tiistai 25. heinäkuuta 2023

Mommilan kyläpuodissa lähihistorian siipien havinaa!

 



Lapsuudenystäväni Päivin kanssa ollaan yritetty tehdä jokunen kiva reissu vuosittain. Kohteet ovat suuntautuneet usein lapsuuden maisemiimme Tampereelle, mutta nyt lähdettiin ihan eri suuntaan. Päivi oli lukenut lehtijutun menneisyyden kyläkaupasta ja se alkoi kiinnostelemaan. Nyt kun oltiin molemmat yhtäaikaisesti lomalla, matka saattoi toteutua. Lähdimme kohti Hietoista ja Mommilan kyläpuotia. Matkasimme ajatuksella, että jos matkan varrelle osuu jotain kiinnostavaa, poiketaan. Lähinnä kirppikset oli kohteena.  


Mommilan kyläpuoti


Hauhon kohdalla kahvihammasta kolotti ja poikkesimme sumpille. Ja kas, kahvittelupaikan vieressä oli kirppis! Jotain pientä tarttui mukaan. 


Ihan kiva kirppis!


Mommilan kyläkauppa on viehättävä retkikohde. Sen sijainti on todellakin "keskellä ei mitään"! 



Kauppaa vastapäätä on puhelinkoppimuseo ja rakennuksen takana kauppa-automuseo. Itse puodissa on kauppamuseo ja kahvila, sekä pieni myymälä. Ulkorakennuksessa on myynnissä kaikenlaista romua, kröhöm... vanhaa tavaraa. 🤭





Kaikki nämä pienet museot, sekä kaupparakennuksen fiilis oli meistä ihanaa! Jotenkin kaikki se mitä oli esillä, oli meidän lähihistoriaa. Me molemmat ollaan asioitu kauppa-autoissa, kyläkaupoissa ja soiteltu puhelinkopeista. 70-luvulla syntyneiden historiaa.

Puhelinkoppimuseo 

25 hlö on puhelinkoppiin
mahtumisen mm-ennätys!


Kauppa-automuseo 








Olimme kyläkaupalla melkein heti sen avauduttua. Saimme kiertää rauhassa. Hetken päästä alkoikin tulemaan lisää vierailijoita. Kyläkauppa on näköjään suosittu kohde sijainnistaan huolimatta. 


Kahviosta sai ostaa kakkupaloja, suolapalaa ja erilaisia virvokkeita.













Paluumatkalla poikkesimme Tuulosen kauppakeskuksen kirppiksellä ja Pälkäneeltäkin sellainen löytyi. Joka kirppikseltä ainakin minä löysin jotain. Kiva reissu ja nyt uutta kohdetta miettimään!


MOMMILAN KYLÄPUOTI 

Kordelinintie 64, 12170 Hietoinen

2 kommenttia:

  1. Ihana retkipäivä teillä on ollut ja kivoja juttuja pääsitte näkemään. Kaffetaukoja onkin hyvä välillä pitää.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle Marketta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi on täynnä upeita paikkoja!
      Kivaa viikonloppua sinullekin!😘

      Poista