sunnuntai 19. elokuuta 2018

Aseeton Suomi, uusi Mielensäpahoittaja, pikapiipahdus Lepaan messuille ja Raikku rokkaa ja rakastaa!


Mä ja Kangasala talo!

Tää viikko on ollut yhtä hulinaa ja väsymystä! Töissä on ollut tosi hektistä ja tuuraukseni keittiövastaavana on ollut väsyttävää. Vaikeeta, kun ei oikein osaa! Mutta viikot on menneet ihan hyvin ja nopeasti. Pääasia, että kaikki ovat saaneet jotain suuhunpantavaa ja ovat hengissä! :'D

No, sehän ei riitä, että väsyy töissä, vaan on painettava riennoissa kaiket illat vielä sen päälle. Plus kotihommat. Mutta ei se mitään, haudassa ehtii lepäämään!

Iltariennot alkoivat, kun meidän kaupungin kulttuuritalolla eli Kangasala talolla, oli ennakkoensi-illassa "Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja". Vielä kun Veikkauksen asiakkaina sinne sai kaksi lippua yhden hinnalla, olihan sinne lähdettävä.

Ennen elokuvaa meillä oli tunnin verran aikaa ja namiostosten lisäksi kävimme katsastamassa Kangasalan pääkirjaston Taidetila Terran näyttely .







Tulee tosi harvoin käytyä Kangasala talossa. Muutaman kerran olemme aiemmin käyneet leffassa siellä, mutta konserteissa emme koskaan. Jotenkin ohjelmisto vaan ei ole meille sopivaa, vaikka musiikin suurkuluttajia ollaankin.

Me molemmat pidimme aikanaan Antti Litjan esittämästä Mielensäpahoittajasta ja myöskin koko elokuvasta. Varsinkin Beibe oli vähän mietteissään, miten Heikki Kinnunen sopisi rooliin. Antti Litja on vaan niin henkilöitynyt Mielensäpahoittajaksi!


Huoli oli kuitenkin turha, elokuva oli todella hyvä! Nauru raikasi salissa ja niiskahduksiakin kuului. Ainakin minä jouduin turvautumaan nenäliinaan moneen eri otteeseen!
Elokuva oli mielestämme hieman erilainenkin kuin edeltäjänsä. Hyvin paljon ihmissuhteisiin painottuva ja sellaista sähellystä ei ollut niin paljon. Oikein viihdyttävä ja hyvänmielen elokuva kerta kaikkiaan. Menkää ihmeessä katsomaan!

Torstaina oli vuorossa Lepaan puutarhamessut. Viime vuonna ne jäivät väliin, mutta nyt päätettiin lähteä suoraan töistä käymään siellä.


Olemme käyneet Lepaan messuilla tosi monena vuonna ja pidämme niiden pienuudesta. Nytkään meillä ei ollut kuin pari tuntia aikaa kierrellä, mutta ehdittiin ihan hyvin.



Lepaalla on niin paljon kaikkea katseltavaa. Ja nyt en tarkoita messutarjontaa, vaan miljöötä. Ihania, isoja puita, kasvimaat, istutukset ja hedelmätarhat. Ai että!


Nää säleikköomenapuut ovat ihania!




Harmi vaan, että oltiin kyllä tosi väsyneitä ja ei jaksettu kierrellä tämä vuonna kasvimailla. Mutta ompputarhassa katteltiin ihania punaposkia!

Maissimaalla sentäs käytiin!


Ihastelimme myynnissä olleita kärhöjä ja viinirypäleitä. Ihanasti olivat laittaneet esille kärhöjen kukat ja viinirypäleiden rypäleterttuja sisälle halliin.




Kävimme myös nuuskimassa ihania uutuusyrttejä. Mielenkiintoisia lajikkeita ensi kesää ajatellen!

Okaa tosin meillä kasvaa jo tänä vuonna!

Mutta lakritsisamettikukka... nam!

Koska tosiaan olimme lähteneet töistä suoraan, nälkä kurni kovasti massuissa. Torstain kunniaksi söimme oppilaskunnan pisteellä soppatykillä haudutettua hernekeittoa. Ihanaa, edullista perusruokaa!
Jälkkäriksi söimme Pakkasmarjan marjajäätelöä. Hyvää, mutta en mä sitä kuitenkaan jäätelöön vertaisi. Oli ihan kuin soseutettua marjaa. Aikas tuhtiakin, ainakin tuon hernesopan jälkeen.
Tuota jäätelöä saa kuulemma ihan K- ja S- ryhmän kaupoista. Ihan kokeilemisen arvoinen tuote.



Kyllähän tuolla Lepaalla oli vaikka mitä katseltavaa, mutta meillä noi messut menivät kyllä aikas läpijuoksuksi. Ehdittiin silti näkemään kaikkea kivaa!


Ihana joulukuusi! <3

Ja jouluvalojakin oli esillä!

Lepaan messuthan on enemmän suunnattu alan ammattilaisille. Mutta parin viime vuoden aikana, siellä on otettu harrastajatkin enenevissä määrin huomioon. Tänäkin vuonna siellä oli muutamia taimistoja mukana myymässä tuotteitaan.


Olin päättänyt, että yhtään kukkaa tai perennaa en osta. Mutta aikomus oli joitain puuntaimia hankkia lisää tontille.
Nooh, tuolla Blomqvistin taimiston pisteellä meikä sekosi! Kaikkea niin ihanaa, apua! Eräs asiakas siinä ihastelikin tarjontaa ja myyjä sanoikin, ettei tälläisille messuille kannata minkään tavallisen kanssa lähteäkkään.


Niin sitä taas lähti mukaan muutama taimi, mille sitten ettitään epätoivon vimmalla paikkoja ennen talven tuloa!
Ostettiin kolme marjasinikuusamaa, japaninvaahtera, hapsuharmaaleppä, saskatoon, Lumikki -kirsikka ja tuurenpihlaja. Että näin!

Mä ja tuure!

Perjantaille olikin sitten luvassa festarit! Olin hankkinut yhden päivän lipun Raikku rokkaa ja rakastaa -festareille .


Tälläiset country- ja rockmusiikkiin keskittyvät festarit eivät ole ihan sitä meikäläisen genreä. Mutta minua houkutti nähdä yksi nuoruuden silloinen suosikkibändini Broadcast .
No, Broadcast jäi sitten kuitenkin näkemättä bändin jäsenen sairauskohtauksen takia . Nämähän on näitä asioita, mille vaan ei mitään voi ja toivottavasti ei sitten kuitenkaan ollut mitään vakavampaa.

Pakko mainita, että Broadcastia paikkaamaan päälavalle noussut Electric Beat Orgy oli aivan huikea! Bilebändi vailla vertaa, joka veti Madonnaa, Michael Jacksonia, AcDc:tä ja kaikkea siltä väliltä. Pistäkäähän nimi mieleen!


Ihan mahtava tapahtuma kuitenkin kaikenkaikkiaan! Tunnelma oli ihan täysi kymppi ja seura ihan parasta!

Ja meillä oli niin kivaa!

Festarialuehan oli keskellä Peltolan tilan pihapiiriä. Tapahtuma on paisunut ihan tilan isännän, ystävilleen järjestämistä kekkereistä, paripäiväisiksi festivaaleiksi. Aikaisempina vuosia paikalla on ollut parituhatta kävijää.



Festarialueella oli juomapisteiden lisäksi monia ruokapisteitä. Olihan ne siivet pakko imeskellä, vaikka kaikkea muutakin olisi ollut tarjolla!


Kyllä oli mukava ilta ja tuli paljon nähtyä tuttuja. Mutta kun palauduin kotiin puoli kolmen aikaan lauantaiaamuna, täytyy sanoa, että "Huh huh!" On hauskanpito rankkaa!


Onneksi pääsee taas huomenna töihin lepäämään! Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ja käykääpä katsastamassa Tanjan arvonta Touhoosi -blogissa . Sieltä voi voittaa itselleen aikakausilehtiä!

6 kommenttia:

  1. Sen verran monta mukavaa postausta Lepaan messuilta olen nyt lukenut, että tapahtuma on lisättävä omaan kiinnostava kohde -listaan.
    Heikki Kinnunen ei ole niitä minulle mieluisimpia näyttelijöitä, mutta ammattitaitoinen hän on ehdottomasti. Varmasti sopii hyvin myös mielensäpahoittajan rooliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lepaan messut on mukavan pieni tapahtuma. Ja jos sieltä osaa poimia ne itseään kiinnostavat asiat ja jättää ne konekentät kiertämättä, löytää paljon katseltavaa. Läheppä joku kerta katsastamaan noi messut!

      Heikki Kinnunen mielletään vähän sellaisena "Onks Viljoo näkyny?" -näyttelijänä. Mutta sopi kyllä ihan hyvin tuohonkin rooliin!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Vähän tarttis saada lisää energyä kyllä jostain! ='D

      Poista
  3. Kivoja tapahtumia! Olen itse nyhjöttänyt koko kesän tenttikirjojen ääärellä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mutta eiköhän se sun opiskelusi ole hyödyllisempää kuin nää meikäläisten kaiken maailman kokkareissa juokseminen! ;'D

      Poista