"Äidin kasvimaalla, raparperin alla...!" |
Oon jo vuosia tehnyt alkukesästä tätä raparperimehua. Se on niin helppo, nopea ja yksinkertainen valmistaa. Ja ihana kirpeän raikasta!
Ei tarvi edes tehä mehua, kun laittaa kannuu rapsuja ja sitruunaa ja vettä päälle! |
Tämä mehuhan sopisi hyvin ensi viikonlopun valmistujaisiin alkoholittomaksi maljaksi,, kivennäisveteen sekoitettuna. Ja sen todellakin ehtii tehdä, vaikka aikaa olisi vain yön yli!
RAPARPERIMEHU
- 1 kg (2 l) raparperia
- 1 limetti tai sitruuna
- 5 dl sokeria
- 1 rkl viinihappoa (sitruunhappokin käy)
- 2 l kiehuvaa vettä
- (muutama verso sitruunamelissaa)
Pane raparperinpalat ja sitruunasiivut, sokeri ja viinihappo teräskattilaan tai isoon kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita hyvin ja jätä seisomaan vuorokaudeksi tai vähintään yön yli.
Siivilöi ja pullota mehu. Valmis mehu säilyy jääkaapissa noin viikon. Jos ei tule sitä ennen juoduksi!
Laimenna juotavaksi vedellä tai kivennäisvedellä. Hyvä laimennussuhde on puolet mehua ja puolet vettä.
Olen tehnyt mehua sekä sitruunalla, että limellä. Minun mielestäni sitruuna sopii paremmin tähän mehuun. Mutta kannattaa kokeilla molempia ja tehdä omat johtopäätöksensä! Skool!
Tämä tuli kreivinaikaan, kiitos! Kasvimaalla on reilusti rapskua ja kaipasin sen käytölle jotain vaihtelua.
VastaaPoistaRapsut on kyllä kasvaneet kohisemalla! =D
VastaaPoistaKiitos reseptistä, rapskua löytyy meiltäkin runsaasti
VastaaPoistaTänä kesänä raparperit on kasvaneet aivan tolkuttomasti! =)
PoistaOnko tää sitä tosi hyvää ja raikasta, mitä olet mullekin tarjoillut? Täytyykin kokeilla itekkin.
VastaaPoistaKyllä! Tää on just sitä mehua, mistä sää tykkäät! =D
PoistaOlen tehnyt samankaltaista 'pikamehua' raparperista ja inkivääristä, ne sopivat myös hyvin yhteen. Erinomaista hellepäivän virkistäjää.
VastaaPoistaTää tällänen mehu on todellakin virkistävää!
Poista