Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 12. tammikuuta 2017

Arkikuvia 1 & 2/52

SatuNaiselämää -blogista nappasin mukavan haasteen. Yksi arkinen kuva, vuoden jokaiselta viikolta. Arkikuvien ottaminenhan on tosi helppoa, kun ei tarvitse ainakaan lavastaa mitään. Ja arkeahan riittää kuvattavaksi!
Olen monessa eri otteessa todennut, että meidän elämä pyörii samaa rataa ja samat asiat toistuvat päivittäin, viikottain, vuodenaikojen mukaan ja vuosittain.  Aionkin kuvata haasteeseen juurikin näitä toistuvia ja junnaavia asioita, jotka ovat todella arkisia. Eli luvassa paljon kuvia sekaisesta kodista, pihasta ja ynnä muusta kivasta!
Tarkoitus on myös hieman avata kuvan tarinaa. Ehkä näin itsekin oppii jotain arjestaan ja havainnoimaan omaa elämäänsä. Ei sillä, että tapojaan tarvitsisi muuttaa, jos ei halua!

Koska on jo vuoden toinen viikko menossa, laitan samaan postaukseen molempien viikkojen kuvat.

VIIKKO 1

Nelinkertainen hyöty!

Polttopuut, puuhella ja sillä lämpiävä vesikattila. Todellista Leppämäen arkea! Puita kannetaan mottikaupalla vuoden aikana, joka päivä. Saadaan hyötyliikuntaa ihan huomaamattamme.
Varsinkin talvella, puuhellassa on tuli ainakin kerran päivässä. Ruokakin valmistuu pääosin sillä. Ja koska meillä ei ole ollut lämminvesivaraajaa viimeiseen 10 vuoteen, suuri osa lämpimästä käyttövedestä lämpiää siinä sitten samalla kun talo lämpiää.

VIIKKO 2

Aina valmiina!

Meillä on aina sänky petaamatta. Paitsi silloin, kun ollaan vaihdettu petivaatteet tai meillä on vieraita. Makkari on talon perimmäisessä kulmassa ja jos vieraat kestitään keittiössä, pöyhitty sänky ei haittaa. Jos katetaan olkkariin, emännän tai isännän on kirmattava nopsaan vetäisemään peitot suoraan, koska makkarissa ei ole ovea.
Päiväpeittoa emme omista, koska en ole löytänyt vuosien etsinnänkään jälkeen sopivan väristä. Ja toinen syy on se, ettei meidän makkariin mahdu päiväpeittoa mihinkään kasalle, kun ei se sängyssä juuri koskaan olisi. Ja hei! Onhan hienot pussilakanat, esim. tuollaiset Tom of Finland -tyyppiset, paljon mageemmat mytyssäkin, kun jokin tylsä päiväpeitto!
Sitäpaitsi, meillä koiralla ja kissalla ei ole lupaa tulla sänkyyn, eikä ne sitä teekkään. Paitsi kissa joskus...

Ai että! Maltan tuskin odottaa ensi viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Olis kiva haaste, mutta miten ihmeessä muistaisin ottaa kuvat?! Pitäisköhän mun kuitenkin yrittää, ja vaikka aina kaks kuvaa kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota määkin mietin, että muistanko! Ja että, löydänkö oikeasti jonkun kiinnostavan arkikohteen, jottei tule kuvia pelkistä vaatekasoista! =D

   Mutta on kiva haaste, ei muuta kuin mukaan vaan!

   Poista
 2. Onpa mukava haaste, minä sain tämän haasteen facebookissa, eli kiertää myös siellä. Kauniit lakanat on. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kun en ole siellä Facessa, en ollut haasteesta kuullutkaan.


   Pidän ihan hirmuisesti noista lakanoista!

   Poista
 3. Kiva haaste.
  Taidan napata idean.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa ihmeessä! Varmasti saat aikaiseksi mielenkiintoista arkea kuvattua! ='D

   Poista
 4. Onpa mukava haaste! Huomasin heti nuo teidän lakanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minustakin tämä on kiva haaste. Se, että kuvaakin vain yhden kuvan per viikko, pistää miettimään tosissaan arkisia asioita. Eikä tule napsittua niin herkästi kuvia sellaisista asioista jotka vain tulevat ja menevät.

   Noi lakanat on niin ihanat! <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Puuhella on kyllä kätevä! Toi meidän ei ole mikään huippuhyvä, kun ei juurikaan varaa lämpöä. Mutta kyllä se luovuttaa lämpöä tosi tehokkaasti ja keittiön saa nopsaan lämpöiseksi.

   Poista