tiistai 15. joulukuuta 2015

Siirappipiparkakut, kuusenkerkkäsiirapista!

 
Blogistani on käyty ahkerasti lukemassa juttuani siirappipikkuleivistä, joita tein kuusenkerkkäsiirapista. Itse siirapinkeitosta löytyy juttu täältä. Oletukseni on, että blogistani on etsitty näin joulun alla pipariohjetta. Kuinkas sattuikaan, että tänä vuonna tein piparini kuusenkerkkäsiirapista. Sitä kun tuli tehtyä reilunlaisesti keväällä!
 Minulla on tasan kaksi tapaa tehdä asioita; epäonnistuminen ja ylitarpeiden! Aikas usein käy niin, että jokin mitä yritän tehdä, menee sanan varsinaisessa merkityksessä pipariksi. Mutta kun jonkin asian saan onnistumaan, sitähän sitten tehdään niin, että varmasti riittää. Mopo todellakin karkaa lapasesta ja pitkälle! Kerkkäsiirappia keittelin litratolkulla. Ajatuksena oli osallistua kesällä Pohjan maalaismarkkinoille ja myydä sitä siellä. Kas, olinkin viikon ärhäkässä vatsataudissa ja markkinat jäivät väliin. Nyt suku ja ystävät saavat sitten kärsiä siirapista lahjojen muodossa! Mutta siltikin sitä jäi vielä omiinkin tarpeisiin.

Minulla on ollut pari siirappipipariohjetta ja toista niistä vähän muokkailin omaan makuuni. Pipariohjeissa tuppaa olemaan mausteita yleensä aikas reippaasti. Minusta kaksi teelusikallista maustepippuria ja teelusikallinen neilikkaa on liikaa. Joten minä vähentelin maustemääriä, mutta lukumäärää lisäsin.
Ja hei! Piparit onnistuvat kyllä ihan tavallisestakin siirapista. Ei tarvitse olla kuusenkerkkää!

SIIRAPPIPIPARIT


  • 200g voita
  • 4dl siirappia
  • 2dl sokeria
  • 1dl kuohu/vispikermaa
  • 1tl jauhettua maustepippuria
  • 1tl kanelia
  • 1/2tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2tl jauhettua ja kuivattua inkivääriä
  • 1tl soodaa
  • ripaus jauhettua muskottia
  • 10-12dl vehnäjauhoja
Mitaa voi, siirappi, sokeri, kerma ja jauhetut mausteet kattilaan. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä.


Yhdistä sooda vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseosta siirappiseokseen vähitellen ja sekoita hyvin, kunnes taikina on kiinteää.
Peitä kulho ja nosta jääkaappiin kiinteytymään seuraavaan päivään.


Ota taikinasta sopiva pala. Kauli 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muoteilla pipareita.


Näyttääkö vähän Darth Vaderin kypärältä?


Paista koosta riippuen 6-10 min 200 asteessa.


Joka kerta on yksi pellillinen pakko polttaa! =D

Ohjeen taikinasta tulee aikas iso. Ainaskin 100 piparia tulee sellaisilla peruskoon muoteilla.
Piparit ovat sellaisia kovan rapeita, vaikka itse taikina on tosi mureaa. Ehkä hieman hankalahkoakin leipoa.

NAM!

Mutta maistuvat minun mielestäni erinomaisilta. Varsinkin Aurajuuston kanssa!

 Joka naisella täytyy olla piparit korvissakin! Ihana lahja veljen vaimolta!

Kaitsukka, olet sydämellisesti tervetullut seuraamaan blogiani!

6 kommenttia:

  1. Kiitos resepteistä. Varmasti ovat hyviä. Ihanat nuo korvikset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Hyviä ovat!

      Korvikset kyllä killuvat korvissa pyhinä!

      Poista
  2. Ihanat korvikset!

    Piparit kyllä maistuisivat. Ovat suklaan ohella sellasia, jotka eivät minulla kauan aikaa pysy säilössä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain olekkin!

      Ostopipareista suosikkejani ovat ehdottomasti Anna's piparit. Ohuita ja ah, niin rapeita! =)

      Poista
  3. Nam ja vielä oikein itsetehty taikina! Ihan mielettömät nuo korvikset. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikina oli ihan törkeän hyvää! Parempaa kuin itse valmiit piparit! En ole vuosiin sortunut moiseen taikinan syöntiin! =)

      Korvikset ovat ihastuttavat!

      Poista