Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 22. syyskuuta 2014

Remonttiväsymystä!

Listojen maalausprokkis

Koko viime viikko ollaan rempattu tyttären huonetta. Maalattu seiniä, yksi seinä tapetoitu ja kaikki kattolistat ja johtokourut maalattu. Ja moneen kertaan. Onneksi on ollut aivan mahtavat kelit, että on voinut maalailla ulkona. Ei ole tarvinnut listoja levitellä sisälle kuivumaan. Johtokourut kun tarvi vetää paukkumaalilla, ei olisi sisällä onnistunutkaan.
Ja jottei ole tarvinnut laiskotella maalin kuivumista odotellessa, ulkosaunan pukuhuonehan on ollut myös työn alla. Siellä on tehty vaikka mitä, kerron siitä vaikka omassa jutussaan...

Tapettiseinästä piti repiä lasikuitutapetti irti. Hyvin lähti, kädet
vaan kutisi pari päivää. Hanskat ja pitkähihainen paita
ei olis ollut liioittelua!


Onneksi katto oli jo maalattu tyttären ja vävyn toimesta. Hommia on jarrutellut meikäläisen kolme viikkoa kestänyt, kaikkien räkätautien äiti, joka ei ole vieläkään päästänyt kunnolla otteestaan. Ja tapettikin piti tilata, sitä odotettiin vajaa viikko. Kaiken lisäksi, Beibekin sai flunssan, toistamiseen! Ollaan oltu kyllä aika väsyjä koko remppaan!

Vaalea uutta maalia, ruskea vanhaa väriä.
Vaaleni kyllä kivasti!

Meillä oli kolmen litran pänikkä valkoista seinämaalia, joten ostin K-Raudasta vain väripastan. Tosin sekin oli sitten liian tummaa, joten jouduin ostamaan lisää valkoista maalia ja laimentamaan väriä. Värin piti olla vanilja, mutta se oli ihan ruskeaa. Mutta valkoista lisäämällä saatiin hyvä väri.
Kuten aina, hommat tuppaa aina rönsyilemään. Tarkoitus oli käsitellä seinät ja katto, mutta päätin myös maalata ikkunat. Sisemmät ikkunathan oli maalattu silloin vuonna nakki, kun tytön huone tehtiin yläkertaan. Huonehan oli alun perin vain sellainen kylmä kesähuone. Koska silloinkin rempattiin syksyllä, ulommaiset ikkunat jäi maalaamatta. Ja pyhä tarkoitus oli vaihtaa koko ikkuna, heti seuraavana kesänä. 14 vuotta kulunut, eikä sitä kesää ole tullut! Kun akkunat on nyt maalattu, ehkä ikkuna menee nopeammin vaihtoon! Tosin, se on ihan hyvä ikkuna, talon alkuperäisiä. Talveksi kun laittaa ikkunateipit, ei valskaa. On meinaan joskus lämpökameralla katsottu.

Kolme akkunaa maalaukseen menossa!

Näitähän olisi tälläisinä voinut kutsua vaikkapa maalaisromantti-
siksi. Mutta on vähän liian rustiikkiset!

Tyttären huoneessa on myös alko-ovi, joka on ollut tarkoitus purkaa ja laittaa paremmin. Seinät on nyt tehty haltex-levystä, jotka on tapetoitu. Aikanaan töpöttelin tummansiniseen tapettiin kultamaalilla tähtikartan. Oikein on Otavat ja kaikki! Nyt alko-ovi näyttää ihan kuppaselta, kun muu huone on niin raikas. Talvea vasten ei aleta sitä enään laittamaan. Ajattelin repiä tapetin veke ja etsiä uuden tilalle. Katsotaan nyt, harmittaa vaan, kun jää taas vähän kesken. Huoneessahan on vielä ovi, josta mennään vinttikomeroon. Se on näitä samanlaisia ovia, kuin meidän kellarinovi, jota tuunattiin. Sellainen ontto pahviovi. Siihen minulla on HIENO suunnitelma, mutta sekin vaatii hieman aikaa ja vähän rahaakin. Mutta siitä sitten lisää, kun saan sen valmiiksi! Jos koskaan...

Kampauspöytäkin saa valkoisen maalin pintaan. Puun
värinen oli alkujaan.

La Vie En Rosee! Rauta-Keskon tilaus valikoimista.

Vinttikomeron kuppanen ovi. Aikanaan liimattu kivat
peltilämiskät, joihin on saanut magneetilla kiinni
kaikkea kivaa!

Yksi nurkka valmiina! Tyttö osti Sotkasta tv-tason,
vähän on vielä ruuvimeisseliä ja muuta mukavaa
sälää tasolla!

Lapsellahan on ollut jo jonkin aikaa kotoa muutto aikeita, joten sen vuoksi olen saanut vaikuttaa niin paljon lopputulokseen. Mutta onneksi hän on ollut ihan tyytyväinen lopputulokseen, eikä huoneesta tullut niin levoton, kuin hän pelkäsi. Minä kun olen kyllästynyt olemaan hillitty ja ajattelemaan niin että, mitä jos onkin liian räväkkää. Kuten Maija Vilkkumaa laulaa Satumaa tangossa: "Olen elänyt niin kauan, että voin tehdä mitä vaan!". Ja tällä mennään!                                                                   
Laitan vielä lopuksi kuvia elukasta joka asuu tyttären huoneessa. Se on ainut eläin meidän huushollissa, mitä minä en ole hankkinut. Venäläinen kääpiöhamsteri nimeltään "Rotta"!                  

Hiukka hankala elukka kuvata! Muutenkin vähän outo minun makuuni. Juoksee kaiket yöt juoksupyörässään ja puree välittömästi, jos koskee! Mutta onneksi ei tarvi hoitaa, joskus olen ruokkinut, kun tyttö on ollut pois kotoa, mutten muuten osallistu. Että kaikenlaisia Luojan luomia sitä on!

2 kommenttia:

 1. Ah, remonttia! ;)

  Mulla on sulle ehdotus tuohon "kuppaseen" oveen: maalaa ovi valkoisella (tai vaikka pinkillä tai vihreällä) ja nuo peltilämiskät mustaksi, joko liitutaulumaalilla tai ihan tavan mustalla. Minusta sellanen ovi olis aika makee tuonne! Ja tulis suht halvalla ja vähällä vaivalla.

  Kysyin mieheltä, että mitä ihmettä on paukkumaali. Aerosolia kuulemma. Onko näin?

  Voihan Rotta! Nnuo pikkuötökät on pelottavia, etenkin vihaiset ja purevaiset!

  VastaaPoista
 2. On kyllä hyvä idea oveen! Olis kyllä nopea ja halpa ratkaisu tähän hätään.
  Joo, spraypullo maalia se paukkumaali on. Nimi tulee siitä jos tyhjää pulloa ampuu tai heittää nuotioon, se pamahtaa. Enhän minä moista, mutta pojat ovat puhuneet!

  VastaaPoista