Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pääsiäiseen virittäytymistä, niin ihmisillä, eläimillä kuin kukillakin!

Minä aloitin pyhien vieton näin!


Siis, niin ihanaa! Pitkät pyhät! Pari ylimääräistä vapaapäivää, jes!  Tai, Beibehän oli jo kiirastorstain pekkasvapaalla. Joten hän oli siivonnut koko päivän ja minun tullessani kotiin iltapäivästä, oli kahvit keitettynä ja ruoka uunissa. Voin kertoa, että oli aikas ihana fiilis!  💓

Meidän vähäisiin pääsiäissuunnitelmiin kuuluu saunomista, lepoa, ulkoilua, pilkillä käymistä ja ihan sellaista rentoa olemista. Jotain pientä näpertelyä, ehkäpä!
Lankalauantaina meille on tulossa päivällisvieraita. Isäni, toisen veljeni perhe ja tytär, vävy ja tietysti ihana, pikku nökönenä, tulevat syömään. Mukavaa tehdä isolle porukalle ruokaa!

Minun niin piti ostaa uudet pääsiäiskukatkin keittiön pöydällä olevaan perunakappaan. Siinä olevat narsissit ja keltainen hyasintti olivat jo tulleet matkansa päähän. Kävin oikein supermarketissa viikolla ja minulle iski siellä niin kauhea ostosähky, etten halunnut tuhlata enään yhtään enempää rahaa yhtään mihinkään.
No, oliko siinä ahdistuksessa pari narsissia enään ollut liikaa, mutta ostamatta jäivät. Kotona kuitenkin harmitti, koska olen jo tottunut siihen, että keittiön pöydällä on jotain kukkia.
Koska tarvitsin lankalauantain ruokaan timjamia ja rosmariinia, ostin edulliset ja isot ruukut näitä. Joten, ne saavat nyt sitten toimittaa pääsiäiskukkien virkaa.


Eihän ne hyvin tuohon kappaan mahtuneet, mutta ihan sama. Minä rakastan sitä miltä nuo tuntuvat käteen ja miltä ne tuoksuvat.
Näissä nyt tuli huvi ja hyöty, tuoksu ja kauneus samalla kertaa. Onhan nämä nyt ihan tajuttoman keväisiä!Uskon, että viihtyvätkin tuossa keittiön pöydänkulmalla, koska siihen paistaa kivasti aurinkokin koko aamun ja aamupäivän.


Yläkerrassa avasi yksi keväisen värinen perhosorkidea nuppunsa juuri parahiksi pääsiäsen pyhiä kunnioittaakseen. Olen saanut tämän ihanuuden muistaakseni pari vuotta sitten Beibeltä, joko naistenpäivänä tai nimpparinani. Insastahan tämän voisin tarkistaa, muistaakseni olen sitä sinne silloin kuvannut.

Kukan väri on enemmänkin vihreään taittava, kuin keltaiseen. Kuva hieman vääristää.

Yksi viime keväinen kirppistapahtuma löytöni, eli soilikki, virittelee itseään kukkaan myös. Olen ylpeä itsestäni, että olen saanut tämän pysymään hengissä talven yli. Sain kyllä sille hyvät hoito-ohjeet vanhemmalta rouvashenkilöltä, jolta tämän hankin. Mutta ei hyvät ohjeetkaan aina auta!


Hyvällä säkällä nämäkin nuput vielä ehtivät kukkaan virittyä pyhien aikana. Väri niissä on violetti, muistaakseni!

Mikäs sopii paremmin pääsiäisen pyhiin, kuin musta kissa ja puput! Joten pistetäämpä loppuun kuvat meidän kärttyäijä Lakritsasta ja pikku-pupuista Retusta ja Tahvosta. Nämä pupujäbät tulevat muuttamaan lähiviikkojen aikana uuteen kotiin Ninan ja Wellun luo.Mukavia pyhiä kaikille! Viettäkää ne niin kuin parhaaksi näätte. Älkää stressatko mistään, eikä tarvitse syödä mämmiä, jos siitä ei tykkää. Mutta muistakaa kuitenkin rentoutua ja rakastaa itseänne ja  läheisiänne!

16 kommenttia:

 1. Hyvää pääsiäistä Leppämäkeen kärttyäijää myöten :)! Nuo yrtit ovatkin nautintoja kaikille aisteille...

  VastaaPoista
 2. Sydämellistä pääsiäistä ja niin suloisia nuo teidän karvaiset olennot. <3

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus <3 Voi suloiset Retu ja Tahvo, ovat kyllä niin odotettuja <3 Yrtit on kauniita pöydällä kukkien asemasta, taidan minäkin kokeilla. Aurinkoista ja rakkauden täyteistä pääsiäistä, nauttikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja kyllä ne pojat täältä kohta heltiävät! =)

   Samoin teille! <3

   Poista
 4. On se kyllä ihan mahtavan ihana tunne, kun kotiin saapuessaan saa todeta miehen siivonneen ja laittaneen jopa syötävää. Meillä ei ihan jokapäiväistä herkkua, joten osaan sitä arvostaa todella paljon niinä harvoina kertoina, kun niin tapahtuu.
  Teillä onkin aivan ihana pääsiäinen, kun "pöydän äärellä" on ihkauusi kansalainen.
  Oikein hyvää pääsiäistä sinne Leppämäkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä! Kyllä minä ainakin arvosta, kun töistä tullessa ei tarvitse heti alkaa siivoamaan, vaan voi alkaa nauttimaan pitkistä vapaista! <3

   Vaikka pieni käyttääkin vielä vain "maitobaarin" antimia, kyllä hän tuo iloa tähän pääsiäiseen! <3

   Kiitos, ja mukavia pyhiä teillekkin!

   Poista
 5. Ihanat Retu ja Tahvo! Oikeat pääsiäispuput! Aurinkoista ja rentoa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todelliset pääsiäisjäbät! =D

   Samoin sinulle! <3

   Poista
 6. Ihanat pääsiäiskissa ja puput. Onko tuo oikea noita nokinenän kissa. Ja hienot "kukatkin", varmaan on hyvä tuoksu.
  Kyllä hyvin hyvin rauhassa vietän yksikseni pääsiäisen, syön mämmiä vaniljajäätelöllä ja rahkapiirakkaa. Kait jotain oikeeta ruokaakin on tehtävä, mutta en ole pääsiäisruokia muuten hankkinnut. Nautinnollista Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo suloisia, niin puput kuin kissakin. Lakun liikkeistä ei aina tiedä, voi vaikka Nokinenän matkassakin kulkea! =D

   Mukavaa pääsiäistä sinulle! <3

   Poista
 7. Oih ihania ovat kaikki♥ Hyvää pääsiäistä♥

  VastaaPoista
 8. Wow i enjoyed my visit to you beautiful blog which is truly full of love and enthusiasm for life !!!

  Loved the all your enthusiastic doing belong to Easter my friend!

  your plants and blooms are so pretty and photo with rabbits is so amazing

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Baili! You are so kind! <3

   Happy Easter to you! =D

   Poista