sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Käty!




Olen tyhjännyt kämppää. Meiltä ei toki ole kukaan muuttamassa mihinkään! Mutta perinteisesti kaktukset muuttavat ulos kesäksi, samoin marsut.



Marsut eivät ihan ulos muuta, mutta siirtotalliin ja ulkoilevat häkissään sään niin salliessa. Jotenkin olivat iloisen oloisia muutosta. Merkkarikin, joka on jo vanha ja vaivainen, kipitti pikku jaloillaan niin reippaasti että!

Ulkoistin tiputkin haisemasta
eteisestä kanalaan. Ne olivat
ensin isojen seurassa häkin
turvissa. Mutta sitten yksi kana
adoptoi ne!


Kaktuksia kuoli tosi monta talven aikana. Olen ostanut niitä ihan marketeista ja ne eivät ole olleet kovin kestäviä. Tosin nyt meni sellaisiakin, jotka ovat olleet minulla vuosia.



Niitä ulos kuskatessani, huomasin osassa olevan villakilpikirvoja . Nämä voivat olla huonon hoidon lisäksi osasyy kaktuskuolemiin.

Lampaatkin ovat olleet
yötä päivää ulkona!


No, perehdyn niiden häätämiseen, kunhan saan nämä kouluviikkoni tästä suoritettua. Niin, olenhan minä "muuttamassa" viideksi päiväksi koululle. Joten kämppä tyhjenee hetkellisesti minunkin osaltani.

Tää likka lähtee villiyrttejä
opiskelemaan!


Se olisi toukokuun viimeinen päivä! Niin se aika vaan kuluu ja kesä tuli sitten kuitenkin. Oikein mukavaa kesäkuun alkua kaikille ja hyvää lomaa niille, joilla se on alkaa/alkanut!


4 kommenttia:

  1. Sinä oletkin uuden haasteen edessä,vai joko ehdin siellä koululla ollakaan ennen koronaa. Toivottavasti nyt menee hyvin ja ilman koronaa. Onko sulla kesälomaa?
    Ihana musta kana!
    Ai, onkohan markettikaktukset jotenkin huonompia sitten. Mullahan happani edellisenä talvena monet Lidlistä ja Ikeasta ostamani kaktukset ja mehikasvit. Syytin kyllä itseäni, ehkä kastelin liikaa, vaikka en olevinaan kastellut. Meni kyllä saniainen, viirivehka ja stpaulia myös. Nyt opettelen taas uusien hoitoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ehtinyt olemaan kuin parina päivänä lähiopetuksessa. Joten asuntolassa eläminen on nyt vasta edessä! Meillä on siellä rajoitukset päällä, joten ihan yksin saan varmaan kämpässäni asua. Kesäloma on sitten heinäkuussa!

      Kyllä minä uskon, että markettikukat eivät ole niin laadukkaita, kuin oikein kukkakaupoista ostetut. Ei niitä sillä tavalla hoideta, kuin kukkakauppojen kukkia. Ja kyllähän se hintakin varmaan jotain kertoo!

      Onnea ja pitkää ikää uusille kasveillesi!

      Poista
  2. Villakilpikirvat. Voi arggh!! Mulla oli niitä Madeiralta tuodussa puskassa, mikähän tuo nyt on, siihen tulee sellainen linnunpään-mallinen kukka, joten kovasti toivon, että selviää. Niin siina tallusteli saakelin kirvoja.
    Ensin pesin mäntysuovalla ja vaihdoin huolella kaikki mullat, pesin siis juuretkin. Mutta eihän ne minnekään talttuneet.
    Tyydyin ostamaan Substralin myrkkytikkuja ja työnsin multaan. Näytti toimivan. Useamman viikon nipistelin niitä kirvoja lehdiltä pinseteillä ja nyt ovat antaneet periksi. (Ja laitan silti vielä toiset tikut multaan.....)
    Tyttären kaktukseen oli myös levinnyt sama ötökkä ja sitä ei pelastanut mikään, koska kaktusta ei voi samalla tavalla kastella. Nuo tikuthan vaatii hyvän kastelun, että toimivat.

    No, nyt sitten sitruunassa oli punkkeja. =(
    Samat toimet. Onneksi molemmat kasvit tykkäävät runsaasta kastelusta niin myrkky liukenee hyvin. Silti tosi turhauttavaa hommaa.

    Inhat öttiäiset!!! Varmasti tarpeen jollekin linnulle tms mutta pois mun olkkarin kasveista silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Mä kyllä ostan noita tikkuja, jos vaikka voisin kaktuksia kastella pikkasen enemmän näin kesällä.
      Sehän noissa villakilpikirvoissa on pirullista, kun leviävät ihan ilmavirtojen mukana. Talvella hyvät olosuhteet, kun on vetoinen, vanha talo!

      Poista