lauantai 14. heinäkuuta 2018

Hullua kreisibailaamista Jysäreillä ja viikonlopun viettoa Jämsässä



Moni blogia pidempään seuranneista tietää, että meikä fanittaa Scooteria . Rakkaus bändiin syttyi sen alkutaipaleella 90 -luvun puolessa välissä ja sydän sykkii edelleen heidän musalleen.

Kun sain tietää, että Scooter esiintyy Jysäri festareilla Jämsän Himoksella, oli varmaa että meikä on siellä tamppaamassa. Houkuttelin Beiben lähtemään kanssani, varasin hotellihuoneen ja pyysin tyttären perhettä kotimiehiksi. Ja niin me päästiin festareille!


Majoittauduimme Hotelli Jämsään . Vaikka meillä ei ollut kuin yhden päivän lippu festareille, huone oli varattu koko viikonlopuksi. Jämsän seudulla ei festariviikonloppuina tahdo saada yhden yön majoituksia, vaan majoituspaikat myydään vain koko viikonlopuksi.
Aluksi minua harmitti tälläinen pakkomyynti. Mutta lauantaiaamuna olin kyllä ihan onnellinen siitä, että sain nukkua bailaamisen jälkeen ihan niin pitkään kuin nukutti!


Olin ehkä himpun verran huoletunut omasta festarikunnostani. Nivelrikko vihoitteli polvissa loman jälkeisestä työrasituksesta ja muutenkin aamulla oli herätty aikaisin työhon ja suurinpiirtein  seuraavaan aamuun pitäisi jaksaa. Ei ollut parikymppisenä tälläisiä huolia, ei! ='D




Säätila hieman huoletti myös, koska perjantaille oli luvattu sadekuuroja. Se huoli onneksi osoittautui turhaksi, koska ilta oli kelien suhteen mitä mahtavin. Ilta-aurinko paistoi festarialueelle ihanasti!

Beiben Jysäri -look ei paljon normilookista poikkea!

Olin hommannut meille Vippi -liput jo ihan sen takia, että vippialue oli katettu, siellä sai ruokaa ja oli omat vessat. Jossain vaiheessa festareilla pyöriessämme mietimme, että olisiko ihan perusliput riittäneet. Mutta kun illan hämärtyessä näimme vessajonot bajamajoille, totesimme maksaneemme mielellämme muutamia kymppejä enemmän siitä, että pääsemme jonottamatta vesivessaan!


Ruoka oli ihan perusjees! Noutopöytätyyppinen tarjoilu salaatteineen, leipineen ja parine lihavaihtoehtoineen. Jälkkäriksi oli popcorneja ja vaahtokarkkeja kahvin kera.


Muutama tuttu bongattiin ja sanaa vaihdettiin. Olin kuullut, että Jysäreillä on tosi hilpeä ja rento fiilis ja se piti kyllä paikkansa. Ihan alusta saakka tunnelma oli iloinen ja kaikilla oli vain ja ainoastaan hauskaa. Minkäänlaisia järjestyshäiriöitä ei nähty koko illan aikana festarialueella ja Jysärikansa tuntui olevan kuin yhtä suurta perhettä, jota yhdisti 90 -luvun musa ja pukeutuminen. Oli meinaan ihmisillä kaikki mahdolliset neonvärit edustettuina asuissaan!

Paitsi meillä! ='D Kiitos Päivi H. kuvasta! <3

Muutenkin olimme iloisia tapahtuman hyvästä järjestelystä. Festarit tekivät kävijäennätyksensä, 16 000 kävijää, ja silti kaikki toimi ihan moitteettomasti. Alueella oli väljää ja mukavaa liikuskella ja jorata ihmispaljoudesta huolimatta.

Illan kuluessa vaihtui jo puserokin!

Scooterin lisäksi perjantaina esiintyi monia muitakin bändejä, joista minua kiinnosti Basic Element . Myös E-Typen keikka haluttiin nähdä.

Iik, Basic Element! <3

Siellä jossain ne esiintyy!

Basic Element oli hyvä, tykkäsin kovasti. Pidän enemmän heidän 2000 -luvun tuotannostaan, kuin näistä ysäribiiseistä. Varsinkin To You sai minut villiintymään!

E-Type oli kanssa ihan jees! Siitä en nyt niin koskaan ole välittänyt, mutta onhan silläkin ne pari klassikoksi kivunnutta hittiään. Täytyy myöntää, että ne menivät kyllä ihan jalan alle!


Jee, E-Type! ='D


Muita bändejä mitä käytiin katsomassa oli Alexia ja Mr. President . Kyllähän heilläkin tunnetut hittinsä oli ja ihan menevää musaa.

Alexia!

Mr. President



Mutta Scooter... aah! Kyllä H.P. Baxter osaa yleisönsä ottaa! Bändi tuli lavalle ihan aikataulun mukaisesti ja veti todella kovan, tunnin mittaisen setin.


Wicked!!!

Mä niin rakastan tän bändin musaa! Sitä ei vaan voi selittää, miksi se minuun niin uppoaa ja syvälle. Jossain vaiheessa melkein jopa herkistyin, kun oli niin ihanaa!



Beibekin, joka nyt ei niin fani ole, piti kovasti keikasta. Sanoi, että Scooter on parempi livenä, kuin ihan vaan kuunneltuna. Mutta niinhän se usein tuppaa olemaan. Vaikket jostain bändistä niin kauheasti pitäisikään, keikalla tykkäät!
Nyt olen Scooterin kaksi kertaa nähnyt livenä ja kyllä voin sanoa, että "I want more!" =D



Annettiin kyllä kaikkemme Scooterille ja ei kyllä enään jaksettu innostua, vaikka toisella lavalla bileet jatkuivatkin. Mighty 44 esiintyi Oku Luukkaisen 90's showssa ja olisihan siellä vielä ollut Choralekin , mutta kyllä se vaan on myönnettävä, ettei vanha jaksa.

Mighty 44

Bussikuljetuksethan pyörivät moitteettomasti Jysäreiden aikana. Päästiin kohtuuhintaan suoraan festarialueen portilta, ihan hotellin eteeen kyydillä. Avain respasta ja suihkun kautta kaatuminen sänkyyn. Ihan poikki, mutta kyllä oli mahtaavaa käydä bailaamassa ihan oikein kunnolla!

Brekua naamaan!

Mehän oltiin Jämsässä koko viikonloppu, koska tytär oli kutsunut kaveriperheitä meille saunomaan ja eläimiä katsomaan. Täytyy kyllä sanoa, että ei haitannut yhtään nukkua ihan kunnolla ja pitkään moisen biletyksen jälkeen!
Mutta koska meillä oli (onneksi!) vain yhden päivän liput Jysäreille, piti sitten illaksi keksiä jotain tekemistä. Hotellin sijainti oli sellainen, että vieressä ei ollut kuin Tokmanni ja pari huoltoasemaa.

Päivällä käytiin huolttiskahvilla.

Oli vähän sellainen Hitchcockin linnut fiilis...

Ja se ei johtunut pelkästään krapulasta!

Onneksi muistettiin, että Jämsässä on leffateatteri. Sellainen ihan pieni, kahden salin leffateatteri, Kinotar. Valinnan varaahan ei tarjonnassa juuri ollut, mutta käytiin katsomassa Ocean's 8 , joka kyllä muuten olisi jäänyt näkemättä. Me ei oikein välitetä tälläisistä huijari-varas- veijari -tyyppisistä elokuvista. Mutta tähän saumaan se toimi ihan hyvin ja oli viihdyttävä.
Minulla kyllä nousi sympatioita tätä leffateatteria kohtaan. Toivottavasti Jämsäläiset osaavat arvostaa sitä, että heillä on oma teatteri ja käyttäisivät sitä. Nyt näytöksessä oli meidän lisäksi kuusi ihmistä.


Leffan jälkeen käytiin syömässä. Minulle ei oikein selvinnyt Jämsä -viikonlopun aikana, mikä tämä hirvijuttu siellä oli. Meidän hotellin logossa oli hirvi ja näitä hirviaiheita putkahteli siellä täällä eteen.
Ravintola missä käytiin hampurilaisella oli nimeltään Bistro & Pub Hilpeä Hirvi. Syötiin, mitäs muutakaan kuin, hirviburgerit. Ihan perusjee, ei mitään tajuntaa räjäyttävää!

Dippinä puolukkamajoneesia, toimii!

Mätön jälkeen lähdimme kävelylle joen rantaan. Olimme keskustassa ajellessamme nähneet opastekyltin "Apteekkarin yrttimaa" ja mielenkiinto oli herännyt!


Joen varrella on ollut vuonna 2017 tapahtuma "Siltojen välissä" ja joen rannassa oli näitä teoksia vielä nähtävillä.



Tämä Apteekkarin Yrttimaa oli tosi kiva paikka. Se oli osa tätä joenrannan taidekollaasia. Siellä oli tosiaan kaikenlaisia yrttejä istutettu muotopenkkeihin. Väleissä oli kivipenkkejä, joissa oli hienot lehdet kaiverrettu.





Sen verran lueskeltiin kylteistä, että tällä paikalla on ollut apteekkarin talo. Perustukset olivat osittain vielä näkyvissäkin ryytimaan takana. Jäljellä oli joitain alkuperäisiä hedelmäpuita ja marjapensaita.


Tämä penkki oli ison lehden muotoinen.

Se oli niin iso, ettei siitä saanut oikein hyvää kuvaa.
 Yrttimaan vieressä oli lavaistutuksia, missä kasvoi kaikenlaisia vihanneksia ja juureksia. Koko ryytimaalta sai ottaa yrttejä ja vihanneksia haistellakseen ja maistellakseen.

On kurpitsaa, yrttejä ja kurkkua!

Beiben kanssa kyllä hämmästeltiin, miten tälläinen yrttimaa ja nuo taideteokset säästyvät ilkivallalta. Juurikin on saanut kuulla uutisista, kuinka esimerkiksi Pirkkalassa epäillään lampaiden joutuneen ilkivallan kohteeksi. Tampereella Hiedanrannan taideteokset rikottiin heti tapahtuman avajaisten jälkeen.
Ehkäpä Jämsäläiset ovat fiksuja ja osaavat arvostaa omaa paikkakuntaansa ja sen tarjoamia tapahtumia ja nähtävyyksiä!

Joo-o, niin kivaa kuin välillä onkin riehaantua, kyllähän ne elämän perusasiat ovat kuitenkin kantavat voimat.

Tälläinen muru odotti mummua ja pappaa kotona! <3

Mutta kyllä myöntää silti täytyy, että pienet irtiotot tuovat jaksamista elämään. Vaikka fyysinen olo oli kyllä aikas väsy viikonlopun jäljiltä. Mutta mieli oli virkeä!

Benjallakin oli ollut rankka viikonloppu!

Mitähän tämä kaktus oli viikonloppuna touhunnut...?

8 kommenttia:

  1. Siellä on ollut kunnon popit! Mekin olisimme tykänneet :) Makee postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvät kekkerit, hyvällä musalla ryyditettynä!

      Poista
  2. Mahti-viikonlopulta kuulostaa - ja sinä näytät noissa kuvissa niin upealta. Kyllä irrottelu silloin tällöin tekee hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava viikonloppu! Ja kiitos kehuista! <3

      Poista
  3. Ihan mahtavalta kuulostaa teidän viikonloppumeiningit! Ja todellakin oot aivan upeana siellä ollu!!

    Hauskaa kun aina löydät joka paikasta jotain mielenkiintoista nähtävää. Mä oon asunut nuorena pari vuotta siellä kulmilla (J-koskella), mutta en varmaan enää osais ees mennä sinne... Eikä ehtinyt Jämsäkään tulla järin tutuksi. Olis kiva joku roadtrip jossa kiertelis kaikki paikat jossa oon asunut... (niitä on aika monta!)

    Kivaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava irtiotto arkeen! No, upeudesta tiedä... mutta on välillä ihan mukava itteensäkin laittaa. Eikä aina kulkea lippalakkipäässä, paskaverkkarit jalassa! ='D

      Kyllä yleensä joka paikasta jotain mielenkiintoista löytyy. Varsinkin näin kesällä.

      Eikun roadrippaamaan vaan! =D

      Poista
  4. Oijoi miten huippua!:)♥ Teillä on kyllä ollut niin hieno viikonloppua ja kaikki nuo upeat esiintyjät..on siinä joutunut hyppimään ja hihkumaan, kämmenpohjat oli varmasti kipeät taputtamisesta:) Hienoja kuvia olet ottanut ja ihanaa irroittelua, näkee että nautitte!♥ Onhan kiva palata kotia kun on tuollainen murunen vastassa, suloinen! Leppoisaa viikonloppua sinne teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli huippu viikonloppu! Kyllä polvet oli kovilla! ='D

      Poista