keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Tapahtumien täyteinen huhtikuu ja muutama menovinkki loppukuuhun!


Polttokuvioitu peuran kallo Jari Rantasen
näyttelystä Kaupungeista
kalareissuille.


Kyllä kevään tulemisen huomaa jo pelkästään siitä, että lähikauppojen ilmoitustaulut alkavat olemaan täynnä kaikenlaista "häppeninkiä"!

Ollaankin Beiben kanssa päästy käymään parissa konsertissa, sekä pari pientä taidenäyttelyäkin on katseltuna.

Alkukuusta käytiin Kangasala-talossa kuuntelemassa Metsä -elokuvakonsertti . Oli huikean hieno elokuva Suomen luonnosta ja sen vuodenajan vaihteluista seitsemän muusikon säestämänä. En vain jaksa olla ihailematta ihmisiä, jotka osaavat soittaa jotain instrumenttia. Minä kun en osaa soittaa kuin suutani!



En löytänyt tietoa siitä, järjetetäänkö näitä konsertteja enään muualla, vai oliko tämä Kangasalan keikka viimeinen Suomessa. Kiertue on lähdössä Japaniin tämän vuoden lopulla. Täytyy vinkata veljelle, että menee kuuntelemaan, jos sattuvat Tokiossa esiintymään.

Toinen konsertti missä käytiin, oli Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Hyvää ja Kaunista -konsertti. Tämäkin oli edellä mainitussa Kangasala-talossa Varusmiessoittokunnan Mega-kiertueilla, joissa on ollut aiheina eri vuosikymmenten musiikki. Ne ovat olleet aivan huikeita!

Hyvää ja kaunista -kiertueella esiintyvät Varusmiessoittokunnan viihdebändi ja jousiorkesteri ja tämä kiertue on tämän vuoden varusmiesten ensimmäinen.

Hyvää ja kaunista -kiertueen teema oli kotimainen pop- ja rockmusiikki. Konsertti oli varsin viihdyttävä ja soitto taitavaa. Varusmiehet olivat tehneet kaiken itse valaistuksia ja biisien sovituksia myöten.



Suloista nuorten energiaa ja hieman hellyyttävääkin, koska laulujen sanat olivat välillä hieman hakusessa ja jännitys näkyi aika-ajoin. Mutta nämä asiat eivät menoa haitanneet!
Jos konsertti kiinnostaa, kiertue jatkuu vielä tämän viikon ja linkistä pääset katsomaan esiintymispaikat.

Kangasala-talossahan on meneillään vielä Samuli Heimosen monesta yksi näyttely. Linkistä pääset katsomaan postauksen meidän näyttelymietteistä.

Kangasala-talon galleriassa on myös Tuula Lehtisen näyttely Peace of cake. Esillä on muutamia hänen mosaiikkiteoksiaan. Näyttely on ilmainen ja se on avoinna vielä tämän viikon .




Tuula Lehtinen on tehnyt esimerkiksi Kangasalan uimahalli Kuohun hyppytornin mosaiikkiteoksen. Samoin Finlaysonin pikkupalatsin kylpyläosaston mosaiikkiteokset ovat hänen tekemiään.

Näytillä on myös mosaiikkipaloja, mitä taiteilija käyttää
töissään ja tilaa Italiasta.


Kuhmalahden kirjasto on lähes kuuluisa siellä pidettävistä näyttelyistä. Ne on yleensä koottu paikallisten tai lähipaikkakuntalaisten kädentaitajien ja taiteilijoiden teoksista. Myös monia valokuvanäyttelyitä kirjastolla on ollut.

Tämän kuun loppuun kirjastolla on ystävämme Jarin tauluja ja teoksia näyttelyssä Kaupungeista kalareissuille. Ihan vilpitöntä mainontaa, koska hän on todella taitava!





Ensi viikonloppuna onkin sitten jo tapahtumaa poikineen. Naapuripitäjässä Eräjärvellä olisi mielenkiintoinen Taitue -tapahtuma.
Jokainen Eräjärveläinen koululainen osallistuu tapahtumaan omalla taulullaan ja paikalliset taiteilijat ovat lahjoittaneet teoksiaan huutokaupattavaksi. Tuotot menevät oppilaiden hyväksi ja vanhempainyhdistys on järjestävä taho.
Tapahtuman suojelijana toimii itse Anssi Kasitonni ja tapahtuman tiedot löydät täältä .



Valitettavasti me emme pääse tapahtumaan paikalle ja se vähän harmittaa. Mutta tälläistä tämä alkaa taas olemaan, kun kaikkea kivaa osuu samoille päiville. Ja me olemme päättäneet jo aikaa sitten, että lähdemme rentoutumaan kevään kiireiden keskeltä Lahteen Pihapiiri messuille .

Viime vuonna messuilla oli hieno luontopolku, minkä
varrella oli huovutettuja lintuja!


Varmasti tulee sitten jonkin näköistä yhteenvetoa postauksen muodossa messuista. Mutta viime vuonna tykättiin messujen ilmeestä, koosta ja tarjonnasta. Onko muita Lahteen menijöitä?

Messuiluun ja konsertteihin kuuluu juoda törkeän kalliit
kaffeet! ='D


Mites muuten kevät on lähtenyt käyntiin tapahtumien osalta? Joko on joka viikonlopulle jotain ohjelmassa? Ja onko teidän paikkakunnilla aktiivista kesätapahtumatoimintaa?

4 kommenttia:

  1. Ihmettelin toki minäkin tänään kun alkaa olla pöhinää tuolla kaupungilla. Haalaripukuisia menee puistoon päin, (piknikille) laumoittain. Muutenkin on ihmisiä liikkeellä. Mikä lie. Kesä tullut?
    Pitääpä katsella tapahtumia oisko sopivasti lähellä.
    Odottelen messupostauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kummasti alkaa ihmiset könyämään koloistaan, kun kelit lämpiää.

      Poista
  2. Sitä on kultturelliä harrastettu oikein kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja tuollaisia helppoja, arki-iltoihin sopivia juttuja! 😃

      Poista