Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 12. lokakuuta 2017

Ihana, pieni Taidemylly!Kun kesä on ohi ja syksy saa, tuntuu että täältä maaseudulta loppuvat kaikenlaiset tapahtumat, kesäkahviot ja taidenäyttelyt sun muut kuin seinään. Elokuun jälkeen, kukaan ei järjestää enään mitään ja missään. Kesäasukkaiden lähdettyä maaseutu hiljenee, ihan niin kuin meille ympärivuotisille asukeille ei mitään kannattaisi järjestää.

Iloisesti yllätyin, kun näin ilmoituksen Eräjärven paikallislehti Purkiaisessa. Järvenpään kylässä, Pajulantien varrella olevassa Taidemyllyssä olisi lökakuun viikonloppuina avoinna taidenäyttely. Hei juma! Jos joku viitsii jotain järjestää kesäkauden päätyttyä, pakkohan siellä on käydä katsomassa!  Ja sainpa matkaani tyttären ja Beibekin lähti mukaan.Olemme kerran aiemmin käyneet Taidemyllyllä. Silloin siellä piti pieniä taidenäyttelyitä eräs vanhempi nainen, joka kesämökkeili myllyn naapurissa. Hän oli kysynyt luvan näyttelyiden järjestämiseen myllyn omistajalta.Nyt hän ei enään mökillä käy ja läheisen maatilan emäntä oli halunnut jatkaa myllyn perinnettä taidenäyttelyiden pitopaikkana. Ihan mahtavaa!

Itse myllyrakennus on pieni ja vaatimaton, latomainen rakennus. Sen yhteydessä on ollut joskus muinoin myös raamisaha ja pärehöylä. Mutta nämä rakennukset ovat hävinneet, eikä myllyssäkään ole enään mitään välineistöä sisällä.


Piirros siitä, millainen mylly on ollut silloin, kun saha- ja höylärakennukset ovat olleet vielä paikoillaan.

Myllyn henkilökunta tauolla! =D

Mutta mylly on hienolla paikalla, pienen "kosken" partaalla. Ja rakennusta on korjailtu ja sisälle on tehty pientä remonttia, jotta siellä on turvallista liikkua.


Myllyssä olevan näyttelyn nimi oli "Oodi emännälle - Ensin työ, sitten huvi. Suomalainen emäntä 100 vuotta". 


Olisinkin hämmästynyt, jos yhtään lehmätaulua ei olisi ollut!


Teokset kuvasivat maaseudun ja sen emäntien arkea. Pieni näyttely, ihanassa miljöössä. Tuli väkisinkin mieleen, että ei elämyksen tarvitse aina olla missään järjettömän suurissa puitteissa.


Tytär "pakotettuna" kuvaan! ;'DTälläinen pieni piipahdus kivassa paikassa, lähellä kotia, katkaisee mukavasti päivää ja saa iloiselle mielelle. Siitä on sitten kiva jatkaa päivän touhuja, eikä ole koko päivää tuhrautunut reissaamiseen. Lisää tälläisiä lähitapahtumia maaseudulle myös muuhunkin kuin kesäaikaan!


Taidemyllyn näyttely on vielä avoinna su 15.10, 22.10 ja 29.10 klo 13-16. Paikka löytyy täältä Pirkanmaalta, Eräjärveltä Järvenpään kylältä, Pajulantie 140.
Käykääpä ihmeessä katsomassa, jos näillä kulmilla ajelette!

10 kommenttia:

 1. Oi, ihana näyttely ja vau, mikä paikka <3 Kiitos, että jaoit tämän kanssamme <3 Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on tosi kiva, vaikka ihan ilman taidenäyttelyäkin!

   Mukavaa viikonloppua sinullekkin!

   Poista
 2. On todella aivan ihana näyttely ja ihanassa paikassa. Kiva kun teet tällaista tapahtumaa tunnetuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva päästä katsomaan kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja. Ihanaa, että ihmiset avaavat tälläisiä kaikkien iloksi. Ja kyllähän tälläistä paikkaa "mainostaa" mielellään!

   Poista
 3. Näyttää kivalta paikalta! Hyvä idea hyödyntää vanhoja muuten käyttämättä jääviä tiloja tuollaiseen.

  Ihan asiasta toiseen: lainasin just kirjastosta Maria Österåkerin kirjan Unelma omavaraisuudesta. Ja mitäpä siellä näenkään linkkivinkeissä kirjan lopussa: sinun blogin! Mahtavaa!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi söpönen vanha mylly! Ja ihanalla paikalla!

   Joo hei, mä ostin ton kirjan heti kun se ilmestyi. Ihan melkein järkytyin, kun huomasin meidän blogin mainittuna linkeissä. Apua! ='D
   On muuten tosi ihana kirja, tykkäsin kovasti. Selailen sitä aika-ajoin. Se on koko ajan esillä. Mariaa haastateltiin monta vuotta sitten Strömsössä.

   Poista
 4. Onpa viehättävä paikka.
  Sopii jotenkin mainiosti tällaiseen Suomi 100 -teemaan nuo emännät.

  VastaaPoista
 5. Täytyy kyllä mennä käymään kun aivan lähellä asutaankin. Monesti jälkeenpäin sitten harmittaa kun ei ole tullut lähdettyä..liian lähellä kai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan totta! Kun joku paikka on liian lähellä, se jotenkin menettää viehätyksensä ja ei tule käytyä. Mikähän ihme siinäkin on?

   Mene ihmeessä vierailemaan tuolla myllyllä, jos kerran lähellä asut. Pieni paikka on äkkiä kierretty ja pääset nopsaan takaisin kotiin puuhastelemaan!

   Poista