Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 28. syyskuuta 2017

Seksiä, eräilyä, sohviksia, ihmisten "huolia" ja metsää; kiinnostavia ohjelmia telkussa ja Areenassa!

Yle Areenassa on paljon mielenkiintoista katsottavaa. Me katsomme sieltä paljon luonto-, ruoka-, ja asiaohjelmia. Dokumenttisarjat ja -elokuvat ovat myös lähellä sydäntämme!
Ja koska päiväseltään ei telkkua ehdi avaamaan, on mukava illalla katsoa jokin lyhyt ohjelma toistopalvelusta ennen nukkumaan menoa.

Yksi sarja, mikä tuli katsottua ihan esitysaikaan, oli Seksi-Suomen historia . Erittäin mielenkiintoinen ja hyvin tehty dokumenttisarja siitä, miten seksiin ja seksuaalisuuteen suhtautuminen on muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana. Kirkko ja valtio on pyrkinyt rajoittamaan seksuaalisuutta holhouksella ja lain voimin. Toimet ihmisten "riettailun" estämiseksi olivat välillä jopa koomisia.

Kuvahaun tulos haulle Suomen seksi historia
kuva Iltalehti

Seksi-Suomen historian kaikki neljä jaksoa on katsottavissa Areenassa.

Eränkävijät palaa ruutuun toisella tuotantokaudella. Mukana on uusia eränkävijöitä "vanhojen" lisäksi. Areenassa on jo nähtävillä extroja ja ennakoita tulevasta sarjasta, sekä uusien henkilöiden esittelyt. Itse sarja starttaa TV 1:llä sunnuntaina 1.10. klo 18.15.

Me ei olla ohjelmassa, mutta Yle rajoittaa kuviensa käyttöä. Eränkäviöitä mekin ollaan, siksi kuva meistä!


 Sohvaperunat on niitä harvoja hömppäohjelmia, mitä meillä katsotaan suurella intohimolla! Ihanaa, että ohjelma palaa taas uudella tuotantokaudella. Ja hyvä, että esitysaika on edelleen perjantai-ilta. On niin rentouttavaa nollata arkiviikko Sohvisten kanssa.
Sohvaperunat alkavat jo huomenna ja linkistä pääset lukemaan esittelyt kaikista Sohviksista. Myös uusia Sohvikisia on mukana!
Sohvaperunat perjantaina TV 2:ssa 28.9. klo 21.00. Jaksot tulevat katsottaviksi Areenaan.

Kuvan sohva (meidän oma) ei liity ohjelmaan! ='D


Toinen "hömpänpömppä" mikä rentouttaa ihanasti ja saa nauramaan on "Pitääkö olla huolissaan?" 
Mainoskanavilta emme juurikaan mitään sarjoja katsele. Elokuvia silloin tällöin. Emmekä ole oikein koskaan pitäneet näistä tän tyyppisistä panelikeskusteluohjelmista, mutta tässä on jotain niin hauskaa!Pidämme molemmat tosi paljon kirjailijapanelisteista Miika Nousiainen, Tuomas Kyrö ja Kari Hotakainen. Jenni Pääskysaarikin menee tässä, ei niin vakavassa ohjelmassa. Aivot narikkaan ja katsomaan ratkaisuja ihmisten huoliin  keskiviikkoisin MTV 3 klo 21.00. Ja Katsomostahan tämä ohjelma löytyy ja uusintoinakin tulee pitkin viikkoa.

Ja taas ihan asiaan kuulumaton kuva!


Metsä ja puut ovat meille tärkeitä. Siksi olikin itsestään selvää, että katsoimme Dokumenttiprojektin "Sielunmetsä" -elokuvan . Dokumentissä päähenkilöt avaavat suhdettaan metsään. Toisille se on jotain mitä suojella, toisille paikka metsätykselle ja marjastukselle ja joillekkin jotain, mikä tuo rahaa pussiin.
Itseäni sykähdytti elokuvan lopussa kohtaus, missä nuori nainen ja mies tanssivat metsässä trancemusiikin tahdissa. Olen itsekin joskus nuorena likkana ollut mukana "Rave in the Woods" -tapahtumassa.
"Sielujenmetsä" on nähtävissä vielä reilun viikon Areenassa.

Beiben sielunmetsä Aulangolla. Surukuusia, oh course!

Tv:n katselu onkin ollut haastavaa viime aikoina ja samoin radion kuuntelu. Maamme päällä on vaikuttanut korkeapaine ja luonut sääilmiön nimeltä "Radiokeli". Radioaallot karkailevat johonkin svääreihin ja jatkuva sumukin häiritsee televion kuvaa ja radiokanavien kuuluvuuteen.
Meillä ainakaan ei telsun kuva näy, joten onneksi Areenasta on sitten voinut käydä haluamiaan ohjelmia katsomassa.

4 kommenttia:

 1. On se kiva kun tuo Areena on olemassa. Sieltä on hyvä katsoa sellaisiakin ohjelmia joita ei esim matkojen takia ole päässyt katsomaan. Tuollaista Seksi-Suomen historiaa en ole huomannutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja sieltä joskus bongaa monta sellaista ohjelmaa, mitä ei muuten olisi huomannut.

   Me pidettiin kovasti tuosta Seksi-Suomen historiasta. Varsinkin ensimmäinen jakso naimalupa-asioista oli mielenkiintoinen. Koko sarja on tehty ammattitaitoisesti ja hyvällä maulla. Ketään syyllistämättä ja arvostelematta.

   Poista
 2. kiitos vinkeistä, tuo sielunmetsä kuulostaa ihan minun ohjelmaltani

  VastaaPoista