maanantai 13. joulukuuta 2021

Valon neito täyttää 50-vuotta!

 

Täällä mettässä Luciat käyttää vähän erilaisia
kruunuja, kuin tuolla sivistyksen parissa!

No niin, nyt se päivä sitten koitti; 50-vuotissyntymäpäivä! En sitä mitenkään erityisesti ole odottanut, mutta en pelännytkään. Minulla on ollut tälle vuodelle tämän puolen vuosisadan juhlan lisäksi pari muutakin isoa etappia. Minun muutamaa kuukautta vaille 30-vuoden työura elintarviketeollisuuden parissa tuli päätökseensä ja valmistuin kahden vuoden opiskeluista luonto- ja ympäristöalan perustutkinnosta luonnonvaratuottajaksi. Joten, ihan mukavaa, että kaikki nämä ovat nyt taputeltu ja voi asettaa uusia etappeja. Tosin, en ihan vielä ala 6-kymppisiäni suunnittelemaan!


Ihanaa katutaidetta Tampereella!


Tähän vuoteen on mahtunut monia uusia asioita. Kuten esimerksi se, että olin elämäni ensimmäisessä kesätyössäni menneenä kesänä. Ja tämän lisäksi olen saanut kokea työttömyyden, jollaista en ole 80-luvun lopun kahden kuukauden kestoisen työttömän ajan jakson jälkeen kokenut. 
On ollut kovin silmiä avaavaa olla työtön. Suosittelisin kaikille! Moni asia saisi varmasti enemmän ymmärrystä siitä, että minkälainen maailma vallitsee työhaussa.

Synttärilounas!

Ja viiskymppisen vessaselfie!

Olen joka vuosi tehnyt syntymäpäiväpostauksen. Lucia-tunnisteen takaa löydät kaikki edelliset postaukseni. Niissä olen pohtinut vanhenemisen filosofiaa ja pohtinut omia tuntemuksiani elämästäni. Luin postaukset ja huomaan suunnan olevan kohti parempaa. Nyt ainakin tuntuu siltä, että elämä on tosi hyvää ja onnellista!

Ideapark Lempäälässä on upea piparkakkutalo-
näyttely!

Torttukahvit Tampereen kauppahallissa

Pidin isot juhlat jo elokuussa. Silloin juhlistin valmistumiseni jälkikäteen ja nämä pyöreät etukäteen. Oli mukavat juhlat!
Toivoin rahaa lahjaksi ja sitä sainkin. Tarkoitus olisi tehdä ulkohuussi. Suunnitelmat ovat vain lähteneet hieman laukalle! Mutta huussi tehdään, sen valmistuminen voi vaan kestää. Niin kuin moni muukin asia tällä kemällä!

Kauppahalli <3!

Olen elänyt ja asunut lapsuuteni ja nuoruuteni
pumpulitehtaan varjossa.

50-vuotispäiväni vietin pääosin rakkaassa synnyikaupungissani Tampereella. Minulla oli heti aamusta tapaaminen uuden osa-aikatyön suhteen. Alan vetämään luontokerhoa Tampereella ensi vuoden alusta. Olen ihan täpinöissäni, mutta vähän paniikissakin! Mutta uskon pärjääväni ihan hyvin! Ja jatkuuhan minulla kokkikerhonkin vetäminen taas tammikuussa.


Panimoravintola Plevnan irkkukahvi


Kun tulin työtapaamisestani, lähdimme Beiben kanssa Lempäälän Ideaparkiin. Tarkoitus oli mennä ihan vain tappamaan aikaa ja syömään lounasta. Olimme menossa hieman myöhemmin takaisin keskustaan elokuviin.



Ihana ja lämminhenkinen elokuva!

Kun pääsimme lounaspaikkaan, Beibe huomasi lompakkonsa kadonneen. Hän oli varma, että jos se ei ole autossa, se on jäänyt kauppahalliin kahvilaan, missä hän oli ollut sumpilla minua odotellessaan.
Lompakko ei ollut autossa ja paniikissa soittamaan sinne kahvilaan. Ja kyllä, siellä se odotteli omistajaansa! Luojan lykky, että kahvilassa on astioiden pois vienti henkilökunnan vastuulla. Kahvilan työntekijä oli sen löytänyt tiskejä hakiessaan.


Nyt löytyi ihana ravintola!

Baba Ganoush ja naan leipää, sekä mozzarella-
tikkuja mangomajoneesilla.

Syötiin lounas rauhassa ja lähdettiin lompsaa hakemaan. Olikin kuulemma kolmas löytölompakko sille päivälle tässä kahviossa.
Joimme kahvit ja söimme mokkapalan, sekä toscapiirakan puoliksi ja vuolaasti kiittelimme kahvilan henkilökuntaa!

Jättikatkaravunpyrstöjä, paistettuja kasviksia,
bataattiranut, grillattu halloumi ja erilaisia
kastikkeita.

Naudan sisäfilettä sienikastikkeella ja ranut.

Kävimme elokuvissa katsomassa dokumentin Piemontin tryffelinmetsästäjistä. Oli aivan ihana ja lämminhenkinen elokuva. Sopi hyvin tälläisille omavaraisteleville ja luonnosta, sekä eläimistä pitäville!


Paluu arkihommiin!

Kuten Voiton kanssa nenutteluun!

Meidän oli tarkoitus mennä erääseen suosittuun ravintolaan illalliselle, mutta emme saaneet pöytää sinne. Joten, menimme Sammonkadulla olevaan Zafran-nimiseen pieneen ravintolaan. Ravintola tarjoaa lähi-idän makuja skandinaavisella twistillä. Tilat olivat kivan viihtyisät ja ruoka aivan taivaallisen hyvää! Olinkin todella iloinen siitä, että rohkeasti menimme kokeilemaan ravintolaa, jossa emme ennen olleet käyneet. Tuonne menemme kyllä uudelleenkin!

Kotona minä muutuin valonneidosta joulu-
tontuksi! Säkissä vain on marsuille heiniä!

Kotona odotti ihan arkiset askareet, kuten eläinten hoito ja talon lämmitys. Nopeasti sitä laskeutuu pyhyydestään maan pinnalle. Vaikka juhlinta ja kaupungissa käyminen on välillä mukavaa, kyllä arkiset asiat ja koti on vaan parasta!

Mitään viidenkympin kriisiä en ole tuntenut. En päivän aikana, enkä ennen sitäkään. Eihän vanheneminen olen mitään kivaa. Viimeinen käyttöpäivä lähestyy vääjäämättä. Mutta jo vuosia sitten päätin, etten vaivaa päätäni ikääntymisellä, enkä vallitsevalla säätilalla. Näihin asioihin ei voi itse vaikuttaa, joten on vain ihan turhaa itsensä kiusaamista niitä miettiä. Elämä on ihanaa ja siitä pitää nauttia. Ja olla kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus täyttää 50-vuotta. Se ei ole mikään itsestään selvyys!


Ulkosauna talviasussaan 13.12.2021





12 kommenttia:

  1. Lämpimät onnittelut täysistä kympeistä!
    Hyvä, että miehen lompakko löytyi. Vahvisti uskoa, että rehellisyyttäkin vielä löytyy. Herkullisia syömisiä useassa kuvassa. Johan tässä vesi nousee kielelle kuvia katsellessa.
    Hyvällä palkalla säännöllisessä työssä käyvien on helppo huudella tuomitsevia kommentteja työttömälle, kun ei ole omakohtaisia kokemuksia. Samoin monella asioistamme päättävällä on varsin vähän tietoa kansalaisten todellisesta tilanteesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista!

      Oli kyllä lykkyä, että posa löytyi. Hirvittävä homma olisi ollut kaikkien korttien kuolettamisessa ja uusimisessa.

      Olen kyllä varmaan itsekin työssäolokuplassani parjannut työttömiä. Ei siinä mitään, kyllähän minullekkin löytyisi varmaan saman tien duuni, jos vain haluaisin palata entiseen. Mutten halua! Voin kyllä tehdä jonkin aikaa keittiöhommia ja teollisuudenalan töitä, mutta en pitkään. Muutenkin kaikki superfyysinen työ on pois suljettu. Haluan pysyä kohtuu terveenä ja yrittää löytää sellaisia töitä, joissa saan käyttää opiskelemiani asioita.

      Poista
  2. Paljon Onnea! Ajattelin sinua eilen!
    Tuo teidän sauna näyttää ihan piparkakkutalolta.
    On se tai olisi useammalle ihan avartavaa olla joskus työttömänä. On heitä kyllä näinä viime vuosina tullut lisää.
    On myös avartavaa olla kesä-, talvi-, pätkä-, joulunpyhä-, uusivuosi-, kaikki juhlapyhät, aatot ja ja öitä myöten töissä. Pitkään ja vieläkin ahdistaa kun jouluna lauletaan Jouluksi kotiin...ja mun piti lähteä töihin... nyt koetan olla muistamatta niitä aikoja...
    Minä taas päästin 50;sten jälkeen etten vietä 60;siä. Ja niin kävikin...
    Ps. mun poika on tykännyt tuosta Zafranista paljon, kun on ollut täällä käymässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi! ❤ Kiitos onnitteluista ja ajatuksistasi!

      Ulkosauna on ihanan näköinen valaistuna lumen keskellä!

      Kun jää työttömäksi, menettää aika paljon itsemääräämisoikeuttaan. Jos haluaa, että korvaukset juoksevat, ei ihan mitä vaan saa tehdäkään. Kuten esimerkiksi minun oli peruutettava opiskelupaikkani, koska olisin menettänyt ansioisidonnaiseni ja jäänyt ilman tuloja. Te-palvelut ja Kela eivät puoltaneet opiskelujani, koska olin keväällä valmistunut edellisistä. Joten en olisi saanut opintotukeakaan!

      Aika näyttää, juhlinko kymmenen vuoden kuluttua. Eihän sitä tiedä, onko enään edes elossa, niin mitä sitä vielä miettii!

      Poista
  3. Onnittelut vielä tätäkin kautta valon neidolle <3

    VastaaPoista
  4. Sylintäydeltä onnea sekä syntymäpäivän johdosta!
    Hienoa, että lompsa löytyi. Onneksi Suomessa on vielä rehellisiä ihmisiä.
    Onnea myös uuden työn johdosta!
    Mukavaa joulunalusaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Lompakon löytyminen sisältöineen oli varsinkin ilon aihe!

      Poista
  5. Onneksi olkoon syntymäpäivän johdosta 🤗 kaikki eivät saa koskaan kokea olevansa valon tuoja Lucia. Minä olen kerran saanut olla Maria joulukuvaelmassa kotona minkä meidän nuorimmainen halusi että näytellään jouluna. Hän oli sen tarhassa nähnyt.
    Herkullisia syömisiä ja hyvä kun lompakko löytyi. Me emme ole käyneet missään emme edes joulumarkkinoilla.
    Ihanaa että olet saanut työtä mitä haluaa tehdä mielellään minä olen elämäni aikana tehnyt varmaan aina mitä en todellisuudessa ole edes halunnut tehdä mutta kun muutakaan ei ole ollut. Nyt olen ollut jo pitkään eläkkeellä ja teen loppuelämän juurikin mitä haluan.
    Ihanaa joulunodotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista!🥰

      Vähän on tullut käytyä joulunajan tapahtumissa. Yksissä myyjäisissä olin myymässä. Ystävän kanssa olen kyllä menossa vielä Tampereelle joulutunnelmaa hakemaan!

      Kuulostaa hyvältä, että voit tehdä loppuelämäsi mitä haluat!

      Poista
  6. Onnittelut sekä vuosista että työpaikoista :-) Ja toi ravintola täytyy ehdottomasti käydä testaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Uskon, että tykkäätte tuon ravintolan ruuista!

      Poista