Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

tiistai 17. tammikuuta 2017

Arkikuvia 3/52

VIIKKO 3

"Hiljainen on kylätie!"

Meidän arkeen kuuluu koiralenkit. Yleensä aamuisin ja kokoonpanolla minä ja Mauri. Johtuen siitä, että minä menen melkein aina myöhempään töihin kuin Beibe ja minä itsekin tarvitsen lenkitystä häntä enemmän!
En nyt voi sanoa, että niin rakastaisin näitä aikaisia aamukävelyitäni. Jalka ei oikein nouse ja kroppa on ihan tönkkönä. Mutta aamuisin ei juurikaan kukaan ole liikkeellä. Ei ihmisiä ja heidän huonosti käyttäytyviä koiriaan! Lenkkini ajoittuvat klo 5.00-9.00 välille.
Iltaisin haluan rauhoittua muihin hommiin ja selkä sekä jalat eivät oikein tykkääkkään myöhään illalla tehdyistä lenkeistä.
Varsinkin syksyllä ja talvella, en juurikaan käy viikonloppuina koiran kanssa lenkillä. Mauri metsästää usein viikonloppuina tai viettää muuten vaan vapaata elämää pihassa. Itsekin haluan tehdä jotain muuta kuin kävellä. Joten arkinen asia tämäkin!

6 kommenttia:

 1. Varmaan aamulenkillä kuitenkin herää hyvin ja kun sen lenkin on tehnyt, on jotenkin voittanut olo. Päivä voi alkaa.
  Minusta Mauri on kyllä ehdottoman oiva nimi mäyräkoiralle. Aikanaan luettiin ahkerasti lapsille Knutsonin Pekka Töpöhäntä-kirjoja ja siellähän se Mauri Mäyräkoira seikkaili. Ilman toista korvaa. Kaikki mäyräkoirat ovat silmissäni ikäänkuin Mauri Mäyräkoiria, kaksine korvineenkin. Symppiksiä otuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, kyllä aamulenkki herättää koko kropan, vaikka välillä onkin vaikeata saada itteensä liikkeelle. Joskus käyn ilman koiraa, jos sillä on mennyt tassut rikki mettällä. Silloin otan sauvat kaveriksi! =D

   Tiedätkös, minä en ole koskaan lukenut Pekka Töpöhäntiä! Pitäisi varmaan joskus katsoa edes, minkä näköinen alkuperäinen Mauri Mäyräkoira on.

   Meidän Maurilla on molemmat korvat tallella. Tosin hieman repaleiset ja arpiset ne ovat, kun antaa supikoirien ja mäyrien niitä luolalla pureksia!

   Poista
 2. Aikasinhan jaksatte aloittaa lenkit, ei ihme jos on tönkkönä ku Mönkkösen jänis. Meilläpäin oli semmonen sananlasku.
  Tuosta instan kuvasta huomasin, että olen unohtanut herneitä laittaa kasvamaan. Nyt on laitettava ne veteen likoomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sanonta! Tönkkönä olen kyllä ja katkokävelen, mutta kyllä sitä sitten kotiinpäin tullessa jo hieman on vertynyt!

   Laita ihmeessä herneitä versoamaan. Ne ovat tosi hyviä ja rapeita!

   Poista
 3. Apua! Teillä on katuvalot! Nythän mulle iski katuvalokateus. Noloa kyllä, muistanko oikein että asutte jossain kuhmalahden suunnilla? Meillä kun on mökki siellä ja olen aina pitänyt kuhmalahtea vähän samanlaisena tuppukylänä kuin tämä meitin varsinainen asuinpaikka orimattilan perämetsässä.. Mutta väärässähän mä olen ollut. Siellähän tuntuu olevan kaikkea tapahtumaa ja ne katuvalotkin. Taidan pakata meidän mauri mayräkoiran autoon ja lähteä mökille �� voidaan porukalla paarustaa kylänraittia maureinemme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Sivilisaatio on levinnyt jopa tuppukylään nimeltä Kuhmalahti! ='D Tässä kirkonkylällä, missä me asutaan, pääsee kuule useamman kilometrin koiralenkin ihan valaistuja teitä. Ja osan matkaa kävelytietä. Että revi siitä, kyllä kannattaakin potea hieman katuvalokateutta! ;D

   Aattele, voitas järjestää vaikka sellainen Maurien kokoontumiskävely tänne Kuhmikseen. Tapahtumaan voisi osallistua kaikki Mauri-nimiset koirat omistajineen. Vuodenajalla ei olisi väliä, kun on tosiaan noi katuvalot! ='D

   Poista