Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannus!


Heitin pienen kierroksen pihassa näin juhannusaattona. Ajattelin laittaa kuvakimaran kaikesta siitä, mitä meillä kukkii puutarhassa. Huomasin, että tosi vähän on mitään kukassa. Joko ovat jo kukkineet, tai ovat vielä nupussa. Talvikin on tehnyt sen verran tuhoja, että aikas paljon on aukkoja kukkapenkeissä.

valamonruusu

lehtosinilatva

Ihana tummalehtinen kurjenpolvi!

Lisää kurjenpolvia
Pikkukesäsydän

mökkiruusu

suomen- ja konnantatar

keltakurjenmiekka

vuorikaunokki

kanadanvuokko

päivänlilja
mikäs tämä olikaan???

siperiankurjenmiekka

ruskolilja

maksaruohoja kukassa

ja vähän mehitähdetkin

eri väristä päivänliljaa

Hyttysiä ja paarmoja on ihan sikana! Lillistä ja Hehkua ötökät rissaavat oikein huolella. Eläinten laidunelämä on sitä "kesästä nauttimista" ihmisten mielestä.  Niiden mielestä parhaat kesäkelit olisivat varmaan viileitä ja pilvisiä!

likat laitumella

Hehkulla on rankkaa!


Mauri on kutissut koko kesän ja ollut kortisonikuurillakin. Hyttyset ja polttiaiset käyvät sen herkälle hipiälle!


Lakritsalla ja marsuilla menee hyvin. Laku makaa kaiket päivät jossain varjossa ja marsut mukuttavat ruohoa minkä kerkiävät!


Merkkari ja Punkkari
Mammakanat on poikasineen vanhassa kanalassa. Pääsevät sieltä hengailemaan ulos ja opettamaan jälkikasvulleen ötököiden saalistamista ja auringossakylpemistä!

Toinen mammoista ja osa jälkikasvusta!
Juhannuksen kunniaksi lumme avasi kukkansa ja metsämansikat alkavat pihassa kypsymään!Oikein mukavaa, lämmintä ja turvallista Juhannusta kaikille!

10 kommenttia:

 1. No on teillä monenlaista kukkijaa siellä pihassa, ihanaa! Meidän juhannusruusu oli upeassa loistossa noin viikko sitten, nyt alkaa olla jo aivan entiset kukat.

  Meidänkin koira on kutissut taas koko alkukesän, kuten joka vuosi. En tiedä onko se jollekin allerginen, kun aina on sama juttu... Saatiin sille nyt sellanen kuuri kuin Apoquel. Kuukauden ajan pilleriä nassuun, ensin kahden viikon ajan 2xpäivässä ja sitten kerta päivään seuraavat kaksi viikkoa. Mielestäni ei ole kyllä täysin auttanut... eli rapsuttelee edelleen. En tiiä olisko kortisoni ainoa mikä ihan oikeesti auttais... kutina ja rapsuttelu ei kuitenkaan ole nyt lainkaan sellasta mitä on joskus ollu, kun se rapsutti ihan hirveesti kaiket yöt ja päivät. Nyt vain silloin tällöin.

  Ihanaa juhannusta teille - me lähdetään ihan kohta miehen kanssa ajelemaan meidän vanhalla autolla pitkin poikin ja kattelemaan juhannusyötä! ♥ (tai nyt on vasta alkuilta, mutta jos se siitä ajellessa yöksi muuttuis...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kevät oli sellasta kukkatykitystä, että tuntuu kaiken kukinnan olevan loppu näin juhannukseen. Juhannusruusut kukkivat upeasti täälläkinpäin. Syreenitkin aina ennen vanhaan kukkivat juhannuksen aikaan, mutta nehän on ollut mennyttä jo viikkoja sitten.

   Meillä Maurille se kortisonikuuri kyllä auttaa. Ötökät sitä vaivaa, kun on kaiket päivät ulkona. Hyttyset tikkaa sitä oikein kunnolla.

   Kuulostaa ihanalta teidän juhannuksen vietto! <3 Ah, mikä lupaus romantiikasta! =D

   Meillä on isä ja veli kylässä. Miehet on saunassa ja minä istun ulkona läppärin, YuoTuben ja Pina Coladan seurassa! ='D

   Poista
 2. Kaunista kukintaa sinulla on puutarhassasi. Jalopähkämö on tuo violetti kukka. Aurinkoista juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä kukkijoita on, kun oikein etsii. On vaan niin iso piha, että tuntuvat hukkuvan sinne.

   Pähkämöhän se oli, kiitos! Olen saanut sen joskus lapsuudenystävältäni vuosia sitten, enkä millään saanut sen nimeä tänään päähäni!

   Aurinkoa ja lämpöä on riittänyt. Äskettäin ripsaisi pienen sadekuuron. Mukavaa Jussinjatkoa sinullekkin!

   Poista
 3. On teillä kasveja! Wau! Meilläkin on tuota hassua liilaa, mutta enpä tiedä mikä se on. Nimitin sitä vuosia mirrinmintuksi mikä se ei takuulla ole. =)

  Rauhallista ja turvallista, samalla kuitenkin hauskaa ja riemuisaa juhannusta sinnekin "pohjoisempaan"....
  =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvistä kulmista otetetut kuvat! Heh heh! Näyttää todellisuutta paremmalta!

   Joo, pähkämöhän se lila kukka on. On kiva, helppo ja kestävä kasvi!

   Kiitos, kiitos! Aikas rauhallisestihan tää Jussin vietto on mennyt!

   Poista
 4. Meillä taas kukkii nyt yllättävän paljon kaikkea. Se tietää sitä, että loppukesällä ei niinkään kuki.

  Jalopähkämö on aika kaunis kasvi, en tiedä miksi sitä on meillä vaan vähän ja ihan tyhmässä paikassa!

  "Ihana laidunsää" on ihan sama kuin se ihanaa kun on helle- hokemat kun itse tekee ulkona töitä. On ihan hanurista kun ei meinaa loppupäivästä pysyä jaloillaan kun on niin nestehukkaa...Helle on kivaa kun voi olla mökillä.

  Meilläkin siat on ihan paukamilla. :(

  Hyvää Juhannusta sinne teidänkin sakille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään kovin paljoa kukintaa ole enään tiedossa. Nauhukset ja sensellaiset vielä. Lähes kaikki syysleimut vei talvi! ='(

   Likkakaverillani oli iso ja pitkä penkki tuota pähkämöä. Oli tosi näyttävän näköinen isona ryhmänä!

   Minulla tyä on kylmässä, 2-6 astetta on lämpöä. Mielenkiintoista on mennä iltavuoroon hellesäästä, vetästä kerrasto ja vähän fleesee päälle astua kylmyyteen. Pikkasen aikaa huippaa, kun tulee niin suuret lämpötilanvaihtelut! Mutta muutenhan viileässä on mukavampi työskennellä!

   Ostin sellasen paarmapyydyksenkin, mitä on nyt parina vuonna niin hehkutettu. Aamulla katsoin sinne sisälle, ei yhtään paarmaa ole pyytänyt. Miksi ne sinne menisivät, kun voi vieressä nakertaa ponia ja lehmää?

   Mukavat Jussinjatkot!

   Poista