sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Runebergin torttutesti jatkuu! Tortut n:o 2 ja 3.

No niin, "kylillä" on käyty ja ihan tyrmistyin, kuinka paljon siellä on torttua tarjolla. Mukaan lähti muutaman eri leipomon tortut ja kaksi ehdokkaista on syöty. Tässäpä nämä, kahden Tamperelaisen pitkän linjan leipomon tortut:

TORTTU n:o 2



JUSSINHANNAN LEIPÄ OY  2/ 200g laktoositon, hinta tarjouksessa 3.99, norm. hinta yli 4 euroa


  • perinteinen tolppa muodoltaan
  • ehkä turhan iso
  • kuiva, suuhun jäi raaka maku
  • rommi yhtenä ainesosana
  • mauton, liian tiivis rakenne
  • ei vakuuttanut 

Tästä leipomosta mainittakoon sen verran, että olen leipuriksi opiskellessani ollut täällä työharjoittelussa. Mutta ei se asia Ruunesta sen parempaa tehnyt!


TORTTU n:o 3


MAKUTUOTE 2/ 150g HYLA, hinta 4,75e (sikakallis marketissa myytäväksi tortuksi, mielestäni)


  • Valion voilla leivottu erityismainintana. Minusta aivan turha mainos, ei vaikuttanut makuun!
  • rommia ja karvasmanteliaromia maun antajana. Karvasmanteli toikin kivasti makua!
  • kivan kokoinen syödä!
  • perinteinen ulkomuoto
  • kuiva ja kova suutuntuma
  • vadelmahillon lisäksi käytetty omenamarmeladia. Mihin? Taikinaan?
Minulla oli kovat odotukset Makutuotteen Ruunea kohtaan. Olin varma, että nyt ollaan herkun äärellä! Makutuote miellettiin aikoinaan sellaiseksi vähän "paremmaksi leipomoksi" ja heidän tuotteensa jotenkin hienostuneeksi. Heillä oli silloinvalikoimassaan sellainenkin erikoisuus kuin riisileipä.
Olen opiskeluaikoinani käynyt tutustumassakin kyseiseen leipomoon. Heillä oli leipärobottilinjasto, mikä oli siihen aikaan aikas jännä juttu.
 No, torttu ei ollut oikeastaan kovinkaan kummoinen. Beiben mielestä se oli maultaan rikkaampi, kuin pari edeltäjäänsä. Mutta ihan yhtä kuiva ja kova!
Makutuotteen torttu sai hieman paremmat puitteet nauttimiseensa, kuin edeltäjänsä. Söimme sen nuotiokahvien kera kodassa. Alkupaloiksi oli vetästy makkaraa ja possunposkea.





Hienotkaan puitteet eivät torttua parantanut! Mutta testi jatkuu... Tosin nämä muutamat tortut mukutettuani, alkaa usko hieman horjumaan. Onko Runebergin tortuista tullut tälläistä markettipaskaa?
 No, lomallani yritän käydä jossain konditoriassa maistelemassa. Josko niistä löytyisi se "The Torttu"!

10 kommenttia:

  1. Toivottavasti se oikealle maistuva Ruune löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan! Muuten kyllä menee usko suomalaiseen leipomoteollisuuteen!

      Poista
  2. Voi ei! Saako kunnon laadukaita torttuja enää mistään?!

    VastaaPoista
  3. Muistan kyllä että hyviä on harvassa. Arvaa miten helppoa on löytää hyvää gluteenitonta!
    Kun tuntuu että ihan perusleivoksetkin on kaikki vähän pahoja ja kuivia.

    Mutta puitteet teillä oli testille kyllä kohdillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo! Ei oo varmaan helppoo! Uskon kyllä!

      Niin, jos tuollasessa ympäristössä maistu, niin ei missään! =D

      Poista
  4. No ny mä jatkaan oottelua jos löytys se hyvä Ruune.
    Mutt sit tietty täälläpäin ei semmose firma leipomuksia ookka.
    kyll toi makkaraki näyttä hyvältä..heh

    VastaaPoista
  5. No, jos Ruunee et saa teiltäpäin, niin noita makkaroita varmaan saat. Se on Kivikylän Huiluntuhtia ja on hyvä makkara! =)

    VastaaPoista
  6. Jaaha, sitten lopuksi laita kunnon ohje ite tehtyihin torttuihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii-i! Täytyskin vinttikomerosta kaivella, jos löytäsin kouluaikasia reseptikansioita. Josko niistä löytyisi se muistojeni ihana torttuohje!

      Poista