sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Voi vitsi, kun oli mukava loma!


 Mulla alkaa olemaan pari viikkoa kestänyt loma takana. On vähän haikea mieli, kun on ollut niin pirun mukavaa! Mutta toisaalta; ehkä tästä sai nyt sitä kuuluisaa "jaksamista"!
Beibelläkin oli viikon talviloma, joten on saatu vähän laatuaikaakin parisuhteeseen. Vaikka meidän parisuhde on kyllä ihan laadukasta arkenakin, ei me sen hoitoon lomaa tarvita. Mutta on ihanaa olla yhdessä lomalla! Tykkään kyllä olla yksiksenikin tosi paljon, mutta Beiben seuraa kaipaan aina.



Mitään erikoisia lomasuunnitelmia meillä ei ollut. Tarkoituksena oli ulkoilla mahdollisimman paljon, saunoa ahkerasti, käydä ehkä pilkillä ja Beibe mettällä. Leffassa käyntiä, pari museo keissiä ja kummipoika tulisi muutamaksi päiväksi. Siis, ei paljon mitään suunnitelmia!!! =D
Lenkkeilyt ja mettällä käynnit jäivät siltä meidän yhteiseltä lomaviikolta. Joka paikka oli ihan jäisenä, ulkona sai liikkua henkensä kaupalla!
Leffassa käytiin katsomassa Järven tarina. Pidettiin molemmat siitä. Ehkä vähän liikaan meikäläisen makuun oli sellasta "järven henki" -juttua. Mutta kyllähän se oli aivan mahtavasti kuvattu! Kaloja ja muita, oli päästy kuvaamaan tosi läheltä. Kyllä Suomen luonto on kaunis!
 

Jotain pientä reissua oli suunnitellut, mutta käytiin sitten vain Riihimäellä. Riihimäen taidemuseossa on esillä puutarha-aiheinen näyttely, "Helenen puutarhassa". Olin jo pitkään halunnut nähdä sen ja nyt siihen oli aikaa. Jos haluaa nähdä todella vanhoja tauluja, kannattaa käydä näyttely katsastamassa. Vanhin taisi olla 1746 vuodelta ja tuoreinkin oli 50 -luvulta.




Samalla reissulla ajateltiin poiketa Metsästysmuseolla. Mutta enhän ollut katsonut sen aukioloaikoja ja kiinnihän se oli. Joten, joku toinen kerta sitten!

Linnunpönttöjä Metsästysmuseon edessä

Ihana käärmekuusi!


Sain lomalla vihdoin vietyä Beiben siskon nuorimmaiselle vaatteet. Olin tilannut ne jo jokin aikaa sitten, voitettuani blogiarvonnassa lahjakortin. Marlonin luomupuuvillaisia vauvanvaatteita, ihania! Kiitokset vielä kerran palkinnosta Koivukummun Tialle!


Beiben siskon lampaita


Kummipoikamme, Juho 4-vee, tuli meille pitkäksi viikonlopuksi. Ulkoiltiin, pulkkailtiin, saunottiin, syötiin, nukuttiin pitkään, riideltiin ja sen sellaista. Ihan perusmeininkiä!



Yhdelle päivälle oltiin suunniteltu käyntiä Vapriikissa Tampereella. Siellä on uusi näyttely "Jääkauden jättiläiset". On muuten sitten sellanen juttu, että kannattaa käydä katsomassa! Minusta oli huikean hieno! Ja poikakin tykkäs! Ja Beibe... Muutenkin Vapriikissa on paljon nähtävää, 10 erilaista näyttelyä.  Ainut miinuspuoli oli pysäköinnin ongelmat. Sunnuntaina kaikki kadun varret olivat täynnä ja emme tajunneet, miten pysäköintihalleihin pääsi sisälle. No, onneksi jossain vaiheessa sitten saimme parkkipaikan.

Mammuttiperhe

Alkuhärkä

Luolakarhu

Sapelihammaskissa ja luolaleijona

Lelunäyttelyssä

Pöllön poikaset pesässä!

Luonnon tieteellinen museo

Kivimuseo

Synkkää historiaa

Tämä pikku kaveri lähti mukaan!


Beibeltä loppui loma ja minä jäin ittekseni! Nyyh! Nippa nappa sain aikani kulumaan. ;) Olen esimerkiksi hevostellut aikas paljon. Yhtenä päivänä kävin tyttäreni kanssa kärryttelemässä, hänen vuokrahepallaan. Sai meikä kyllä sellasta kyytiä, että! Mentiin lujaa! Mutta onneksi hallitusti. Stormy on niin hieno poika että!




Oli kiva käydä piiiitkästä aikaa oikein isolla hevosella tyypittämässä. Mutta kun olen sitten melkein joka päivä Lilliksellä ajellut, niin onhan se vaan helppoa! Ylettyy niin kivasti valjastamaan ja kärryltä näkeekin jotain. Ja pääseehän ponillakin aikas lujaa! Ihan tarpeeksi, minun mielestäni!



Muutenkin olen viettänyt aikaa tosi paljon eläinten kanssa. Kanojen kanssa olen seurustellut paljon.



Bull sai piparitalon tuhottavakseen!

Maurin ja minä ollaan lenkkeilty tai ihan muuten vaan oltu ulkona. Kelit ovat olleet mahtavat!
Lumikenkäilemässä olen käynyt. Pelloilla kierrellyt ja katsellut eläinten jälkiä. Hiiriä tai myyriä on tosi paljon ollut liikkeellä. Ja ojat tulvivat!


Myyrien kiertoliittymä!


Mihinkähän hämis on menossa?


Kolmisen viikkoa sitten olin lumikengillä metsässä ja keräilin niin lahjakkaasti yhdellä hakkuaukiolla, että polvi on vieläkin kipeä. Lumen alla oli kivi ja siihen polveni iskin. Kirvelevästi kipuilee, vaikkei mitään jälkiä näy. Tämän vuoksi olen ajatellut, että on minulle terveellisempää pysyä pelloilla!
Vihdoista viimein sain aikaiseksi käydä valkkaamassa uudet silmälasit työkäyttöön. Vuosi sitten hankin nämä tämän hetkiset kakkulat ja vanhat jäivät silloin työlaseiksi. Nyt ne ovat niin pahassa jamassa, ettei niillä nää juuri mitään.
Mutta johan on homma, se kehyksien valitseminen. Varsinkin tälläiselle pienipäiselle, kapeakasvoiselle ja punanaamaiselle yksilölle. Argh! Olin jo ihan varma, ettei kauppoja tule. Jo silloin vuosi sitten meinas hermo mennä. Kaikki pokat on sellasia Kekkonen -kehyksiä! Ihan tajuttoman kokoisia tv -ruutuja! Sellasethan näyttää ihan naurettavilta tässä naamassa. Sitä paitsi, kehysten piti olla ohuet, mutta kestävät, koska joudun työssäni pitämään kuulosuojaimia. Liian paksut kehykset alkavat painamaan päätä tuskallisesti suojainten alla. Enkä tietysti halunnut mitään "maltaitakaan" kehyksistä maksaa. Arkilasithan oli kuitenkin kyseessä.
No, onneksi Instruun oli juuri tullut uusia kehyksiä lastenmallistoon ja niistä löytyi minulle sellaiset, mitkä eivät peittäneet koko naamaa. Kivat ja todellakin nuorekkaat Guessit, vaaleanpunaisella käärmekuosilla, oh course!



Ruokaahan olen tehnyt ihan hullun lailla. Ja leiponut niitä Ruunebergin torttuja ja laskiaispullia. Taas kun menen takaisin töihin, en enään ehdi tekemään ruokaa. Ja minä kärsin siitä! Beibe ottaa taas arkiruuanlaiton kontolleen. En minä valita, että saan tulla töistä valmiiseen pöytään, mutta kun ruokaa on niin kiva suunnitella ja laittaa. Onneksi on viikonloput!

Listalla on ollut esim. kasvispihvejä


Oon vähän kutonutkin. Parit villasukat tein tyttärelle. Käsikin kesti hyvin. Kyynärpää on rauhoittunut kivasti, kun ei ole tarvinnut olla töissä.




Meille on kummasti pesiytynyt talven aikana pari huonekasvia. Niille vaihdoin mullat. Chilin taimia on jo kasvamassa. Ja onhan minulla yksi chili, Champion, pysynyt hengissä talven. Sillekkin vaihdoin uuden mullan ja olen pitänyt sitä kasvilampun alla. Saas nähä jaksaako se kevääseen!






Paria kirjaa olen lukenut; Arnold Schwarzennegger:n elämänkertaa ja Anja Kaurasen, Sonja O. kävi täällä. Molemmat ovat vielä kesken.
Minulla on ollut sosiaalistakin elämää. Ihan ihmisten kanssa! Kaksi ystävääni kävivät kyläilemässä. Ja vielä eri päivinä! Se sellanen on harvinaista herkkua, kun meillä ei juurikaan kukaan käy! Meille on kuulemma niin pitkä matka ja tännepäin ei ole mitään muuta asiaa.



Tytärkin oli yhden yön meillä. Hän tuli elukkavahdiksi, kun oltiin siellä Riihimäellä käymässä. Illalla, kun tulimme, kävin hänen kanssaan kuntosalilla. Oli mukavaa!



Kylällä oli tapahtumaa, kun meidän kyläkaupan virallisia avajaisia vietettiin. Kauppias tarjosi hernesoppaa. Porukkaa oli niin maan pirusti liikkeellä! Beiben ja Maurin kanssa poikettiin turisemassa tutuille.



Ei sen puoleen, kyllä tulee itsekkin tosi vähän nykyään kyläiltyä. Syytetään nyt vaikka taas niitä työaikoja. Talvella pakkasten aikaan täytyy tulla suoraan kotiin taloa lämmittämään. Ja tietysti elukatkin vievät suuren osan ajastani.
Taas, kun on päässyt elämisen syrjään kiinni, arki alkaa! Elukat jää "heitteille", ei ehdi tekemään ruokaa, ei liikkumaan ja huolehtimaan omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista. Apua!
No, tänään tuntuu tältä. Huomenna kun on pari tuntia ollut töissä, ei enää muistakkaan olleensa lomalla!
Viime hetken keitokset porisevat hellalla ja yhden päivän ruoka on jo valmiina. Kohta syödään hernekeittoa ja sitä jää vielä tiistaillekkin. Huomenna on siiderikanin vuoro. Siitä laitan jossain vaiheessa ohjetta blogiin.

Mites Teillä? Onko talvilomat jo pidetty, vai edessä päin?

 Ai niin, meinashan meillä pyykkikone hajota. Se ei enään tyhjentänyt vesiä.
No, Beibe otti nukkasihdin irti ja ta-daa! Siellähän oli vaikka mitä kamaa! Heinää, hiuspinnejä, korvakoruja ym. Ja löytyihän sieltä muutama pistoolin luoti. Ettei ihan naisia päästä syyttämään!


Hyvää alkavaa viikkoa ja muistakaahan putsata nukkasihdit pesukoneistanne!

10 kommenttia:

  1. No on sulla ollu kyllä oikea aktiiviloma, niin paljon olet tehnyt kaikenlaista!! Mulla alkaa viikon päästä loma enkä aatellut tehdä mitään! No, on siellä jo kalenteriin merkattuna hammaslääkäri, hieroja ja parturi... ja sitten yhdet hienot juhlatkin. Ja tyttären kanssa olis sit käytävä etsimässä juhliin kenkiä ja laukkuja... ja sellasta kuristavaa alusbodya, että näyttää mekossa paremmalta... Mulla on miehen kanssa yhtä aikaa loma, saa nähdä tehtäiskö vaikka yhdessäkin jotain. Kuten vaikka käytäis kaupassa... =D

    Mukavaa työhön paluuta sinulle! Eihän se kivaa ole, mutta valitettavasti pakollista useimmille meistä...

    VastaaPoista
  2. Näköjään sitä ehtii kaikenlaista, kun on oikein reipas! =D

    No, onhan sullakin paljon suunnitelmia! Se vaan tuppaa olemaan niin, että tollasia pakollisia juttuja kertyy aina lomille. Ja viikko oln tosi lyhyt aika!

    Mulla on kans pari sellasta "muotoilevaa" alusmekkoa ja -toppia. Ei ne meikää tee kiloakaan hoikemman näköiseksi, mutta vaatteet laskeutuvat tosi kauniisti niiden päällä. Eivät jää siten joka mahamakkaran väliin kiinni! ;D

    Yrittäkää nyt tehä jotain kivaa ukkos kans. Menkää vaikka leffaan, se on kivaa!

    Ei tullut täysosumaa lotossa. Pakko mennä!

    VastaaPoista
  3. No vitsit..oli kyll mukava loma.
    tuo ekan kuvan kukkainen tapetti ..aivan upee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyll oli!

      Pidän ihan sikana tosta tapetista! Laitettiin se tyttären huoneeseen. Vähän sillä silmällä valkattiin, että kun likka muuttaa pois kotoa, että miellyttää mammankin silmää! Rauta-Otran tilausmallistosta se oli. Nimi oli " La vie en rose" tai jotain sen suuntasta.

      Poista
  4. On sulla ollut oikein mukava loma ja ehtinyt vaikka mitä ja ennenkaikkea rentoutunut, eikös? Tuo Vapriikin näyttely kiinnostais, olen nähnyt noitten mammuttien ja alkuhärkien luurankoja Siperiassa museossa. Ja tuo Järven tarina olis tarkoitus myös mennä katsomaan, se on varmaan ihana <3
    Hui, hevoskyytiä, mulle riittäis ruuna ja vanhat puiset hevoskärryt ;)
    Samanlaiset lumikengät mullakin ja vanhat bambukepit :) Tais mennä kenkäilykelitkin kun vettä tulee kuin aisaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olen rentoutunut! Ihanaa, kun oli aikaa puuhastella kaikkee!

      Suosittelen käymään Vapriikissa, jos on Tampereen suuntaan menoa. Tai ihan varta vasten!
      Kaikki luontoon ja eläimiin liittyvä on niin kiinnostavaa!

      Joo, vettä on tullut pari päivää ja pihat on ainakin ihan kaljamalla. Onneksi tänä talven ehdin muutamia kertoja kenkäilemään. Se on niin mukavaa hommaa! <3

      Poista
  5. Mukavalta kuulostaa ja näyttää! Minulla meni lomaviikko Rikua hoitaessa sen ollessa sairaana. Yksi viikko on onneksi vielä jäljellä toukokuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava loma oli!
      Voi surku sinun lomaasi ja Rikua! Mutta toisaalta oli hyvä, että olit lomalla. Sait huolehtia koirasta ajan kanssa!
      Toivottavasti toukokuussa sujuu paremmin! =D

      Poista
  6. Ihanan kuuloinen loma, mutta hurja mitkä löydöt pyykkikoneesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekevillä immeisillä on taskunpohjat täynnä kaikenlaista tarpeellista! =D

      Poista