lauantai 30. tammikuuta 2016

Torttutestin huipennus! Tortut n:o 9, 10 ja 11!


Olen ilokseni huomannut, että kansa on ollut kiinnostunut Runebergintorttu testistäni.  Useita hakuja on tehty avainsanoilla "torttutesti", "runebergintorttutesti" ja "runebergintorttutesti2016". Toivottavasti olette saaneet joitakin vinkkejä tortun valintaanne. Arvostelun mielipiteethän ovat kuitenkin minun ja hieman Beibenkin makuasioita.
Tänä vuonna olin ihmeissäni tarjolla olevien torttujen määrästä. Jopa näistä meidän tuppukylän kaupoista olisi saanut vaikka kuinka monen eri leipomon torttuja. Ei vaan pysty kaikkia maistamaan. Sori!
Beibe sanoi minulle, kun oltiin nämä syöty, että alkaa jo piisaamaan! Heh heh! Hän saa vielä kärsiä kerran, koska aion vielä itse leipasta torttuja.
Tarkoituksena oli ostaa vain Leivon leipomon ja Linkosuon leipomon Ruunet. Mutta en voinut vastustaa, kun huomasin Vaasan leipomoiden mini-Ruuneja. Vitsi mitä söpöliinejä! Ja koska olimme kyläilemään menossa, ajattelin mini-torttujen olevan passelin kokoisia lapsille. Joku voisi kutsua tekosyyksikin! =D



TORTTU N:O 9

LEIVON LEIPOMO  Tampere  120g/2 kpl  3,05e/pkt  362 kcal/torttu

  • foliovuokaan leivottu torttu
  • TODELLA kardemummainen, eipä juuri muulta maistunutkaan!
  • arrakkiaromi maun antajana
  • pullamainen koostumus ja maku
  • muistettin paremmaksi, kuin oli!
  • ei maistunut Ruunelle!


TORTTU N:0 10
LINKOSUON LEIPOMO  Tampere  vähälaktoosinen  200g/2 kpl  3,99e/pkt

  • maininta, kostutettu paketissa
  • perinteinen tolppamuoto 
  • arrakki maun antajana
  • tiivis suutuntuma
  • valmistettu Suomessa, siitä maininta paketissa.
  • jäätävä määrä E-koodeja ainesosaluettelossa! =(
  • viime vuoden testi voittaja, nyt tuntui ihan perusRuunelta!
  • ihan hyvä!
Linkosuon torttu(vas.) on paljon tummempi kuin Leivon torttu.

TORTTU N:0 11
 VAASAN OY leipoo Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Sastamalassa, Seinäjoella, Tampereella ja Vantaalla  4kpl/ yht. 112g  3,90/pkt  vähälaktoosinen  97 kcal/28g:n torttu

  • konjakki maun antajana
  • ihana, houkutteleva mini-torttu! 
  • aikas sopivan kokoinen pikku-tolppa!
  • hyvän makuinen
  • suutuntuma mukava
  • paljon E-koodeja! =(
  • hyvä saatavuus ympäri Suomen
  • suosittelen!
Näitä voi syödä vaikka kaksi!

Pikkuisen myönnän, että suuri intohimoni Runebergin torttuja kohtaan on lieventynyt tämän testin myötä. Mutta sehän näissä sesonkiherkuissa onkin, että niitä pitäisi syödä silloin "The päivänä", eikä joka toinen päivä! Tosin söihän itse J.L. niitä joka päivä ja vieläpä aamulla. Kova jätkä!

Laskiaispullathan ovat minulle jo viekoittelvasti mantelisilmiään nikkaillut, Ruunepakettien vierestä. Sekin on sitten toinen tarina, kumpi on parempi. Hillo vai mantelimassa. Minä vedän ihan kummalla vaan. Yllätys, yllätys! Mutta, jos ihan valita saan, mantelilla otan. Beibe on mansikkahillo-miehiä!

Mutta, palataan vielä testiin! Mikä mielestämme oli sitten se paras Ruune?

Kyllä se oli FAZER!




Pitkin (torttu)hampain myönnän, että kyllä Latvialaiset osaavat Ruunet tehdä! Mutta en silti mene vannomaan, sorrunko enään ikinä ostamaan niitä! Runebergintorttu kuuluu tehdä Suomessa! Tätä mieltä olen vankasti siksi, koska olemme Beiben kanssa molemmat Suomalaisen ruuan tekijöitä.  Tiedämme mitä on, kun työt viedään pois meiltä!
Herra/rouva Fazer, pyyntöni onkin; Tuo kansallisrunoilijamme ja meidän Suomen kansan kunniaksi, perinnetorttumme valmistus takaisin Suomeen!

Hyvänä kakkosena:

Oriveden leipomon torttu!

Hyvä Oriveden leipomo! Kunhan saatte kaikki leipomuksenne tämän vuotisen Ruunenne tasolle, niin hyvä!

Kolmas, muttei vähäisin:

Vaasan oy:n mini-Ruunet!

Näissä tortuissa osui kaikki kohdilleen! Koko, saatavuus ympäri Suomen maku ja suutuntuma. Lisää tälläisiä!
Paketista saa kahvin ja punssin kera nauttia neljä Ruunen ystävää. Lapsille tosi passelin kokoinen; pienempikin mukula jaksaa sen syödä. Sekin tuli testattua!
Ja hei! Onhan noi nyt ihan mielettömän hurmaavia!

Ensi viikollahan se sitten on, se Runebergin päivä, perjantaina 5.2. Leivon ennen sitä oman version Ruuneista ja jaan reseptin sitten Teille, rakkaat!
Ja jos omani epäonnistuvat karmeasti, niin osoitettuhan on, että kaupoista saa vaikka kuinka loistavia Runebergintorttuja valmiina.


Rouva Nokkosharjula, mukavaa saada sinut seuraajakseni!

14 kommenttia:

  1. Ooh, kyllä mun täyty niitä söpöjä miniruuneja ostaa! Huomena lapset mene kaverillen kyläilemään, silläaikaa voisin hiippailla kauppaan ja jossain nurkan takana nakerrella muutaman torttusen... Kotona en lasten nähden viitsi niitä syödä kun raasut ovat mantelille ja pähkinöille allergisia.:/ Hillollisia laskiaispullia heille kyllä tarjoilen sitten korvaukseksi niin että napa paukkuu! :D (Mun oman laskiaispullaan tulee pröystäillen sekä hilloa että mantelimassaa. x) )

    Kiitos tästä varsin hyödyllisestä ja kiintoisasta testistä, aion nyt täsmäostaa joitakin noista parhaista! :)

    VastaaPoista
  2. Voi ei! Se että on mantelille allerginen, kyllä rajoittaa Ruunejen nautiskelua. Yleensähän lapset eivät kyllä niin kauheasti Runebergintortuista perusta. Laskiaispullat uppoaa varmaan paremmin!

    Salaa syötynähän meilkein mikä tahansa on taivaallista! =D

    Jotenkin tässä testin edetessä tuli sellanen tunne, että en ehkä ensi vuonna näin paljoa Ruuneja nauti!

    VastaaPoista
  3. Olipas se mukava postaus. Sinun postauksesi ovat aina niin mielenkiintoisia. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä se Anneli, aina jaksat kehua! Kiitos! <3
      Mukavaa sunnuntaita! =D

      Poista
  4. Kiva juttu että paras voitti :) Vähän epäilisin itekki, jotta menisköhän nuo kaikki alas...Onneks ei tarvii enää testailla kun olet ne jo testannut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siinä tuppaa usein käymään! =D

      Oletin testin olevan tälläiselle syöpölle läpihuutojuttu, mutta en ollutkaan ihan niin vahva torttu-uskossani kuin luulin!

      Poista
  5. Hyvä testi!! Mä jo ajattelin, että eikö noi ruunet jo rupea tulemaan korvista. :) Itse olen enemmän laskiaispullan ystävä. Ja se täytyy olla mantelilla. Minäs päivänä aiot niitä ruuneja tehdä, etten vaan tule liian aikaisin tai myöhään ja jää ilman? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks!
      Mutta tulipa tässä nut todistettua sellainenkin asia, että näköjään ihan sama, vaikka ruokavalio koostuisi pelkistä herkuista, niin se alkaa tökkimään, jos aina syö vain samaa!

      Saattaa olla, että osut oikeaan päivään! =D

      Poista
  6. Voi noi pienet on niin söpöjä että niitä vois ostaa vaikka koriteeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookkin! Jotenkin iski sellainen suojeluvaisto noin pieniä kohtaan! Oli pakko ostaa ne "turvaan" kaupan kylmältä hyllyltä! ='D

      Poista
  7. Kiitos! Nyt tietää, mitä ostaa. Tykkään ruuneista, mutta en halua liian makeaa, siis sellaista, josta jää äklö maku pitkäksi aikaa.

    VastaaPoista
  8. No, sinulle varmasti sopisi sitten nuo mini-Ruunet. Ovat mukavan pieniä kahvikupin kera, eikä ala tökkimään!

    VastaaPoista
  9. Tosi paljon eri valmistajien torttuja siellä! Täällä ei montaakaan löydy vaikka ollaan muka Suomen Ateenassa! Ja paras täällä päin ollut on mun maalaiskotipitäjän pikku leipomon torttu. Kotitekoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen ollut todella hämmentynyt tämän vuotisesta tarjonnasta. Monena vuonna ne ovat meinaan loppuneet kaupoista ennne Runebergin päivää!

      Poista