Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

perjantai 9. helmikuuta 2018

Viikkonäkymiä 6/52 ja karsinan nurkaan ilmestynyt karvakasa!

Tällä viikolla onkin ollut ihan mukavat kelit; pakkasta on ollut -10 asteen molemmin puolin ja sellaista semimukavaa ulkoilukeliä. Joinakin päivinä on ollut purevaa viimaa.
Luntakin on tullut lähes joka päivä vähän. To-pe välisenäkin yönä satoi pari senttiä. Pysyypähän maisemat puhtaan valkoisena!

Tänään onkin ollut upea ilma! Ihan tyyntä ja aurinkokin kurkkii pilven raosta. Aamulla oli tosin taivas pilvessä, kun yritin kyttäillä pohjoistaivaalle. Siellä olisi aamulla klo 8.11 pitänyt näkyä Humanity Star -niminen pieni sateliitti. Mutta eipä näkynyt!

VIIKKO 6

Perjantai 09.02.2018, klo 12.30, pakkasta -6 astetta, tyyntä, puolipilvistä.

Torstai-iltana alkoi tallissakin tapahtumaan! Beibe kävi viemässä Hehkulle vettä vielä myöhään illalla ja sanoi Ella-kanin valmistautuvan synnyttämään. Se oli repinyt karvoja itsestään karsinan yhteen nurkkaan ja tehnyt pesää.
Aamulla menin varovasti viemään Hehkua ulos ja tallin siivottuani, menin Ellaa ruokkimaan. Se ei ole mikään kauhean kesy kani ja pitää olla tosi varovainen, jottei se häiriinny ja tapa poikasiaan.
Olihan minun tarkistettava, että onko siellä kasassa mitään. Otin karsinan lattialta Ellan karvoja ja hieroin niitä käsiini, ennen kuin avasin karvapeittoa pesän päältä.
Kyllähän siellä aikas "pupusoppa" alkoi porisemaan! Nopeasti kokeilin, että liikkuvatko kaikki ja onko pesässä lämmintä. Äkkikoittelulla kaikki vaikutti olevan hyvin.
Ainakin 6 eri pikkupupua erotin. Niitä saattaa olla enemmänkin, mutta en nyt hätäile niiden laskemisessa. Saa Ella olla aikas rauhassa nyt seuraavat päivät.

Siellä niitä on jossain... pupuvauvoja!

Mutta on tää taas jännää! Olin jo luullut, ettei Ellan astutus Taikurilla onnistunut. Tiesin kyllä, että se on sellainen kosiskeleva uros, eikä heti jyrää nartun päälle. Mutta se on myös jo ihan veteraani iältään ja siltä on jäänyt narttuja tyhjäksikin.
Tämä on Ellallekkin ensimmäinen poikue ja koskaan ei tiedä miten narttu antaaa uroksen astua. Joskus narttu saattaa olla niin dominoiva, ettei päästä urosta lähelleen. Ja miten yleensäkkin narttu tiinehtyy!
No, tämä pariskunta ainakin viihtyi keskenään, eivätkä tapelleet yhtään. Vieri vieressä makasivat, mutta itse aktia ei päästy näkemään. Kiva huomata, että meillä oli puitteet kohdillaan ja kaneilla hyvät olot lisääntymisen suhteen!

Tästä on mukava aloittaa viikonloppu ja ensi viikollahan meillä on Beiben kanssa talviloma. Wuhuu!

16 kommenttia:

 1. Hienoa,että vanhalta herralta irtoaa vielä muutakin ,kuin ilmaa ja pullanmuruja.:)T:Sari

  VastaaPoista
 2. Oih, ihanaa <3 Onneksi olkoon vauvojen johdosta :)

  VastaaPoista
 3. Silloin muinoin, kun meillä oli lihakaneja, niin lopuks kävi niin, että rouvakani kastroi miehensä... en ymmärrä, miten sen tyhmä pää tiesi, mistä purra. Missä kanitytöille opetetaan anatomiaa? Ei me ainakaan oltu opetettu. Mutta oikeasta paikasta se oli osannut puraista ja ehkäisy oli lopullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näistä pallinpurija nartuista olen kuullut! Kai jotkin urokset ovat niin innokkaita, että ovat valmiita parittelemaan ihan miten päin vaan. Paha juttu, jos sattuukin se hammaspuoli...

   Poista
 4. Kivoja uutisia. Mutta olipa hurjan kuuloinen aloitus: oli repinyt karvoja itseltään. Siis tottakai ne luonnossa tekee noin. Jotenkin vaan ajattelin - jälleen liikaa inhimillistäen - että näin kotioloissa niiden vaistot pettäisivät kun on ehkä muutenkin pehmeää ja turvallista. Hassu minä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niitä karvoja emo repii ittestään tosi paljon! =O

   Poista
 5. Upeita talvikuvia, on teillä vaan kivannäköiset kotimaisemat! Oih..pieniä pupuvauvoja, ne on varmasti suloisia:) Onnitteluja! Leppoisaa viikonloppua ja alkavaa talvilomaa sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä kieltämättä silmä ja mieli lepää! =)

   Talviloma on lähtenyt mukavasti käyntiin ja pupuvauvatkin voivat hyvin! =)

   Poista
 6. Ihanat talvimaisemat siellä meilläkin on ollut nyt talvista. Ihanaa saadaan nähdä pupu vauvojen kuvia. Minä luen tätä sinun kirjoitusta kuin jotain ihmettä ja ihmettä se minulle on. Olen kaupunkilainen monessa asiassa. Kiva saada olla osa tätä mitä itsellä ei ole. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kun ihmisten kanssa on jutellut, suurin osa on sitä mieltä, että tälläinen kunnon talvi pitkästä aikaa on hyvä juttu. Ja kohtahan tämä alkaa helpottamaan. Nyt on jo päivät pidentynyt vaikka kuinka!

   Kyllähän nuo eläinten poikaset aina sellainen ihme on. Beibekin tuossa juuri sanoi, että mistä ihmeestä kani voi tietää, miten sen pitää toimia. Ei sitä emo ole opettanut repimään ittestään karvoja pesänlämmikkeeksi!
   Eihän nuo muutenkaan noita poikasiaan mitenkään ihmeellisesti hoida. Käyvät imettämässä muutaman kerran päivässä ja peittävät taas sitten noilla karvoilla. Ja täts it!

   Poista