Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

perjantai 28. huhtikuuta 2017

Arkikuvia 17/52

VIIKKO 17

"Eväitä työelämään!" Kanaviillokkia ja perunaa

Koska teemme lämpimän ruuan lähes päivittäin, siitä usein jää myös evääksi otettavaksi. Melkein aina teemmekin ruokaa sillä ajatuksella, että sitä syödään seuraavanakin päivänä ja sitä riittää eväisiin. Monesti eväät koostuvat monen eri päivän jämistä.
Mutta monesti evääksi pyöräytetään ruokaa ihan varta vastenkin. Munakas on nopeatekoinen ja sen voi tehdä illalla valmiiksi. Jos evääksi tehdään jotain salaattia, se tehdään vasta aamulla, jotta se pysyy freesinä syömiseen saakka. Inhoan vettynyttä salaattia!

"Iltavuoroon hieman kevyempää settiä!" Kreikkalaista salaattia.

Eväitä otetaan töihin mukaan lähinnä iltavuoroon, mutta joskus aamuvuoroonkin. Beiben työpaikalla ruokala on parantanut tarjontaansa niin paljon, että hän on alkanut syömään siellä ja vähentänyt eväiden roudaamista.
Minä olen niin eväsjämähtänyt, että kuskaan kippojani edelleen. Ei sillä, kyllä minäkin ruokalan ruokia syön aika-ajoin. Varsinkin kun on tarjolla jotain kala- tai kasvisruokaa. Ja pieniä salaattiannoksia syön usein aamuvuoroissa. Mutta vanhoista tavoista on vaikea päästä eroon!

4 kommenttia:

 1. Koko sen ajan, mitä olen ollut työelämässä, on minulla ollut eväät mukana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omissa eväissä on se hyvä puoli, että aina on tarjolla mieleistä ruokaa!

   Poista
 2. Täällä toinen eväidenkuskaaja.
  Meillä on kyllä melko ok ruokala, mutta minusta sen ruoka on kallista laatuun nähden. Lisäksi "työpaikkaetuna" on, että voin päätyä pyyhkimään parit pyllyt kesken aterian eikä hotsita lämmittää montaa kertaa samaa annosta.
  Joten salaatilla painan töissä 98% ajasta.
  Joskus eväänä jotain eilisiä tähteitä ja silloin sovin erikseen, että saan syödä lämpimän ruuan rauhassa. =) Työkaverit siis vastaavat kelloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan kohtuuhintainen ruoka. No, mielestäni pitää ollakkin, kun isossa ruokatalossa ollaan töissä.

   Yksi tämän "paskaduunin" etuja on, ettei ruoka- ja kahvitaukojaan kyllä tarvi keskeyttää juuri ikinä.

   Mukavat työkaverit sinulla! =)

   Poista