torstai 26. heinäkuuta 2018

Kasvislounaalla Frantsilan Kehäkukassa



Meillä oli Beiben kanssa monta paikkaa, missä olisimme halunneet kesäloman aikana käydä. Niin vain kävi, että aika ja jaksaminenkin pudotti pari kauempana olevaa kohdetta pois. Ei vaan pysty repeämään joka paikkaan. Kotonakin piti jotain saada aikaiseksi!


Seuraan Frantsilan Kehäkukka kasvisravintolaa ja yrttimyymälää Instassa ja olen pitkään halunnut käydä siellä lounaalla.

Ravintolan sisustusta

Nättiä!

Me vierailimme Kehäkukassa juhannusviikon tiistaina. Beibe kiinnitti huomiota, että suurin osa ruokailijoista oli naisia. Ystävä -ja työporukoita, yksinäisiä naisia pienten lasten kera ja naiskaveripariskuntia. Miehiä ei ollut kuin muutama hänen lisäkseen.

Eteisessä oli tämä virkattu imettäjä. Luulin ensin oikeaksi ihmiseksi!



Frantsilan Kehäkukka oli miellyttävä ruokailupaikka. Ihana rakennus ja miljöö! Kodikas sisustus jo itsestään loi paljon nähtävää.

Yhdessä huoneessa pääsi seuraamaan mehiläisten elämää.

Oli oikein tuolikin sitä varten.

Mehiläiset kulkivat putkea pitkin ulos.

No, mitäs se itse ruoka? Hyvää oli ja Beibekin haki oikein lisääkin. Tarjolla oli uunijuureksia, tofua, riisiä, currykastiketta, salaatteja, erilaisia leipiä ja raparperikiisseliä kermavaahdolla. Kaikki muu paitsi kermavaahto, oli vegaanista.


Se currykastike oli niin hyvää, että olisin voinut juoda sitä suoraan lasista! Kookosmaitopohjaista, mutta ei häiritsevän kookoksista. Ihana koostumus ja maku aivan ihana!


Käsitin, että kaikki ruoka tehdään paikanpäällä. Ruoka oli sellaista kotitekoisen oloista ja leivät itse leivottuja. Tämä kiisselimuija ihastui kaneliseen raparperikiisseliin!

Pikku kermanokare! ='D

Tarjolla oli myös yrttijääteetä ja Louhisaarenjuomaa. Tuo jäätee oli hieman liian yrttistä meikäläisen makuun. Mutta Louhisaarenjuoma oli hyvää! Makuasioita...


Harmittavasti meidän vierailumme aikana viereistä siltaa korjattiin ja meteli terassilla oli aikas kova ja häiritsevä. Sisälle poraaminen ja junttaus ei olisi kuulunut niinkään, mutta haluttiin sitten kuitenkin olla ulkona syömässä kun oli kaunis ilma.


Tehtiin hieman ostoksiakin ravintolan yhteydessä olevasta myymälästä. Hinnat olivat mielestämme aikas kovat, mutta jotain pientä ostettiin. Hierontaöljy ja erilaisia makeisia lähti matkaan mukaan.

Siitepölyä

Kosmetiikkaa

Vinkkejä maksan palauttamiseen loman jälkeen!

Erilaisa öljyjä

Kehäkukan pihapiirissä on yrttien esittelytarha. Kuivuus oli ehkä hieman kurittanut yrttejä, mutta muuten se oli oikein mielenkiintoinen ja yrtit olivat hyvin esitelty käyttökohteen mukaan.

Yrtit olivat esitelty hyvin


Upea runko pihtakuusella! <3

Paikan nimikkokukat eivät olleet ihan edustuskunnossa! ;D

Suviruusu

Tässä kuusessa olivat kävyt jännästi tuolla rungon vieressä!

Ihana timjami! <3

Kehäkukan sijainti on ihan valtatien kupeessa, joten se on oiva taukopaikka matkailijoille. Varsinkin näin kesällä, on mukava pysähtyä ja vähän jaloitella näin kauniissa ympäristössä.

Näkymä yrttimaalta

Kehäkukka on ihan joen rannalla

Tuota siltaa rempattiin vierailumme aikana.


Frantsilalla on myös Hyvän Olon Keskus Hämeenkyrössä. Siellä on kaikenlaisia kursseja, joita olen aina välillä katsellut. Voisi olla inspiroiva ja rentouttava ympäristö kursseilluun.

Kehäkukan pihapiirissä oli vierailumme aikana puoteja auki. Oli sepänpajaa, kirpputoria, lähiruokaa ja käsitöitä.





Kaikkea ihanaa kaupan!

Meiltä tuonne Frantsilan Kehäkukkaan on sen verran matkaa, ettei siellä viitsi ihan alvariinsa rampata. Mutta jos tuonnepäin on asiaa, aion kyllä vastakin siellä käydä lounaalla. Kiva, viihtyisä paikka, mistä saa hyvää ruokaa!

12 kommenttia:

  1. Olen käynyt, mutta en lounaalla, lounas vaikutti kyllä jetsulleen houkuttelevalta, joten ensi kerralla.

    Aurinkoista viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä poiketa lounasaikaan!

      Samoin sinulle ! 😃

      Poista
  2. Meilläkin on monta paikkaa missä haluaisimme käydä, mutta ei kerkeä :D Jos tuolla suunnalla liikumme, varmasti poiketaan. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii.i, kaikkia mielenkiintoisia paikkoja on Suomi väärällään!

      Poista
  3. Mä oon kans käynyt tuolla joskus ohikulkumatkalla. Ihana paikka ja hyvää ruokaa!

    VastaaPoista
  4. On kuullut paikasta, mutta en koskaan käynyt. Hyvältä näyttää

    VastaaPoista
  5. Tuolla olisi kyllä mukava käydä! Näyttää kivalta paikalta!

    VastaaPoista
  6. Mun maantieto tuolta alueelta on hivenen heiveröinen. Ollaan kuitenkin oltu joskus Ikaalisten kylpylässä ja siellä oli lähellä joku Frantsilan paikka?? Eihän se toi sama ollut?
    Näyttää hyvältä ja kuulostaa myös.

    Otan itselleni tavoitteeksi opetella tekemään maukasta kasvisruokaa vähintään joka toinen viikko tulevan talven aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä sulla jotain hajua on suunnasta! Noita Frantsiloita on tosiaan kaksi, tuo Kehäkukka ja sitten se hyvän olon keskus. Mutta molemmat tuolla Hämeenkyrössä, Ikaalisten lähellä.

      Hyvä tavoite! Minä tykkään myös kasviruuasta ja sen tekemisestä. Mutta ärsyttää ohjeet, kun niissä on usein niin pirusti aineita ja kaikkea ulkomaalaista. Kaipaan yksinkertaisia ja herkullisia kasvisruokaohjeita!

      Poista