavana vuonna lähde Tampereen Pirkkahalliin puutarhamessuille. Ja joka vuosi silti käyn messuilla!



Jotenkin olin fiiliksissä luettuani blogeista Messukeskuksen puutarhamessuista, että teki vaan mieli päästä edes yksille puutarhamessuille tänä keväänä. Ja yksi syy Tampereen messuilla käymiseen on tietysti niiden läheisyys. Mutta josko ensi vuonna lähtis käymään Hesassa tai Turussa. Onko niillä sen enempää tarjottavaa? Ei voi tietää. Mutta voisin ottaa sen riskin!



Beiben sain messuseurakseni ja eikä hänkään ollut kovin vakuuttunut tarjonnasta. Mutta kun ei mitään odota, ei tule pettymyksiä.

Beibelle vähän venetellingin mallia!


Messujen parasta antia olivat ideat oleskelutilojen rakentamiseen puutarhaan. Samoin pidin Pinsiön taimiston kasviesittelyistä. Löysin monta kasvia, joiden hankkimista voisi harkita. Lue: jos olisi rahaa niiden hankkimiseen!
Vinkkejä omena- ja hedelmäpuiden varttamiseen, leikkaamiseen ja sillastamiseen saatiin myös parissa eri pisteessä.

Mahonian taidan hankkia metsäpuutarhaani!

Ihana pilarimänty!

Kääpiömantelikin olis ihana!

Pilarisinikuusi, haluun!

Erilaisia sillastus- ja varttamismalleja!

Messuilla oli tosi väljää liikkua. Ihmisiä oli todella vähän! Meitähän se vain ilahdutti, mutta myöskin ihmetytti!



Muutenkin messuilla oli ihan liikaa hepenien myyntiä, laukkuja ja muuta, mielestäni alan messuille kuulumatonta.



 Herkkujakin oli mielestäni tarjolla enemmän kuin ennen. No, kuuluuko ne puutarhaan, siitä voi olla montaa eri mieltä. Toisaalta, hommien välissähän on hyvä herkutella!



Me herkuteltiin paikan päällä Tampereen jäätelötehtaan jätskit. Minä otin mangoa ja Beibe mustikkaa. Koska yhtään penkkiä ei jäätelön nauttimiseen ollut vapaana, istuimme alueella olevan liikenteen jakajan rotvallin reunalle. Hei, oltiinhan Tampereella! Rotvalli, tajusittehan? ='D




Keräilymessuilta en ostanut mitään. Hinnat ovat niin kalliita! Koulutauluja katsellessamme, myyjä mainosti eräälle pariskunnalle, heidän hintoja kysellessään, kuinka perjantaina hän oli niitä myynyt jopa 80 euron hintaan. Nyt ne maksoivat, kunnosta riippuen, 20-70 euroa. No, ehkäpä perjantaina hänellä oli vielä ollut sellaisia tauluja, joista olisi ehkä se 80 ekee kannattanut maksaa. Repaleisesta leijonan kuvasta ei!

Kirsikkakuppeja, 30 e/kuppi ja tassi. En ostanut!


April Festeillä nautittiin parit makkarat hapankaalin kera ja juotiin palanpainikkeeksi käsityöläispanimo-oluet. Viinit jätettiin väliin, kun piti autokin kotiin ajaa!



Ollaan aina silloin tällöin noita pienpanimoiden oluita maisteltu. En montaakaan kertaa ole ihan täysillä niistä pitänyt. Kuten en nytkään! Makkaran alashuuhtojana tämä IPA-olut toimi. Mutta heti kun ruoka oli loppu ja loput siemailin sellaisenaan, kurkkuun jäi häiritsevä karvaus. Olutta juon aikas paljon ja Beibekin sitä itse tekee. Mutta nämä erikoisoluet ovat aina ihan liian erikoisia. Vähempikin riittäisi!



Kotimaan matkailumessut käveltiin puoleen väliin ja sitten poistuttiin paikalta. Ei vaan jaksanut kiinnostaa tälläkertaa yhtään!
Käteen messuilta jäi pussillinen Pyynikin näkötornin munkkeja ja pullo kuusenkerkkälimonaadia ja- Minimeijerin kyytönmaitojuustoa. Mansikkapinaatin taimen ja palmukaalin taimia ostin. Muutaman juurakon pampaheinää ja tummalehtistä isomaksaruohoa tarttui matkaan. Yksi kirja! Siinäpä ne hankinnat.






Mieleen jäi tosiaan parikin ideaa, joista minä pidin mutta Beibe ei niinkään. Kun hänelle sanoin haluavani jotain näkemääni johonkin, hän lupasi minulle kaukaisimman nurkan tontistamme, mihin saisin jotain hilpan pilppaa rakennella. Että näin meillä!




Ei muuta kuin jotain nurkkaa valtaamaan! =D

21 kommenttia:

  1. Mäkin kävin tänään samoilla messuilla äidin kanssa. Vähän ärsytti kaikenmaailman vaate- ja herkkumyyjät. Siihen päälle vielä valtavat Maskun ja Avantin osastot, niin eipä sitä itse puutarhajuttua paljoa joukkoon mahtunut. Onneksi kuitenkin ihasteltavaa oli ja mukaan tarttui kallan juurakoita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin todellakin kaivannut enemmän kasveja messuilla! Nyt siellä oli paljon sellaista tyhjää tilaa. Toisaalta, olipahan väljää kulkea!
      Onneksi siellä oli juurikin noiden pihasuunnittelijoiden ideat. Niissä riitti ihasteltavaa!

      Poista
  2. Taidettiin kiertää messut samoilla fiiliksillä, kiersin vain pienen puutarha-alueen, muualle ei into ja kintun kunto enää riittänyt, petyin taas. No Tukholman messuille ensi viikonloppuna olen menossa, sieltä löytyy kyllä kaikkea kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, että tonne Tukholmaan olisi joskus kiva lähteä. Tai Englantiin...
      Viroon, Turin kukkamarkkinoille olen onneksi lähdössä Beiben kanssa. Josko sieltä löytyisi jotain kivoja kasveja. Viime vuonna ainakin oli!

      Poista
  3. Enpä ole koskaan noilla Tampereen messuilla käynnyt. Tylsää, että kaikenmaailman Maskut ovat niin isosti esillä noilla messuilla. Minusta eivät kuulu sinne. No, raha kai ratkaisee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole mitään menettänyt! Kyllä Tampereen messuilla on nyt peiliin katsomisen paikka! En ole keltään kehuja tämän vuotisista puutarhamessuista kuullut!

      Poista
  4. Niinpä, aluksi pisti tosiaan silmään kookas alue kalusteita. Ja jatkettiin toiseen suuntaan.
    Minusta siellä oli tungosta välillä, ja haeskeltiin mekin välillä penkkiä missä istahtaa. Ainakin näytti se April fest-alue näytti täydeltä, olihan siitä pakko kävellä läpi jos aikoi käydä Keräily-osastolla.
    Mielenkiintoisia taimia, viime vuonna oli palmukaalin siemenetkin lopussa. Että nyt taimena olis ollu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Maskun alue oli aivan liian iso! Ja kalusteiden hinnat korkealla. Kivat, rottinkiset nojatuolit sieltä bongasin. Mutta hintaa oli melkein 200 euroa kappaleelta. Ei minun tulotasollani moisia ostella!

      Niitä palmukaalin taimia oli erään taimistolla myynnissä sellaisen ison hyllyn ylähyllyllä. Ihan sattumalta ne sieltä huomasin!

      Poista
  5. Kiitos messukuvista. Kiva tällaisia kuvia on katsella, kun ei itse pääse osallistumaan messuille. Hieno tuo ötökkähotelli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvistahan näkee ne messujen parhaat palat! =D

      Tommosta ötökkähotellia tekis mieli rakennella. Vaikka onhan meillä tota luonnon ryteikköäkin pihan liepeillä!

      Poista
  6. En ole koskaan ollut Tampereen messuilla.

    Helsingin messut ovat isoimmat, siksi siellä on paljon nähtävää. Mutta olen kokemuksesta huomannut, että sielläkin taso vaihtelee vuosittain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos puutarhamessutarjonta Tampereella ei tästä parane, ei kannata tullakkaan!

      Hesassa olen kerran käynyt, mutta siitäkin on ainakin kymmenen vuotta. Silloin siellä oli kyllä ihan kiinnostavia juttuja. Onhan ne paljon isommatkin kuin Tampereen messut!

      Poista
  7. Miten noi pääkallolaukut liittyy puutarhaan? No kai ne sitten jotenkin kun oikein miettii, ehkä tollanen kannattaa ostaa kun lähtee taas puutarhamessuille :D Sä teit kyllä mielenkiintoisia ostoksia kuten pampaheinää ja mansikkapinaattia, mitähän nekin on?
    Kävin pari vuotta (?) sitten ystäväni kanssa Tampereella joillakin puutarhamessuilla ja silloin oli myös moottoripyörämessutkin siellä.

    VastaaPoista
  8. Oli tossa kassiosastolla myynnissä hollannikkaitakin. Ne kait vois puutarhaan kuuluakin?

    Pampaheinä on sellasta korkeaa koristeheinää, joka tekee ison, näyttävän röyhyn. Tämä minun ostamani oli punertavaa.
    Mansikkapinaatti on savikkakasvi, joka tekee mansikan näköiset, syötävät marjat. On sellainen köynneliäs ja lehtiä voi syödä pinaatin tapaan. Lepaan puutarhamessuilla viime kesänä näin oikein livenäkin! Mielenkiintoinen uusi tuttavuus!

    VastaaPoista
  9. En ole koskaan käynyt puutarhamessuilla. Pitäisi varmaan, ihan jo valaistumisen vuoksi. Tosin niin monessa blogissa on ollut kuvia, joista on voinut päätellä paljon. =)
    Kuulosti mielenkiintoiselta, tosin mikähän siinä on, että kaikkiin paikkoihin tungetaan ne metrilakunmyyjät, mutta itse asia voi jäädä vähän sivuseikaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä joskus puutarhamessuilla. Kyllähän sieltä voi saada jotain vinkkejä vaikkapa palstallesi!

      Poista
  10. Tykkään niin tuosta viimeisestä kuvastasi. :) Samaista härdelliä nimittäin katselin itsekin, kun suunnitteilla olisi käyttää verkkoa omassakin pihassa takapihan systeemeissä.

    Me taisimme muuten viihtyä Tampereella paremmin kuin te. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulin, kun jollekkin messuvieraalle kerrottiin, että tota valonauhaa saa ostettua Hankkijalta. Se on kiva idea tohon ympyrään.

      Minä kun olen käynyt noilla messuilla vuosikaudet ja nähnyt kuinka ne kuihtuu joka vuosi. Ei vaan jaksa innostua!

      Poista
    2. Se varmasti kyllä vaikuttaa, jos näkee tuollaisen muutoksen. :( Mulla kävi tuuri ja sain enemmän kaipaamiani ostokiakin juuri Tampereelta. :)


      Valonauhasta tykkäsin kyllä. Oli mukava lisä. Pahoin vain pelkään, että omaan pihaan en sellaista saa sopivasti mukaan sitten millään. :) Verkolla taidetan vain mennä, mutta katsotaan miten suunnitelmat etenevät. :)

      Poista
    3. Oon kans miettinyt, mihin tota raudoitus verkkoa saisi tungettua. Yksi köynnosteline siitä on tehtynä, mutta kun se on niin näyttävää ja aikas edullistakin matskua, niin jotain muutakin pitäisi keksiä.

      Poista
    4. Meillä sitä olisi tarkoitus laittaa jonkin sortin aidaksi ja laittaa siihen kasvamaan omenapuuta ja viiniköynnöstä, mutta pitää nyt katsoa miten takapiha etenee, kun saadaan ensin kompostiaitaus tehtyä. :) Ja jotain muutakin kivaa siitä voisi keksiä. Hinta on kyllä mukavan edullinen ja tykkään verkon ulkonäöstä kovasti.

      Poista