perjantai 26. lokakuuta 2018

Classical Trancelations in consert Yle Areenassa!




Niinhän siinä kävi, että missasin jo toisen kerran Classical Trancelations  konsertin. Muutama vuosi sitten kuulin, että ulkomailla tämän tyyliset konsertit olivat saaneet suuren suosion ja että tämän tyyppistä suunniteltaisiin myös Suomeen. Silloin uhosin, että meikäläinen sellaiseen haluaa.

Kyse on konserteista, joissa trance- ja elektronisen musiikin klassikoita on yhdistetty klassiseen musiikkiin.



Ensimmäinen konsertti oli pari vuotta sitten Helsingissä Musiikkitalolla. Enhän minä sinne silloin päässyt, kun olin missannut siitä uutisoinnin. Silloin oli vain sitten tyydyttävä katsomaan konsertti Yle Areenasta. Siitä ja sen syksyn muista konserttielämyksistä voit lukea täältä .

No, elämä heitteli tämän toisenkin konsertin kanssa ja en vain kerta kaikkiaan pystynyt järjestämään aikaa sille, että olisin lähtenyt konserttia paikan päälle Hartwall Areenalle katsomaan ja kuuntelemaan. Ihana isovanhemmuus menee nykyään melkein kaiken edelle! <3

Onneksi on Yle ja Areena! Konsertti on siellä nähtävänä ja kuunneltavana toistaiseksi.

Tässä yhtenä iltana meillä oli molemmilla omat tietsikkahommamme ja kuunneltiin minun läppärini kautta konserttia. Yhdistin koneeseen kaiuttimen, jotta musiikki soisi oikein kunnolla.



Siis apua! Konsertti alkoi Energy 52 biisillä "Cafe del Mar" ja mulla melkein tuli itku. Se on kyllä ihan yksi parhaita tecnobiisejä evö! Oon joskus niin tanssinut sitä raveissa ja se saa kylmät väreet iholle vieläkin.
Konsertissa kuultava sovitus oli aivan huikea tästä klassikkobiisistä, niinkuin kaikista muistakin. Pikkuisen jäi kyllä kieltämättä kaivelemaan, ettei tullut sittenkään lähdettyä paikan päälle! Mutta minusta tuntuu vahvasti, ettei tämä toinenkaan konsertti tätä laatua viimeiseksi jäänyt.

Biisilista on huikea! <3


Vaikkette trance- ja tecnomusiikista pitäisikään, suosittelen silti katsomaan tämän konsertin. Upeat solistit, kuten Saara Aalto, Reino Nordin ja Kasmir ja taitava Helsingin Kaupungin orkesteri tarjoilee kyllä sellaista musiikillista herkkua että, upean valoshown kera.

Classical Trancelations in consert Yle Areenassa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti