Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

tiistai 9. joulukuuta 2014

Valosarjoja ja joulukortteja!


Meidän tontilla on pihaan ripusteltu aikaisemmin hieman nihkeästi mitään sähkövaloja. Ulkovalokin palaa vain ja ainoastaan silloin kun, ollaan jossain käymässä. Siis, että nähdään tulla takaisin kotiin! En ole oikein ymmärtänyt, miksi koko piha pitää valaista, kun itse ollaan sisällä. Viikonloppuisin ollaan vähän fiilistelty polttamalla myrsky- ja kynttilälyhtyjä ja ulkotulia. Beiben siskon mies joskus kuittailikin meille tästä pimeydessä asumisessa. Olemmekin saaneet heiltä parit valosarjat lahjoiksi, pieninä vihjeinä, varmaankin!
Suurin syy tähän ulkovalottomuuteen on piheys! Sähkö maksaa niin p.........i! Kaikki varmaankin muistavat muutaman vuoden takaiset valoköynnökset. Niitähän sai kaikissa spektrin väreissä ja joka jampan parvekkeen kaiteeseen niitä oli kieputettu. Talot näyttivät siltä, että niistä saisi hankittua maksullisia seksipalveluja. No, tytär halusi myös meille sellaisen, bordellin punaisen, valoköynnöksen. Äiti kun ei suostunut sellaista hankkimaan, pappa meni ja osti likalle sellaisen. Punaista ei uskaltanut, osti vihreän. Yhtä paha! Pari talvea se "koristi" meidän navetan räystästä. Kunnes, kuulin eräänä päivänä, töissä peltoreistani, jutun jouluvalojen sähkönkulutuksesta. Sellainen valoköynnös kulutti yhden talvikauden aikana lähes 30 euron edestä sähköä! Valoköynnös lähti, tyttären vastaväitteistä huolimatta ja äiti oli taas TYHMÄ!
Pikkuhiljaa, parin viime vuoden aikana, meidän tontille on alkanut ilmestyä valoa! Viime talvien ankeus, oma vanheneminen, värittömien valosarjojen runsas tarjonta ja vähän virtaa kuluttavien ledien tuleminen, on ehkä edesauttanut valaistumiseen!
Beibellä on ollut jo pitkään haaveena, kietoa joku meidän rakennuksista valosarjalla. Viime sunnuntaina, hän puuhasteli ulkona koko päivän. Kun huutelin hänet kahville ja kysyin mitä teet, hän vastasi: "En paljon mitään!". Se tarkoittaa yleensä jotain "projektia". Kahvin jälkeen lähdin minäkin elukkahommiin ja näin mitä ulkona oli puuhattu. Kasvihuone ja ulkosauna oli valoköytetty! Olivat kyllä kivan näköiset pimeässä!

Ulkosauna

Kasvihuone

Joka pihan, pakollinen, valaistu tuija!Johtotähti

Eteisen valokranssi

Tästä innoittuneena, minäkin hain vinttikomerosta, pari valoa ikkunoihin. Tähden yläkerran ikkunaan. Sieltä se näkyy kylille, kuin se kuuluisa tähti aikoinaan. Toivottavasti se ei vaan meille ketään pellon poikki johdattele!
Eteisen ikkunaan laitoin, viime vuoden alesta ostamani, kranssin. Se on kivan hillitty. Muissa huoneissa ei olekaan ikkunoissa valoja, ainakaan vielä. Katotaan nyt, ainahan jotain kivaa voi löytyä!

Kukahan nämä mahtaa saada?
Tänään illalla kirjoittelin joulukortteja. Olin vain hankkinut niitä liian vähän, muutama täytyy vielä hankkia. Minusta on ihana lähettää ja saada joulukortteja. Lähetän joka joulu n.25 korttia. Kyllähän sekin maksaa, mutta siitä en halua tinkiä. Olen joinakin vuosina myös askarrellut itse kortit, mutta siitä en kyllä ota mitään stressiä. Ostokortitkin ovat upeita!
Stressiä sen sijaan aiheuttaa, tässä korttitouhussa se, että ihmiset eivät enään lähetä uusia osoitteitaan. Ei kerrota jos on erottu. Jos on löytynyt uusi siippa, sen etu-, saati sukunimestä, ei ole faktaa. Onhan meillä fonectat ja enirot, mutta kuitenkin. Osalle onkin sitten kortti jäänyt lähettämättä...
Kun tytärtäni valistin, että joulukortteja täytyy hänenkin, kotoa lähdettyään lähettää, hän ihmetteli miksi nähdä vaivaa. Facessa voi kätsysti toivottaa hyvää joulua. Näinkö olen lapseni kasvattanut!
Mutta minä en ole Facessa, joten ystäväni ja sukulaiseni saavat meidän perheen joulutervehdyksen, kortin muodossa! Edellyttäen, että kertovat nimensä ja osoitteensa, niiden muuttuessa!4 kommenttia:

 1. Minulle kävi kerran niin, että laitoin pariskunnalle joulukortin molempien nimissä. Mutta talossa olikin toinen puoliskoista vaihtunut uuteen. Uusi puolisko oli vähän närkästynyt. Mutta mitäs eivät olleet kertoneet muille.

  VastaaPoista
 2. Uuuuuups... mä oon miettiny, josko tänä vuonna jätän kortit laittamatta ja facessa vaan toivottelen hyvät joulut... =D En tiiä mikä saamattomuus nyt vaivaa, kun yleensä olen askarrellu kortit jo hyvissä ajoin ja nyt en oo tehny asian eteen mitään, ja viimeinen lähetyspäivä on ylihuomenna... Tää olis todellakin eka kerta ikinä, jos kortit jäis laittamatta!!

  Muutenkin mun koristelu on ihan alkutekijöissään. Kauheesti en koristele muutenkaan, mutta nyt on ainoastaan ulkoeteisen ikkunoille laitettu kyntteliköt. Saa nähä, onko muuta paikallaan vielä joulunakaan... =D

  VastaaPoista
 3. Mulla on kerran jäänyt kortit laittamatta! Hengissä selvisin ja ystävätkin säilyivät! Facessa toivottelu on tätä nykypäivää, eikä siinä ole mitään pahaa! Jotenkin minä vain tykkään perinteistä. Siis, vanhoista perinteistä! Kyllähän Facessa joulutervehdyksen lähettäminen, voi olla uusi perinne!

  Kyllä se jouluaatto tulee ilman koristeitakin! Teillähän on NIIN kaunis koti, ettei se mitään lisäkoristelua tarvitsekaan!

  VastaaPoista