Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 11. joulukuuta 2014

Jouluostoksilla Tampereella!

Tampereen, kuuluisan ruma, joulukuusi!
Oltiin tyttären kanssa keskiviikkona Tampereella jouluostoksilla. Stockman ja Joulutori olivat "iskumme" kohteet. Minulla oli suurpiirteinen lahjalista, jota sitten täydennettiin tarjonnan mukaan. Stokalla oli tarkoitus myös käydä ihailemassa joulukoristeita. Mitä enemmän emännälle tulee ikää, kaikki kimaltava viehättää silmää enenevässä määrin!

Mauri kuusenkoriste!Paljon oli ihania joulukoristeita. Ostin itselleni paketin kuppikakkukoristeita. Muuta en raaskinnut ostaa. Kynnys laittaa rahaa tälläiseen turhuuteen on korkea. Vaikka mieli olisi tehnytkin vaikka mitä! Olen käynyt useana vuonna Stokan joulu-osastolla hypistelemässä. Tänä vuonna tuntui, että lama on vaikuttanut myös siihen, ettei kaupat ota niin paljon krääsää myyntiin. Joulu-osasto oli mielestäni pienempi, kuin ennen.

Mysterious Lady!

Löysin kuitenkin monta, mielestäni, hyvää lahjaa. Olen yrittänyt hankkia vain sellaisia lahjoja, jotka voi syödä, juoda, polttaa tai jotenkin muuten hyödyntää. Ettei kenellekään jäisi mitää turhaa roinaa nurkkiinsa pyörimään. Minusta on silti mukava käydä "harakkana" pyörimässä ja ihailemassa kaikkea kimmellystä, vaikka en mitään turhuuksia ostaisi. Olen vähän tälläinen jakautunut persoona. Koska olen Tampereen keskustan kasvatteja, vereni vetää kaupungille pyörimään aika-ajoin. Vaikka kaupunkiin takaisin muuttaminen tuntuukin aivan mahdottomalta ajatukselta. Kun käy katselemassa vilskettä ja vilinää, kiirettä ja melua, paluu maalle lintukotoon paskaa lappaamaan tuntuu ihanalta!
Koska nyt kuitenkin oltiin tytön kanssa kaupunkiin saakka tultu, päätettiin heittäytyä oikein villiksi ja mennä hampurilaiselle!
 Joskus 80- luvun alussa, Tampereelle rantautui Ameriikan ihme, ensimmäinen hampurilaisravintola. Se oli Burger King. Hetken se vaikutti Keskustorin laidalla, kunnes Mäkkäri sen syrjäytti. Teininä olin siis käynyt viimeksi Burgerissa ja nyt sellainen oli avattu Stockmannin viereen. Päätettiin testata tarjonta. No, ei se mitään vaikutusta tehnyt. Hampparit tehtiin tilauksesta ja lounasaikaan niitä sitten saikin odotella ihan mukavan tovin. Ainut "positiivinen" asia oli, että hampurilainen oli kietastu pahvirasian sisään valmiiksi paperiin. Ei tarvinnut itse sitä sieltä taiteilla. Mutta yhteenvetona, samaa paskaa kuin muillakin. Eri paketissa vain!

Tarjotin täynnä "shittii"!

Kätsysti pakattu purilainen!
Vessaan pyrkiessäni sain todeta taas kuinka vuodet maalla on  vieroittanut minua kaupunki-elämän haasteista. Tarpeilleen ei päässyt ilman ovikoodia. Ja koodi oli ostokuitissa. Numerosarjaa naputellessani, kuvittelin jo mielessäni parodiaa esim. elokuvasta Mission Impossible. Kuinka Ethan Hunt yrittää jalat ristissä murtaa ovikoodia, päästäkseen tarpeilleen....


Ravitsevan aterian jälkeen suunnistimme Joulutorille. Sieltä oli aikomus hakea ainakin itselle lisää Mesiniityn hunajaa. Kädentaitomessuilta ostettiin pari purkkia, mutta kiitos pitkään jatkuneen flunssan, ne oli jo loppu. Muutenkin oli pari lahja-ideaa, jotka saataisiin sieltä.


Ruohonjuuresta haettiin vielä yksi syötävä  lahja. Pari lelu-ostosta ja lahjat olivatkin "plakkarissa"!
Illalla sain lahjat paketoitua, paria lukuun ottamatta. Olipa tehokas päivä!

Pling,pling Mauri!

4 kommenttia:

  1. Mulla on vissiin kans vähän jakautunut persoona ainakin joulun suhteen. On ihana katsella ja hypistellä ja onhan ne kimallukset ja krumeluurit ihania ja nättejä - mutta sit mä ajattelen "järkevästi" enkä osta kuitenkaan.. En haluu, en tarvii, enkä kannata ylenmääräistä krääsää muutenkaan, joten kauppaan jäävät. Paitsi tänään pari ihanaa (ja halpaa) tuikkukippoa, joita olin tosin katsellu sillä silmällä jo aikaisemminkin... ja kyllä mä taidan ehkä langeta ostamaan myös jokusen joulukuusenkoristeen, jos eteen tarpeeks ihania osuu.

    VastaaPoista
  2. Minä suunnittelen ostavani joulukoristeita, joka vuosi, sitten alennusmyynneistä. Seuraavaa vuotta varten. Jotenkin sitten ne aina jää ostamatta, joulun jälkeen on jo uudet kujeet mielessä!

    VastaaPoista
  3. Minäkin tykkään katsella stockan jouluosastoa ja ihmetellä, mitä kaikkea voikaan olla. Mutta kotiin en halua, parempi on olla ilman turhaa tavaraa.

    VastaaPoista