Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

lauantai 15. huhtikuuta 2017

Lankalauantain liverrykset lintulaudalla!

Kirjavaa seurakuntaa!


Koko lauantain kävi lintulaudalla sellainen melske, että! Koska meidän seudut ovat saaneet hentoista lumipeitettä maahan ja pakkasetkin tuntuvat vain jatkuvan ja jatkuvan, luonnonlintujen ruokintaa on vain jatkettava.

Viherpeippo ruokailee lumipyryssä


Porukka lintulaudalla vain lisääntyy! Mustarastaita on pihapiirissä useita ja niiden upea laulanta täyttää illat ja aamut. Todellista luonnon sinfoniaa!

Mustarastas uros

Mustarastas naaras. Nuori uroskin voi olla käsittääkseni kyseessä.


 Peipposia on ollut pihapiirissä jo pari viikkoa. Niitäkin tuntuisi olevan useita.

Peipponen keskellä


Ensimmäiset punarinnat saapuivat tällä viikolla ja niitäkin on nähty useampi kuin koskaan ennen meidän pihassa. Mahtavaa! Me tykätään punarinnoista kovasti!

Punarinta

Punarinta keskellä, pikku- ja vihervarpusten kanssa

Punarinta ja vihervarpunen


Meidän ympäristöstä on hakattu kuusikoita viime vuosien aikana. Ehkä siitä syystä meidän pihaan on tullut punatulkkuja. Niitä ei aikaisempina ruokintakausina ole näkynyt kuin ihan satunnaisesti. Nyt niitä pyörii nurkissa useampi pariskunta. Hyvä, hyvä! Punatulkku on yksi lemppari pikkulinnuistani. Mahtaisikohan värityksellä olla jotain osuutta asiaan? Joka tapauksessa, niidenkin puhallusta muistuttavat äänet täyttävät pihan iltaisin.


Kukkuu!

Punatulkku uros


Naaras

Keltasirkkuja, pikkuvarpusia, viherpeippoja, erilaisia tiaisia ja vaikka mitä muita pikkulintuja oli lankalauantaina lintulaudalla ja sen alla ruokailemassa. Yllättävän sopuisasti ne käyttäytyivät toisiaan kohtaan. Ehkä nekin kuitenkin aistivat kevään tulon. Talvella meinaan oli runsaammin nokka pokkaa ruokailun yhteydessä!

Sinitiainen takana ja talitintti edessä.

Vihervarpus uros edessä ja naaras takana.

Hömötiaisia.


Kävipähän närhikin nokkasemassa talipalloa. Pikkulinnut väistivät sitä suosiolla ja poistuivat välittömästi lähipuihin ja pensaisiin.

Närhi


Kaunis lintu on sekin!


Ja Herra/Rouva Harakka katsasti valikoimaa, mutta poistui kyllä nopeaan. Se huomasi välittömästi paparzzin keittiön ikkunassa, eikä halunnut ruokailulleen julkisuutta!Lintujen touhujen seuraaminen lintulaudalla ja sen läheisyydessä on todella koukuttavaa. Kyllä taas meinasi jäädä kaikki muut hommat tekemättä, kun piti vatsalihakset jännittyneenä ja hengittämättä yrittää saada kuvia tärähtämättä linnuista. Fiksu laittaisi jalustan kameralle ikkunan eteen. Tai menisi ulos kuvaamaan. Kuvista tulisi ehkä hieman parempia, kuin likaisen ikkunan läpi otettuna!


16 kommenttia:

 1. Meillä on ollut tällä viikolla myös valtavasti erilaisia lintuja. Niitä on ihana seurata. Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huomaa, että linnuillakin on kiire tankata kevään menoja varten! =D

   Samoin sinulle Satu!

   Poista
 2. Komea on vierailijaseurakunta ruokintapaikallasi, meillä tuntuu samanlainen sakki nälkäisiä käydä herkuttelemassa. Vierailijoita on tosi paljon ja vallankin muuttajilla tuntuu olevan kova nälkä. Ajattelin lopetella ruokinnan, mutta mitä vielä - enemmän ruokaa pitää laittaa kuin talvella. Siementen lisäksi olen laittanut rusinoita mustarastaille, ne tuntuvat kelpaavan muillekin, oravillekin, nekin vielä käyvän meillä syömässä. Olen ihmetellyt tuota samaa - punatulkkuja on koko talven ollut automaattivieraana ja vieläkin, meillä kaksi pariskuntaa. Meni vuosia etten nähnyt yhtään tulkkua, vain äänen kuulin. Ne ovat komeita katseltavia ja tosiaankin muut hommat ja lähdötkin viivästyvät tuon lintulautatarkkailun vuoksi, mukavaa hommaa :D

  Käytiin eilen teidän kylillä, Pentorinteessä, siellä krookukset kukkivat ja narskut olivat nupulla 10 cm varressa. Oli niin mahdottoman kylmää ja Sahalahdella maa valkoinen...töyhtöhyyppien muuttoparvi oli vallan ihmeissään, niin mekin!

  Mukavaa Pääsiäisen jatkoja! Tänään aurinko tanssii...isomummu aina niin sanoi, sanoi myös että niin elämä vuodeksi eteenpäin menee, minkä eläimen ensiksi näkee - minä näin ruokinta-automaatilla urpiaisen - ei paha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttajia on todellakin paljon. Järripeippojakin on poikkeillut. Ne vaan käyvät aina silloin, kun kamerassa on väärä putki tai se on jossain kaukana.
   Rusinoita laitoin talvella, mutta nyt ne ovat loppu. Täytyyköhän hakea vielä pussi?

   Onkohan se Pentorinteen piha jotenkin lämpimämpi ja suojaisempi kuin meidän, kun meillä ei pihassa nouse vielä mitään? No, asutaanhan me kilometrin verran itään! ='D

   Ihania pyhienloppuja sinullekkin! Beibe näki muuten puukiipijän eilen...

   Poista
 3. Oletpa saanut hienon kuvan harakasta sateenkaaripyrstöineen. Samoja tyyppejä on täälläkin näkynyt ja lintujen talviruokinta jatkuu runsaana. Varislinnut ovat hurjan arkoja, pienikin liike ikkunan takana saa ne nousemaan lentoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Beibekin oikein ihmetteli harakan komeaa pyrstöä! Harvinaisen rohkeasti närhi ruokaili tällä kertaa. Taisi olla nälissään!

   Poista
 4. Kylmyys on tosiaan tainnut ajaa pikkulinnut vielä jäljellä oleville ruokintapaikoille. Meilläkin on ollut vilskettä, mutta ei sentään noin kirjavaa joukkoa, kuin teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jäävät kesäksikin pihapiiriin. Hyttysiä ainakin ruuaksi riittäisi! ='D

   Poista
 5. Onpa monipuolista sakkia! Olet saanut hienoja kuvia. Me jo lopetettiin ruokinta, vaikka löytyyhän tuolta maasta kauraa varmaan ensi jouluun asti. Vissiin teilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun ikkunan läpi otetuissa ei vain ole sitä hienoa aaltoilua kuin sinun! ;D

   Joo, kauraa on maassa ämpärikaupalla! Sitä on siitä pitkin talvea siivottukin. Syökö sitä edes mikään lintu? Tuntuu, että ne saa siitä vain ajankulua, kun roiskivat sitä ympäriinsä!

   Poista
 6. Upeat lintukuvat! Teillä onkin vilskettä ruokintapaikalla. Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu! On menoa ja meininkiä! Mukavaa pääsiäistä sinullekkin. Tulempa katsomaan arvotaasi!

   Poista
 7. Kylläpä onkin lintusia. Tässä meillä ääniä kuuluu kyllä, mutta ketään ei näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastaat ainakin livertävät siellä sun täällä!

   Poista