maanantai 22. lokakuuta 2018

Esteetöntä ostoksilla oloa!


Kuukuna valmiina vaateostoksille!

Muutama viikko sitten juttelin isäni kanssa puhelimessa. Hän soitti minulle ihan niitä näitä jutellakseen. Siinä puhuessamme hän tuli maininneeksi, että tarvitsisi vaatteita. Housut pitäisi ostaa ja jonkinlainen ulkopusakkakin olisi tarpeen.

Mummun muru! <3

Eihän siinä muuten mitään, mutta isälläni on keuhkoahtaumatauti ja hän ei pysty kovinkaan montaa metriä kävelemään. Hän hengästyy todella nopeasti ja alkaa haukkomaan ilmaa. Silloin keho ei saa happea ja lisäksi sydämmessä on valskausta läpissä. Hänellä menee voimat jaloista ja hänen pitää päästä istumaan nopeasti. Tämä aiheuttaa hänelle "hieman" ongelmia vaateostoksille lähtöön.

Invapaikat on merkitty selkeästi liikekeskuksen seinään!

Jäin miettimään miten ja mihin saisin isäni vaateostoksille. Hänellä on kyllä invamopo, mutta sillä ei Tampereen keskusta-alueen kauppoihin pääse sisälle. Ja sitäpaitsi, eihän keskustassa yksinkertaisesti pääse liikkumaan ratikkatyömaan takia!

Sitten minulle tuli mieleen Lempäälän Ideapark ja sen esteettömyys. Heidän sivuiltaan selvisi, että heiltä saa lainata invamopoja ja pyörätuoleja ihan maksutta. Mahtavaa!
Lisäksi invapysäköinti on ihan ovien vieressä ja isällähän on sellainen lupa olemassa, joten auton saisi ihan hollille.

Ensimmäisenä kahville!


Isänikin suostui asiaan pienellä vakuuttelulla ja kun minä ja Beibe saatiin pekkasvapaat hommattua, otimme tyttären ja Kuukunan mukaan ja lähdimme ostoskeskukseen.

Maanantaina aamupäivänä oli väljää rullailla!

Olimme tyttären kanssa hieman Beibeä ja isää aikaisemmin ostoskeskuksella ja kävin kyselemässä pyörätuolia Prisman infopisteeltä, tyttären jäädessä lastaamaan Kuukunaa rattaisiin.
Tosiaan, pyörätuolin lainaaminen ei maksanut mitään. Sen sai lainattua henkilöpapereitaan näyttämällä ja aikarajaa lainalle ei ollut. Joten ihan rauhassa saatiin kierrellä!

Makkaramummu!

Vaateostokset sujuivat erittäin hyvin Dressmanissa ja isä sai kahdet housut ja kevyen talvipusakan. Palvelu oli tosi hyvää ja myyjättäret toivat vaatteita sovitettavaksi. Eipä tarvinnut paljon itse vaivautua!
Beibekin osti parit housut, sukkia ja neulepaidan. Me naiset emme ostaneet yhtään vaatetta koko reissulla, ellei tyttären ostamia sukkia lasketa. Aikas harvinainen ostosreissu! ;'D

Ostin Tigeristä uuden kaktuskangaskassin! <3
Tyttären kanssa vähän kierreltiin kauppoja, kun pojat istuskelivat ja katselivat ostoskeskuksen menoa. Kuukunalle ostettiin talvitakki, housut ja neulepaita. Itselleni ostin kaikkea tarpeellista, kuten karkkia!

Aina pitää vähän hassutella! ='D

Käytiin vielä syömässä ja kyllä täytyy sanoa, että oli mukava ostosreissu. Kaikki sujui tosi hyvin ja mahtavaa, että isä sai tarvitsemansa vaatteet näinkin vaivattomasti.



Tämä on nyt tätä vaihetta elämässä. Sanoinkin eilen ystävälleni Päpälle puhelimessa jutellessamme, että ei tässä kovin kauaa mene, kun itse ollaan autettavina. Vaikka ollaankin vielä olevinamme niin nuorekkaita että!

Kuukuna on jo kokenut ostoksilla kävijä!

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille! Tervetuloa kaikki uudet seuraajat matkaan mukaan!

14 kommenttia:

  1. Mukava kuulla että sujui hyvin :) Meillä on hiukan sama juttu, isä istuu pyörätuolissa ja vuosi sitten piti tehdä juuri tämmöinen yhdistetty ostos sekä silmänpohjakuvaus reissu. Siskoni soitti etukäteen vielä silmälasiliikkeeseen että heillä on kyseinen laite ja pyörätuolipotilas pääsee sitä käyttämään. No lopputulos oli että eipä päässyt kun olisi pitänyt ponnistaa tuolista ylöspäin ja olla sitten kohoasennossa paikallaan. Moni paikka täällä Helsingissä on ihan ulottumattomissa pyörätuolin käyttäjältä....ja kun kaikki he eivät ole vanhoja ja apuvoiman kanssa liikkuvia. Kuukuna näyttää hyvin maltilliselta ostajalta <3 Mukavaa alkanutta viikkoa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiaa helpottaa isän osalta, että hän pystyy kävelemään ja seisomaan pieniä matkoja ja aikoja itsekin. Ja pukemaan itse, joten hän ei ole ihan avuton, autettava vain.

      Minäkin hieman parjaan näitä isoja ostoskeskuksia ja ihan yleisesti täällä päin Ideaparkista puhutaan nimellä "Idioottipark". Mutta kyllähän tälläisissä tapauksissa ison ostoshallin kätevyys tulee arvoon arvaamattomaan!

      Ihan kyllä Kuukunan kanssakin ostoksilla käymisessä Ideapark on kätsy paikka. Siellä kun mahtuu surffailemaan rattaiden kanssa kivasti.

      Kuukuna on nauravainen poika, mutta kyllä hänelläkin hymy hyytyi vaateostoksilla. Tyypillinen mies! ='D

      Poista
  2. Hieno homma, että teidän ostosreissu meni kumminkin hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, meni paremmin kuin uskalsin arvatakkaan! Ei ole aina niin itsestään selvyys kun jäärä vanha isä ja pääkkö tytär on liikkeellä yhtä aikaa! Onneksi likka ja Beibe olivat tasoittamassa ilmapiiriä! ;'D

      Poista
  3. Iso hatunnosto Ideaparkille!!! Eipä ole tullut moinen mieleenkään, että jostain saisi pyörätuoleja lainaan. Wau!!
    Kiva, että meni näin kauniisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan minäkin vain satuin muistamaan, että olin nähnyt siellä näitä apuvälineitä. Iloinen yllätys oli, että lainaaminen oli näin helppoa ja vieläpä ilmaista!

      Kiva ja hienosti mennyt päivä! =D

      Poista
  4. Kiva kun lähditte avuksi ♥ Ja tosi hienoa että vanhukset on huomoitu ostoskeskuksessa monin tavoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän vaan täytyy tottua, että vanhemmat tarvitsevat apua. Oli kyllä helppoa käydä ostoksilla tuolla Ideaparkissa!

      Poista
  5. Ideapark on meidän lähikauppa minkä vuoksi jotenkin suhtaudun siihen kauhean "suojelevasti" :) On kyllä tällaiselle täysin mettässä asuvalle kauhean näppärää, että jotakuinkin kaiken tarvittavam (ja vähän enemmänkin) saa 10 km päästä. Siellä on aina omien ja lainapyörätuolien käyttäjiä juuri esteettömyyden takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä noista ostoshelveteistä ehkä Ideapark se miellyttävin on. Siellä on väljää kulkea ja kauppoihin on helppo poiketa. Takit ja muut kamat saa kivasti säilytykseen niin halutessaan.

      Viikonloppuina minua kyllä ei sinne hevin saa. Ainakaan enään puolen päivän jälkeen! Mutta viikolla siellä on miellyttävä kuljeskella!

      Poista