Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 28. tammikuuta 2016

Ruunetestin tortut n:o 7 ja 8. Mutta mitä ihmettä?



Nämä tortut olivat kahden, arvostetun konditorian tuotoksia. Odotukset olivat kovat. Mutta mitä hittoa? Nämä kaksi makusteltua Ruunee olivat mielestämme testin huonoimmat! Olen tyrmistynyt!

TORTTU n:o 7
LEIPOMO-KONDITORIA PAAKARI KANGASALA
Tyttären ostamat, ei hinta eikä tuotetietoja

  • muoto perinteinen
  • väri vaalea, tosi vaalea!
  • hyvä, murea suutuntuma, mutta mauton!
  • ei maistunut Ruunelta ollenkaan!
  • maistui leseiselle, lähinnä terveelliselle
  • hillo kuitenkin oli ihanan vadelmainen!
  • tortut olivat keskeltä raakoja
  • pohjanoteeraus!
Paakarin tuotteet ovat aina olleet erinomaisia. Siksi suuri ihmetykseni onkin, miksi heidän Ruunensa ovat näin surkeita?

Koska suunnitelmissa on tehdä itsekin Ruuneja jossain vaiheessa, hain Alkosta pullon punssia. Paakarin torttujen kanssa otettiin naukut. Punssi oli hyvää, Ruunet eivät!



TORTTU n:o 8
CAFE HERKKUHETKI ORIVESI hinta 3,60/torttu  kassalla niin ruuhkaista, etten kehannut alkaa tenttaamaan tuotetietoja =)

  • muoto perinteinen
  • myös vaalea väriltään
  • testin tähän asti kostein torttu!
  • kostutettu sitruunalla?, ei hyvä juttu todellakaan!
  • ei maistunut Ruunelle
  • perinteitä ei saa sorkkia!
Ei auta asiaa näköjään sekään, että on ollut aikoinaan Pirkanmaan paras leipomo. Herkun tuotteet on yleensä olleet loistavia. Esim. heidän wienerinsä ovat suussa sulavan rapeita. Laskiaispullat ovat olleet aivan omaa luokkaansa! Mutta tämä sitrusvedellä läpimäräksi uitettu perinnetorttu ei vaan uponnut!
Paikanpäällä syömäni kananmuna-silli-ruisvoikkari oli 10+. Mutta Ruunejahan tässä arvostellaan!

Kuvasta jo näkee, kuinka kostea torttu on. Sokeri kuorrute on alkanut valumaan!

Minkälainen sitten aidon Runebergin tortun pitäisi olla? Tarinat kertovat, että Fredrika teki miehelleen torttuja mantelista, vehnäjauhoista ja pikkuleivänmuruista. Kostutti rommilla tai arrakkipunssilla ja päälle laittoi omenahilloa sokerikuorruterenkaan sisään. Fredrikan tortut eivät kuuleman mukaan olleet kovinkaan kosteita.
No, ehkä se on se Fredrika, joka ainoastaan tiesi tortun oikean koostumuksen. Tarinathan kertovat myös, että ukkonsa olisi niitä aina aamuisin, punssin kera nauttinut. Joten vaimo on varmasti jatkuvasti niitä vääntänyt!
Suuri ihmetykseni on myös se, miksi tortut on nimetty ukon mukaan, jos akka ne keksi ja niitä jatkuvasti teki? Nykyaikana tälläinen vääryys ei onnistuisi! ;)

Mutta testi jatkukoot...

Beate56, olet sydämellisesti tervetullut joukkoon! <3

2 kommenttia:

  1. No mutta hei, jos ne onkin Rouva Runebergin torttuja? On vaan sit jätetty toi rouva tuosta edestä pois... ;) Sitä en kyllä nyt saa muistini kätköistä kaivettua, että oliko sillä rouvalla joku muu sukunimi...

    No sulla on nyt sit tortut testattu, tästä on hyvä jatkaa! Tiiät sitten mitä varsinaisena juhlapäivänä hankit. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sillä Fredrikalla tais ukkonsa sukunimi olla!

      Paria torttua aion ainakin vielä haukata. Olen jo vähän suunnitellut, että mitkä valitsen. Vaviskaa, te pari lähiseudun leipomoa!

      Löysin senkin ohjeen, mitä torttuja olen tehnyt joskus. Se meidän spanieli-vainaa piti ainakin niistä. Ohjeen heitän heti kehiin, kun olen niitä leipassut! =D

      Poista