tiistai 14. elokuuta 2018

Kesäkurpitsaranut



Koko kansa kesäkutpitsatalkoilee. Lähinnä ostamalla kesäkurppaa kaupasta ja näin helpottamalla viljeliöiden kerralla valmistuvan kesäkurpitsasadon ruuhkaa.
Meikäläiset ovat talkoilleet vain täällä Leppämäessä omien kurppiemme kanssa. Kesäkurpitsapikkelssiä on tehty litroittain ja sosepohjaa keitelty muiden kasvimaan tuotosten kanssa. Lisäksi ollaan syöty kesäkurpitsaa paistettuna ja raakana marinoituna. Ja oikeastaan vähän kaikkeen sekoitettuna!

No, media on ollut väärällään kesäkurpitsaohjeita. Ja minun silmiini osui kesäkurpitsaranujen ohje. Ranskalaisethan eivät voi olla pahoja!
Kaikki netin ohjeet lupasivat kesäkurpitsaranskalaisten olevan rapeita. Meikä skeptikkona tietysti tätä epäili, mutta kokeilla piti itse. Voiko kesäkurpitsasta, mikä pehmenee ihan löllöksi, saada rapeita ranskalaisia?

KESÄKURPITSARANSKALAISET


  • 2 kiinteää, keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl maitoa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl parmesanjuustoraastetta
  • öljyä

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsat ranskalaisten tapaan ohuiksi tikuiksi.
Vispaa kananmunan rakenne kulhossa rikki ja lisää maito joukkoon. Sekoita ne sekaisin.
Yhdistä korppujauho ja parmesanraaste toisessa kulhossa.

Laita uunipellille leivinpaperi ja levitä sille öljyä. Dippaa kesäkurpitsatikut muna-maitoseokseen ja pyörittele ne sitten korppujauho-parmesanseoksessa.

Levittele leivitetyt tikut öljytyn leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes leivtys on kauniin kullanruskeaa ja rapeaa.
Tarjoile välittömästi vaikkapa majoneesin kera!

Lisäksi pekoniin käärittyä leipäjuustoa.

Hyviähän nämä olivat. Mutta en minä niitä rapeiksi sanoisi! Tai olihan tuo panerointi tuossa päällä rapeata, ainakin kun ne syötiin ihan saman tien uunista oton jälkeen.
Mutta onhan se nyt selvää, ettei kesäkurpitsasta saa perunaranskalaisten veroisia. Ihan kiva kokeilu, mutta jotenkin vaivaansa nähden vähän pettymys. 

En tuota rapeaksi kutsuisi! =D

Pääasia oli kuitenkin, että taas syötiin oman maan satoa, tuli hieman taas erilaista makua näihin kesäkurpitsaruokiin ja saatiin tuhottua muutama kesäkurpitsa kasvimaalta.

7 kommenttia:

  1. Tuota ohjetta voisi kokeilla, vaikka ei niin rapeaa olisikaan. Minä pilkon ylimääräiset kesäkurpitsat ja pakastan annospusseihin käytettäväksi erilaisiin sosekeittoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan! Hyviähän nuo olivat.
      Minä olen keitellyt sosepohjia sipulin, tomaatin, valkosipulin, chilin ja yrttien kanssa pakkaseen.

      Poista
  2. Kuulostaa varsin mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta! Kiitos ohjeesta jälleen kerran! Kesäkurpistasta tykkään minä ja kanat, isäntä ei niinkään. Kaupassa myydään uutta härpäkettä siis sellaista leikkuria, jolla saa kesäkurpitsasta spagetin näköistä, oletko sellaista kokeillut koskaan? Tytär sellaisen masiinan halusi ja sai synttärilahjaksi ja oli hyvinkin innoissaan :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kone oli siis spiraalileikkuri, jolla sai 10 cm pituisesta kurkunpalasta 180 cm pitkän soiron :D. Tärkeä vehje!

      Poista
    2. Minä olen kyllä saanut Beibenkin syömään kesäkurpitsaa ja hän siitä nykyään ihan tykkääkin. Kuitenkin hän sanoi, että parasta mitä olen kesäkurpista tehnyt on se pikkelssi, mitä voi syödä pihvin ja makkaran kanssa! ='D

      Hei joo! Kattelin joskus jossain nettikaupassa sellaista spiraalileikkuria. Meinasin tilata, mutta jäi sitten kuitenkin. Jotain kesäkurpitsa"pastaa" ajattelin silloin tehdä. Tarttee varmaan hankkia sitten kuitenkin! ;D

      Poista
  3. Blogissani on arvonta! ;) http://touhoosi.blogspot.com/2018/08/lisaa-luettavaa-ja-lukijoita-arvonta.html

    VastaaPoista