sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Joulufiilis hakusessa!

Meillä käyneet pienet vieraat olivat jättäneet minulle tälläisen!


Ei meinaa päästä tunnelmaan, ei sitten millään! Pari viikkoa sitten jo hieman virittelin jouluvaloja ja Beibekin laittoi olkkarin ikkunan edessä olevaan tuijaan perinteiset valot. Luntakin oli silloin ja kivat pikkupakkaset. Nyt on ollut niin surkean mustaa ja pimeää, että!



Uhosin, että tänä vuonna aloitan joulufiilistelyt ajoissa, että sitten kerkeen fiilistelemään kunnolla. Eikä tarvi joulujuttuja heti siivota pois, kun on just ne saanut aseteltua kivasti paikoilleen. Mutta sitten menetin otteen siitä fiiliksestä...

Puimalan pääty sai tähtensä!


No, eilen satoi hieman lunta ja yölläkin oli tullut jotain räntäsontaa. Mutta pääsasia, että maa on jotenkuten valkoinen. Pakkastakin luvattiin, että jos tämä valkoisuus kestäisi hetken!
Hommasin muutaman hyasintin ja tein niistä kakkuvuokaan pikku asetelman. Perhana, kun on niin pimeätä ettei saa kunnon kuvia. Ja kauhee homma rajata kuvat niin, ettei kaikki työkalut, riistakamerat jne. ikkunalautaa koristavat asiat tule kuviin.😉





Hommasin myös ulkoeteisen senkille huonekuusen, pienen joulukuusen virkaa toimittamaan. Olen sellaista himoinnut jo monena vuonna, mutta olen aina "sortunut" halpoihin sypsesseihin. Tästä huonekuusesta voisi olla iloa useammaksikin vuodeksi, jos vain saan sen pysymään hengissä.




Googlettelin hieman hoito-ohjeitakin, esim. täältä . Näillä keleillä meidän ulkoeteinen on aikas lämmin, mutta patterista huolimatta kovemmilla pakkasilla se viilenee. Olen antanut kuuselle lisävaloa, koska se ei ole ikkunalaudalla ja suihkutellutkin olen sitä melkein päivittäin. Kastelu on haastavaa, jotten vain sitä liiallisella/vähäisellä vedellä tappaisi.



Hauska huomio oli, että tämä huonekuusi tuoksahtaa ihan vienosti oikealle kuuselle. Luulin, että se on ihan tuoksuton. Kiva kuitenkin, ettei siinä ole ihan sellaista käryä kuin niissä sypresseissä.
Vielä en ole huonekuusta koristellut, mutta kyllä sekin varmasti saa vielä valot ja palloja oksilleen.



Olen myös yrittänyt virittäytyä joulutunnelmaan juomalla joulukahvia. Moisista en ole aiemmin innostunut, mutta löysin pari viikkoa sitten Cittarista Tom of Finland -joulukahvia. Spicy Santa -joulukahvi maistuu kanelille ja kardemummalle. Pelkäsin hieman, että kun tätä juo kupillisen, se maku nousee suuhun koko päivän. Mutta onneksi olin väärässä! Vaikka maku on vahva, mausteisuus ei närästä!



Glögiäkin ollaan naukkailtu jo jokunen litra. Minkähän takia sitä ei tule muulloin juotua, kuin joulun alla?



 Jouluoluita ollaan naukkailtu pari pulloa. Valikoimaa kaupoissa taitaa olla tänä vuonna enemmän kuin koskaan!



Leiponut en ole vielä mitään, pipareita ostin paketin. Niitä ja suolaisia keksejä ollaan maisteltu juustojen ja hillojen kera. Suussa ainakin alkaa joulu maistumaan!

Minun piti askarrella tänäkin vuonna minulle ja Beibelle joulukalenteri, mutta tekemättä jäi taaskin. Ostinkin jo hyvissä ajoissa itselleni "Lemmikkien salattu elämä" - joulukalenterin, koska pidin elokuvasta niin paljon. Beibe sai isosiskonsa porukoilta salmiakkikalenterin. Joten kalenteriasia on kunnossa sitten kuitenkin! 🙌




Joulutunnelmaa olin hakemassa myös eilen. Meillä oli teurastamon pikkujoulut työporukan kanssa. Kyllä olikin ratkiriemukkaat, kuten ilmoituksessa aikanaan luvattiin! Ruokaa, juomaa, tanssia ja seurustelua ihanien ja mukavien työkavereiden kanssa. Joulupukkikin kävi, kuten joka vuosi ja lahjasäkki oli antoisa. Minäkin olen ollut aikas kiltti tänä vuonna ja sainkin makoisan lahjan pukilta. Peltipurkillinen pikkuleipiä ja suklaalusikat, jotka voi sulattaa kuumaan maitoon! Kyllä kannattaa jatkaa kilttinä oloa!



Tänään onkin ollut hieman vähemmän riemukas olo, johtuen illan riemusta! Tukanjuuri on ollut hieman kipeä hyvistä juomista, tanssimisesta ja valvomisesta. Mutta kyllä tämä "kärsimys" on kaiken arvoista! Oli kerrassaan mukava ilta!

Jatkan joulutunnelman etsimistä. Beibe lämmittä ulkosaunaa, jotta pääsen pesemään "syntini" pois ja eheytymään tulevaa työviikkoa varten. Sytytän kynttilän ensimmäisen adventin kunniaksi saunalla ja nautin olostani!

Ulkosaunakin on saanut valonsa!



Tyttären kanssa lähdemme huomenna työpäivän jälkeen Tampereelle katsastamaan tämän joulun kuusenkoristevalikoimaa. Siitä on muodostunut jo pieni perinne meille! Vaikkei mitään ostettaisikaan, on ihanaa käydä katselemassa kaikkea kimaltavaa!
 Joulun muodostumiseksi tälläiseksi hirveäksi kuluttamiseksi, voidaan olla montaa eri mieltä. Itsekin suosin enemmän itsetehtyjä lahjoja, turhanpäiväisen krääsän sijasta. Mutta olen syntyjäni kaupunkilainen ja minun lapsuuteeni kuului käydä katsomassa pukkiparaatia, kauppojen jouluikkunoita ja kaupungin muuttumista joulumaaksi. En näe siinä mitään pahaa ja jouluostoksilla käyminen kaupungissa kuuluu yhä edelleen minun jouluperinteisiini.

Loppuun vielä vanha ja huonolaatuinen kuva pikku-Markesta, joka iloitsee lahjaksi saamastaan hanurista. Olen kuvassa ehkä 3 vuotias.

Harvoin nykyään tulee soitettua hanuria pöydällä!

Haluan toivottaa kaikille ihanaa adventtiaikaa ja joulunodotusta! Vaikka kyllä se sieltä odottamatta ja hakemattakin tulee!

16 kommenttia:

  1. Sinähän olet tehnyt jo paljon joulujuttuja. Minä viritin kolme kynttelikköä. Lopputulos oli, että kaksi kolmesta on ilmeisesti rikki, kun kynttilöitten vaihtokaan ei auttanut. Ei ole mulla mitään joulufiilistä. Ikä on tehnyt tehtävänsä. Mukavaa adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anoppini sanoi joskus vajaan 80:n iässään, ettei joulut enään tunnu miltään, kun niitä on tarpeeksi monta viettänyt. Toivottavasti sinulla ei kuitenkaan ihan näin vielä ole ja löydät joulutunnelman sitten kuitenkin!

      Poista
  2. Joulun fiilis on niin kaukana että..eikä siinä mitään kun töissä olen koko joulun.
    Huonekuusi on säilynyt minulla hengissä jo muutaman vuoden ja se on ihme. Meillä ei ole tasaista lämmitystä koska lämmitetään puilla ja joskus huoneessa on jopa sangen viileää. Annan mullan kuivahtaa kunnolla ennen kuin kastelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, on varmaan vaikea saada fiiliksiä, jos joulu menee töiden merkeissä.

      Kiitos hoitovinkeistä! Meillä on myös toi puulämmitys, tuossa ulkoeteisessä on pakko pitää patteria talvella. Katsotaan nyt, miten kuusi pärjää!

      Poista
  3. No mutta hyvänen aika, eihän ole vielä joulukuukaan! Ehkä se fiilis ilmestyy ihan itsellään parin kolmen viikon päästä.

    Itse nautin tällä hetkellä suuresti kaamosfiiliksistä, kun en nyt satu olemaan töissä kuten yleensä. Saa mököttää mökissään eikä ole pakko lähteä lenkille. Jos lähteekin ulos niin vasta pimeällä. Tukkaa ei tarvitse pestä. Aamiaisen jälkeen saa mennä takaisin nukkumaan jos huvittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, luotan siihen, että kyllä fiilis ovesta luikahtaa sisään viimeistään kuun vaihteessa!

      Se on muuten luksusta, kun ei tarvi tukkaa pestä!

      Poista
  4. Eiköhän se joulutunnelma vielä ennätä tulla kunhan päästään lähemmäksi joulua. Kiva kun lähdettä kuusen ostosmatkalle. Ihana kuva tuo viimeinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se tunnelma tule. Kohta alkaa joululaulut soimaan radiossa ja muita joulun merkkejä alkaa ilmestymään.

      Poista
  5. Noilla "eväillä" kyllä varmasti pääsee tunnelmaan ennenpitkää. Hih, minäkin sain pienenä harmonikan, tais olla kyllä kevät, kun isä kävi Leningradissa :)
    Pieni kuusi kyllä vois olla paikallaan jo. Ei varmaan löydy tuollaista monivuotista. Jos kävis tuosta metsästä, tai sit tyytyä tuohon tekokuuseen. Kauniit hyasintit! Mullakin nyt tuossa vieressä tuoksuu yksi.
    Kylläpä tekis mieli tulla sinne kauppoja kiertämään ja katselemaan kaupungin muuttumista joulumaaksi. Kamala ikävä!
    Ei tää lumikaan auta tunnelmissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää muistelisin, että sain tuon hanurin äitini tätiltä, joka kävi usein Neuvostoliitossa. Voi olla, että sain hanurin häneltä ja se oli peräisin hänen matkoiltaan.

      No, sun tarvii lähteä kaupungille shoppailemaan ja hakemaan joulufiilistä! =D

      Poista
  6. Onhan sinulla jo vaikka kuinka jouluista siellä ja lahjojakin olet saanut. Meilläkin olisi ollut lauantaina firman pikkujoulut, en mennyt, ei huvittanut. Ihana tuo huonekuusi, mulla oli joskus sellainen, mutta menehtyi kai hoidosta huolimatta :D toivotan kuusellesi pitkää ikää! Oikein mukavaa Tampesterin matkaa teille, toivottavasti löydätte kaikkea kivaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää diggaan ihan hirveästi työpaikan pikkujouluista! Mulla on kivat työkaverit, joiden kanssa on kiva bailata! ='D

      Olin hieman pettynyt kuusenkoristevalikoimaan. Mutta muutamia uusia kuitenkin löysin!

      Poista
  7. vau, tuo lemmikkien salattu elämä- kalenteri näyttää tosi kivalta. Sääli, etten ole meilläpäin nähnyt missään. Joulukalenterit on minulle se must, muulla ei ole niin kiirettä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mä ostin sen jo lokakuussa! Etten vaan jää ilman! ='D

      Poista
  8. Tom of Finland joulukahvia *reps*.

    VastaaPoista