Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

tiistai 17. tammikuuta 2017

Kino Suomi: Valkoinen Peura

 Kuvahaun tulos haulle valkoinen peura

Torstaina 19.1.2017 klo 21.50 Yle Teemalla esitetään yksi parhaimmista kotimaisista elokuvista. Ja tämä ei ole yksinään minun mielipiteeni!
Valkoinen Peura on upea elokuva! Erik Blombergin ohjaama elokuva vuodelta 1953 kertoo Piritasta, joka rakkauden kaipuussaan kääntyy Lapin noidan puoleen. Pieleen mennyt taika muuttaa Piritan aina täydenkuun aikaan valkoiseksi peuraksi, jota jahdatessaan miehet kokevat karmaisevan kohtalon.
Elokuva on tunnelmaltaan hyvin ahdistava. Musiikki, lapin lumoavan kaunis luonto ja pääosaa näyttelevä ilmeikäs Mirjami Kuosmanen ilman turhia vuorosanoja, tekevät elokuvasta varsin otteessaan pitävän. Kun aikuisiässä näin elokuvan, en edes muistanut, että siinä puhutaan laisinkaan. Sen muistin, että pelottava elokuva se oli!
Olen nähnyt leffan monta, monta kertaa ja joka kerta se sykähdyttää yhtä paljon! Nyt nähtävä elokuva on restauroitu HD-versio.
Valkoinen Peura voitti Paras vieraskielinen elokuva -palkinnon, Golden Globe -elokuvajuhlilla vuonna 1956. Minulla olisi sellainen käsitys, että mikään muu kotimainen leffa ei ole tätä pystiä pokannut.
Katsokaa Valkoinen Peura, se on suomalainen elokuvaklassikko!

Kuvahaun tulos haulle valkoinen peura
Kuvat napattu netistä!

4 kommenttia:

 1. Oikeaan osuit, lapsuuden kauhuleffa kerrassaan ja myöhemminkin katsottuna aina menee välillä kylmänväreet! Hieno elokuva ja upeat maisemat ja loppuhuipennus!

  VastaaPoista
 2. Lumen määrä ja hankikantoset ovat huikeat elokuvassa!

  VastaaPoista
 3. Jeps! Meillä on tämä dvd:nä. Lapsena katsoin televisiosta ja jännitti. Nyt paljon samanismia tutkineena ymmärrän aivan erilailla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, tulisikin vastaa dvd:nä. Ostaisin heti!

   Poista