Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

torstai 22. helmikuuta 2018

Fuck the World!


Minä ja Astro!

Talvilomallamme kävimme vierailulla Mäntässä Serlachius museo Göstassa katsomassa Jiri Gellerin näyttelyn Fuck the World! .

Kuvat näyttelykirjasta.Minua näyttelyssä kiehtoi sen värikkyys ja pop-taidemaisuus. En analysoinut sitä sen kummemmin kuin, että teokset miellyttivät minun silmääni. Olihan näyttelyssä paljon huumoria, hyviä oivalluksia ja pääkalloja. Mitä muuta tarvitaan?
Vierailupäivämme oli keskiviikko , ystävänpäivä, ja kyllä sattuikin hyvä päivä! Museossa ei ollut juuri ketään, 8.luokkalaisista koululaisista koostuvan ryhmän lisäksi. Meillä kävi hyvä säkä senkin suhteen, että satuimme kiertämään museota eri tahdissa kuin he. Oli kyllä sellainen tunne, että olimme ihan yksityisnäyttelyssä!

Näyttelysalissa ei ollut muita museovierailioita kuin me!


Saimme aikaan hyviä keskustelujakin museo-oppaan kanssa näyttelyiden teoksista. Sekin oli tosi mukavaa ja mielenkiintoista.
Eräskin opas sanoi tulleensa hieman sokeaksi teoksille, kun niitä katselee päivittäin ja eikä niitä tule enään niin ajateltua.
Varsinkin tuolla Fuck the World -näyttelyssä ihmiset pääsivät ihan teosten sekaan ja vaikka kiinni niihin. Lapsia kuulemma piti vahtia erityisesti, etteivät he ota teoksia tolppien päältä ja kiipeä niiden päälle.

Smile!


Kävimme syömässä erittäin maukkaan hirvenlihahamppariaterian museon ravintolassa. Puhuimme syödessämme siitä, kuinka viiden tähden palvelua voi nykyään saada ihan missä vaan ja se on kenen vaan saavutettavissa. Kuten esimerkiksi tässä ravintolassa. Ruoka oli hyvää ja palvelu oli ystävällistä ja erinomaista!


Minulle tuotiin ketsuppi näin hienosti!


Kiersimme museossa muutkin näyttelyt. Osan olimme nähneet aiemminkin, mutta oli pakko käydä katsomassa kartanon hieno viinikellari ja siinä samalla kiersimme muutkin näyttelyt.Oletteko te koskaan miettinyt, miksi maalauksiin on kuvattu eri asioita? Kuten lintuja, ruokaa, kukkia ja eläimiä? Harvoin vanhoja tauluja katsoessa näin tulee mietittyä. Mutta joskus kyllä tulee ajateltua, että mitenkähän tuokin liittyy asiaan mitenkään.
Museossa valoitettiin tätäkin asiaa. Varsinkin asetelmatauluissa, erilaisilla elementeillä otettiin kantaa asioihin tai vihjailtiin jostakin. Ei ennen vanhaan ollut nettiä, somea tai edes sanomalehtiä!
Linnut esimerkiksi merkitsivät pariutumista ja kurpitsa viittasi aviorikokseen. Tämän asian tiedettyämme, huomasimme näitä esiintyvän monissa tauluissa. Ovelaa!

Huomaatteko linnut ja kurpitsan! ='D


Museossa oli nurkkaus, missä sai tehdä oman asetelman, ottaa siitä kuvan ja sitä sitten suositeltiin jaettavaksi Instassa.Tarpeita asetelman tekoon!

Minäkin tein oman ja siihen tuli pääkalloja, pöllö, kala ja kukka maljakossa. Sitä en nyt sitten jäänyt tutkimaan, mitä tämä asetelma minusta kertoi. Laitoin siihen vain elementtejä, mitkä minua miellyttivät ja ovat minulle tärkeitä. Mutta joku voisi tästäkin jotain tulkita!
Fuck the World -näyttely on nähtävissä vielä 22.4.2018 asti. Toinen mikä meitä kovasti miellytti oli Riikka Lenkkerin Yötä vasten -näyttely , jossa oli kuvattu maalauksiin aamuöisiä näkymiä suomalaisiin makuuhuoneisiin. Siis, ei mitään härdee, vaan ihan nukkuvia ihmisiä!
Tämä näyttely on nähtävissä 27.5.2018 asti.
Myös Niityjä ja erämaita -näyttely oli kiinnostava. Se on nähtävissä 4.11.2018 saakka.

Museokaupasta ostin itselleni rintanapin. Taiteilija Pekka Suomäen Sinuna en ostaisi rintanapit ja magneetit ovat aivan hillittömiä! Minun sairaaseen huumoriini ne uppoavat kuin kuuma veitsi voihin. Oli ihan pakko saada Vitalis-purkista innoituksensa saanut rintanappi.


Ei aina, mutta usein kyllä! ='D


Toinen Serlachiusmuseoista, Gustaf, jäi taas vierailematta. Mutta jo tuon Göstan näyttelyissä saimme kulumaan niin paljon aikaa, että teki jo mieli kotiin. Samalla pääsylipullahan pääsee molempiin museoihin ja lippu on voimassa kaksi päivää. Mutta jokin toinen kerta sitten!

Kotimatkalla poikkesimme Cafe Herkkuhetkeen ystävänpäivä kaffeelle!

Rakkautta ja maan antimia on saanut monta uutta seuraajaa. Olette kaikki sydämellisesti tervetulleita!

8 kommenttia:

 1. Voi hitsi mitkä leivokset :) ! Rintanapit on myös hauskoja :)
  Oispa kiva käydä tuolla Mäntässä. Monta vuotta sitten käytiin, silloin oli vasta suunnitelmat siitä uudesta Museosta.
  Jos vaikka Tampereelta joskus pääsis tuonne bussiretkelle, kesällä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli ihan pakko ottaa ystävänpäiväleivokset! ='D

   Tämä oli toinen kerta, kun Mäntän museoissa käytiin. Siellä on kyllä ollut mielenkiintoisia näyttelyitä.

   Poista
 2. Mahtava paikka, nauran ihan läkähdyksiin noita rintanappeja. Ostaisin heti tusinan, että löytyy joka päivälle sopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osui kyllä minunkin nauruhermoon noi rintanapit! Mua nauratti vielä autossakin ihan sikana! ='D

   Poista
 3. Kuulostipas hauskalta! Tuon oman asetelman teko on ollut varmasti hauskaa:) Hih..mitä rintanappeja:)) Kahviherkut näyttää myös niin hyviltä! Ihanaa talvipäivää ja alkavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti noissa museoissa on alkanut olemaan tuollaisia työpajoja, missä voi osallistua näyttelyihin.

   Rintanapit ovat kyllä hulvattomia! ='D

   Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle! <3

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää kivalta reissulta

  VastaaPoista