Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Viimeiset Runebergintortut testissä ennen "The Päivää"!

Minä syön ruuneni aina pohjasta aloittaen, jos en syö sitä lusikalla!


Huomenna se vihdoin on... Runebergin päivä! Ja saa syödä torttua ihan virallisesti! 😋
Aikas vähän on tullut torttuja testailtua. Ei ole osunut vastaan sellaisia, mitä ei aikaisemmin olisi tullut maisteltua. Niin himoissani torttuihin en kuitenkaan ole, että aina ruunen vastaan tullessa sellaisen ostaisin ja söisin!

Ensin sämpylää, sitten torttua!


Lidlin ruuneja olemme joskus aikaisemminkin maistaneet. Jotenkin muistelin niiden olevan ihan hyviä, joten testiin meni. No joo, ihan perusjees minun mielestäni, mutta Beibe ei ollut niinkään vakuuttunut. Makua olisi saanut olla enemmän meidän molempien mielestä. Aika vaisuksi jäi tämä ruune kaiken kaikkiaan. Ei jatkoon!


Lidlin tortussa hilloa on myös sisällä!


Mutta... sitten tapahtui jotain aivan uskomatonta! Löysin sellaisia runebergintorttuja, missä ei ollut säilöntäaineita kuin hillossa. Lisäksi niiden valmistukseen ei ollut käytetty palmuöljyä, eikä mitään muunneltuja tärkkelyksiä. Tortut olivat säilytettu pakastettuina ennen myyntiä, mutta tämä varmaan oli ihan välttämätöntä säilyvyyden ja sesonkiin valmistautumisen takia.
Kaiken tämän lisäksi tortut olivat aikas hyviä! Hieman rouvimpaa suutuntumaa ja karvasmantelimaisempaa makua olisin vielä kaivannut. Mutta tämä oli hyvä ruune ja toivottavasti näitä piisaa vielä huomenna kaupassa, kun pääsen töistä. Tällä tortulla on kunniakasta juhlistaa kansallisrunoilijaamme!

Tämä torttu on Elosen leipomon valmistama!

Täytyy kyllä myöntää, että tälläinen ruunensyönti alkaa hieman tökkimään. Voi olla, että tämä tortuntestaus oli viimeinen lajiaan. Beibe jo eilen kieltäytyi kahvittelemasta kanssani, jos ostan ruunet meille kaupasta!

Hyvää huomista Runebergin päivää kaikille ja nauttikaahan hyvät torttukahvit!

4 kommenttia:

 1. Tykkään Runebergeistä ja tänä vuonna niitä on tullut maisteltua vähän liiankin usein. Tortussa pitää olla kosteutta ja mielellään myös karkeutta. Rostenin tortut ovat minun mieleeni. Fazu oli ihan liian vaalea ja kuiva. Palmuöljyä näyttää olevan kaikissa, joita kaupassa on vastaan tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama maku meillä! Mantelirouhetta olla pitää ja sopivasti kosteutta!

   Poista
 2. Nämä Runet ei ole ollenkaan minun juttuni :D, olen laskiaispullien ystävä vain ja mansikkahillolla+kermalla ilman muuta!

  Mukavaa Runebergin päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskiaispullien ystävä olen niidenkin. Mutta mantelimassalla on lähellä sydäntäni! <3

   Samoin sinulle!

   Poista