Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

tiistai 3. tammikuuta 2017

Vihdoin lunta!

Ei kynnöspalkit vielä peity!

Pieniä on ihmisen ilot, mutta meikä on niin tyytyväinen kun on vähän lunta ripsinyt! Kahtena päivänä on ollut lunta ilmassa ja maahan sitä kertyi ainakin 1 sentti. Wau, parempi sekin kuin ei mitään!
Ihanaa, ettei ole yhtään tuullut. Kaikki vähäinen lumi on jäänyt kauniisti puihin, pensaisiin ja heiniin. On niin kaunista, että sydämestä ottaa!
Varsinkin havupuut ovat ihanan pörheän näköisiä lunta oksillaan. Tykkään!Lumi kuorrutti Lillistä ja Hehkuakin tänään. Siitä huomaa, että likoilla on aikas paksu ja eristävä talvikarva, kun lumi ei edes sula niiden selässä. Pakkasta oli kuiteskin 10 astetta päivällä.Minä en niitä juurikaan loimittele. Loimi linttaa karvan lättänäksi ja sen lämmityskyky heikkenee. Sitten kun se meteorologien lupaama Siperia saapuu tänne meille, pidän likat sisällä ja käytän niitä vain jaloittelemassa ulkona.


 Vuosi sitten tuskailtiin kovissa pakkasissa. Silloinhan ainakin täällä itä-Pirkanmaalla oli kolme viikkoa yhteen pötköön kylmää. Pakkasta oli pahimmillaan -31 astetta ja lunta ei ollut yhtään. Puutarhan kasvit oli kovilla ja Leppämäki menetti kaikki vanhat syysleimut. Nyyh! Ja kärhöt meni mukana!


Eihän tämä sentin lumikerros mitään suojaa ja maakin on aikas märkää ollut koko syksyn ja alkutalven. Saas nähä miten puutarhan käy!Mutta kaunista on ja en jaksa murehtia, vaan nautin tästä pienestäkin lumimäärästä. Ja siitä, kuinka lumi valottaa maisemaa. Aah!Kasvimaallakin kävin katselemassa. Ei sillä, että vielä kaipaisin kevään tuomaa raadantaa, mutta on se hyvä käydä katsomassa, että kaikki on hyvin siellä. Etteivät myyrät ole käyneet rettelöimässä! Eipä siellä paljon muuta voi tapahtua! Valkosipulit ovat kuitenkin mullan alla ja joitakin siemeniä myös kylvin syksyllä.Risuaita on niin ihana lumisena. I love it! Mää haluisin lisää risuaitaa johonkin. En vaan ole keksinyt mihin. No, kai se idea joskus tulee. Yleensä ne tulee tarpeesta, niinkuin tämäkin aita-idea. Se tehtiin rajaamaan kasvimaata laitumesta.


Lampi on jäässä, mutten uskaltanut mennä jäälle. Kyllähän se kestäisi, mutta parempi olla varovainen! Pupu on kuitenkin jäälle uskaltautunut. Tekis mieli kyllä vähän mennä luistelemaan...Eipä päivän valoa kauaa kestä, mutta onneksi oli vapaapäivä näin hienona päivänä. Eipä sitä viikolla paljoa muuten ehdi ulkona ihastelemaan!


Toivotaan nyt kuitenkin, ettei ne Siperian kylmyydet tule tänne ja kelit pysyisivät tälläisinä mukavina. Kun on pitkä viikonloppukin loppiaisen ansiosta tiedossa!


10 kommenttia:

 1. Ihana lumi! Heti alkoi tuntua talvelta eikä huhtikuulta. Sinällään huhtikuu ei olisi pahasta, mutta kun tietää ettei se tammikuussa se kevät kuitenkaan tule. Liian pitkä aika odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on ihan totta! Turha hehkuttaa kevättä, kun se ei todellakaan ole vielä ja odotettavissa on melko varmasti kovia pakkasia vielä. Talvi talvena mulle, kiitos!

   Poista
 2. Pakkasta en kaipaisi kyllä yhtään, mutta sitä on luvassa, hrrr...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mäkään ihan niin kylmää kaipaa, kuin mitä on luvattu. Mutta pari päivää kun kärvistellään, eiks lauantaina pitäis jo vähän hellittää!
   Ei kova pakkanenkaaam niin, mutta toi tuuli! Tänä aamuna kävin sauvakävelylenkillä ja jessus, mikä viima! Vesi valui silmistä ja kyyneleet jäätyi poskille. Hrr!

   Poista
 3. Kyllä, heti tuli niin valoisaa ja keväistä!! Ihana lumi!
  Teillä on tosin ehkä sentin verran enemmän kuin täällä, mutta toivon, että vähän loppuviikosta sataisi lisää. Taidan olla tänä talvena päättäväinen ja kaivaa sukset jemmasta ja muutaman kerran käydä nolaamassa itseni ladulla. (En siis osaa tekniikkaa yhtään, vaan hiihtäminen on sellaista töpsöttämistä kaikkien ohi-luistelijoiden riemuksi....)

  Piti kysyäkin kerran, nyt taas muistin: lypsääkö Hehku? Vai onko vaan seuralainen? Ihanan pörheät turkit kummallakin. Ipana katseli Lillistä ja sanoi hyvin kaipaavasti: voi äiti, kun meilläkin voisi olla joku tollanen poni-lemmikki.... Niinpä.

  Iloa ja valoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti se hiihtogeeni meisä suomalaisissa on! En tosin ole moneen vuoteen hiihtänyt. Mun suksetkin ovat sellaiset, mitkä ei nykyladuille edes mahdu ja tekniikkakin on jämähtänyt vuosikymmenten taa! Mutta aina kun lunta tulee, alkaa hetkellisesti tekeen mieli hiihtämään!

   Hehku ei lypsä. Sitä siemennettiin ahkerasti sen meille tultua, mutta se ei tullut tiineeksi. Siltä on yksi vasikka edellisessä paikassa, että ihan maho se ei ole. Sonni sen varmaan saisi hoideltua, mutta ei ole oikein mahista itelle ottaa. Alunperin Hehkun otin sillä, että omat maidot siitä saisin. Mutta ei aina mee niinkuin haluaisi!
   Hehku on ihan huippu elukka! Siitä on mulle jokatapauksessa tosi paljon iloa ja se on todellinen terapiaelukka!<3

   Kyllä sitä joskus itteensä ihmettelee, että tollasia "turhanpäiväsiä" lemmikkiponeja ja -lehmiä pitää. Ne viä kaiken ajan ja mihinkään ei pääse ilman hirvittävää suunnittelua, kun ei ole juurikaan elukkavahteja tarjolla. No, ihaniahan ne on ja pitävät minut puuhakkaana, liikkeellä ja tuovat sisältöä elämään.

   Mukavaa loppuviikkoa! Onneksi on luvattu hieman lauhempaa viikonloppna!

   Poista
 4. Nuo teidän likat on niin ihania! Onhan teillä jo lunta ja jos siellä on odelmapeltoa niin siellähän jo hiihtäisikin ihan mainiosti! Meillä taitaa lunta olla hiukkasen enemmän, pakkasta on riittänyt molemmille, toivottavasti pakkanen lauhtuu - no lauantaina viimeistään!

  Lumi teki ihmeitä - valon määrä moninkertaistui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Likat on aikas karvakasoja! ='D Keväällä karvanlähtö onkin sitten huikeaa!

   Vähän kun saisi lunta lisää, pääsisi lumikenkäilemään. Siitä minä pidän!

   Valoisuudesta minä olen kiitollinen!

   Poista
 5. Lumi kyllä piristää tässä vaiheessa talvea; maisema on taas ihan erilainen ja niiiin paljon valoisampi. Ihanan pörröisen näköisiä nämä teidän terapiaeläimet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä talvella lunta pitää olla! =D

   Kyllä keväällä on taas joka paikka lehmän- ja poninkarvaa täynnä! ='D

   Poista