Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Viikkonäkymiä 20/52 ja ei niin kukkatulitusta, vaan enemmänkin yksittäisiä laukauksia!

Nyt on vehreää! Kesä etenee sellaista vauhtia, että tuntuu kaiken menevän ohi hujauksessa. Haapoja ja vaahteroita lukuunottamatta, puut pihassa ovat jo melkein täydessä lehdessä. Tuomet kukkivat ja aamuisin työpaikan parkkikselta porttia kohden kävellessä, tuoksu on huumaava. Täällä kotinurkilla ei ole tuomia paljoakaan, joten täällä ei juurikaan tuoksu.
Omena-, luumu- ja kirsikkapuut aloittelevat kukintaansa. Toivottavasti olisi myös pörriäisiä niitä pölyttämään.

Otin tämän viikkoiset kuvat elukkareissullani poikkeuksellisesti aamulla. Valo on ihan erilainen kuin aikaisemmissa kuvissani ja tunnelma ihan erilainen.

Sunnuntai 20.5.2018, klo 7.30, puolipilvistä, tyyntä, lämpötila +8

Kummasti tämä keli muuttuu ääri-ilmiöstä toiseen. Ensin on niin märkää, että joka paikka lilluu. Nyt on sitten kuivaa, että alkaa jo pölisemään. Kovasti ukkosia ja sadetta lupailtiin kuluneelle viikolle, mutta ihan ripsaisuksi sateet jäivät.
Me kumpikaan ei olla siitepölyallergisia, mutta nenät ovat silti tukossa molemmilla ja aivastellaan. Kyllä tälläinen keltainen pölyäminen ottaa "terveenkin" nenään!

Koska viikolle tosiaan luvattiin pariksi päiväksi sadetta ja ukkoskuuroja, otin kuvia meidän, ei niin runsaasta kevätkukinnasta. Ajattelin, että sade hakkaa vähäisten kevätkukkijoiden kukat heti maahan.

Ihanat kullerot!<3


Meillä ei ole kuin pari kukkapenkkiä. Ei sillä, etteikö me kukista pidettäisi, mutta kun ei vaan jaksa ja aika riitä niiden hoitamiseen. Tämä "pienviljely" kaikkinen muine harrastuksineen on kokopäivätyötä!

Kyllä siellä yksi tulppaani hehkuu! ='D


Mutta pari pussillista tulppaaninsipuleita ja pussin narskuja jaksoin istuttaa viime syksynä ja ne nyt kukkivat ja aloittelevat kukintaansa. Ei siis mitään kukkatulitusta, vaan yksittäisiä värilaukauksia siellä täällä!

Iltavalo ei ollut paras mahdollinen kukkien kuvaamiseen ja värit eivät pääse niin oikeuksiinsa. Mutta meikäläinen ei kuvia alkanut käsittelemään todellisuudesta poikkeavaksi, koska en yleensäkkään kuviani sen kummemmin käsittele.
Vähäistähän tämä värikkyys on, mutta tälläistä meillä on kukkien suhteen. Mukavaa kuitenkin, että jotain väripilkkuja näin keväälläkin on näkyvissä. Nautitaan nyt näistä vähäisistä, kyllä kukinta hieman lisääntyy kesänmittaan!

4 kommenttia:

 1. Kylläpä se yksikin punainen pilkku ilahduttaa. Joku yksittäinen sinnikäs voi nousta vuosiakin. Ihana kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vähäinenkin väri ilahduttaa tämän runsaan vihreyden keskellä. Toukokuu on ollut ihanan kesäinen! 😃

   Poista
 2. Onpa tosi upeat kullerot ja muitakin väripilkkuja, mutta kullerot ovat mun suosikkeja lapsuudesta ja niihin jäi silmä lepäämään! Kukkijat ovat aina ihania oli niitä paljon tai vähän :D.

  Mukavaa alkanutta viikkoa ja oli tosi kivaa nähdä siellä Ukin messuilla. Nauratti vain, että niin kauas piti mennä sokkotreffeille vaikka siinä teidän naapurissa aina silloin tällöin poikkeankin :D, mutta elämä johdattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulleroista tykätään mekin molemmat ja onneksi niitä on parissa eri penkissä. Kukkivat hieman eri aikaan.

   Sama asia minuakin huvitti, mutta hyvä että kohdattiin! 😃

   Poista