Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Aittakahvila Annan "kesävieraat"


Nimestään huolimatta aittakahvila on oikea vanha maalaistalo!

Yksi ilman muuta tärkeimmistä lähiseudun vakituisista vierailukohteistamme on Sahalahden Keljossa heinäkuun lauantaisin ja sunnuntaisin auki oleva Aittakahvila Anna. Olen useasti postannut tästä meidän yhdestä lemppari kesäkahviostamme ja postaukset löydät aittakahvila -tunnisteen takaa.


Tämä kevät ja alkukesä on tuonut hieman jännitettä niin yrittäjille ja meille kesäkahvioissa päiväkaffeilla vieraileville. Mutta iloksemme kaikki kesäkahviot lähistöllämme on ihan "normaalisti" avoinna. Tietysti pienin erityistoimenpiteineen, kuten kaikkialla muullakin tässä ajassa!

Knuuttilan talon salin pöydillä oli kivoja valopurkkeja.
Purkit oli täytetty lasinsirpaleilla ja siellä oli ohut
ledinauha seassa.


Yleensä kahviolla kahvittelu on tapahtunut tuvassa ja ulkona. Mutta nyt sai mennä nauttimaan päiväkahvinsa myös talon saliin. Me olimme siitä enemmän kuin mielissämme. Talossa on niin hyvä tunnelma ja sisustukseen on panostettu ihan hurjasti.Olen monesti miettinyt sitä, että kuinka paljon ihmisiä tänne "keskelle ei mitään" löytääkään! Nytkin kahvittelijoita ja talon tunnelmasta nauttivia oli meidän kanssamme yhtäaikaa ainakin parisenkymmentä.


Toisaalta onkin hyvä, että tämä ihana kesäkahvio on kaukana kaikesta. Jos tämä sijaitsisi jossain kasvukeskuksen lähellä, täällä kävisi varmasti niin paljon vierailijoita, että tunnelma olisi pilalla.


Aittakahvila Annaa on vaikea kuvailla. Täällä täytyy vierailla itse! Knuuttilan vanha talo on kuin jonkun kodin, kesäkahvion ja museon yhdistelmä. Huoneet on todellakin sisustettu niin, että talossa asuttaisiin. Se ehkä tekeekin sen jännän tunnelman, mikä täällä vallitsee.


Aittakahvila Annassa on ollut joka kesä näyttely vaihtelevilla teemoilla. Koska kahvilaa pitävät äiti ja tytär eivät olleet varmoja koko kesän onnistumisesta, heillä kuulemma oli perähuoneissa "kesävieraat".


Ensimmäisessä huoneessa kesäänsä "vietti" tanssijatar Maija Leppo. Huone oli sisustettu hänen matkalaukustaan olleilla tavaroilla.


Kerrassaan viehättävästi sisustettu huone! Täällä melkein tuli oikeasti sellainen olo, että tämä leidi oikeasti asui huoneessa.


Huomatkaa pöydällä oleva kahvikuppi ja mustikkapulla!


Toisen "kesäasukkaan" me tunsimmekin. Yllätyksenämme huoneessa oli Beiben läheisen työkaverin ja ystävän Riston täytettyjen eläinten kokoelma, jonka hänen vaimonsa oli Knuuttilaan lahjoittanut. Risto asui naapurustossamme silloin kun asuimme Sahalahden Pakkalassa.


Täytyy kyllä sanoa, että kokoelmat oli laitettu esille taitaen ja ne sopivat huoneeseen niin kuin olisivat olleet aina siellä.


Muistan, kun joskus kävimmekin Riston verstaalla. Hänellä oli pakastimessaan kuolleita eläimiä, joita hän täytti tilaustöinä tai sitten ihan omaksi ilokseen. Veimme muistaakseni jonkun oravanraadon, jonka löysimme tienposkesta.Hänellä oli myös mehiläispesiä ja hunajantuotantoa. Beibe on kyllä monesti sanonut, että voi kun Risto vielä eläisi, että voisi häneltä kysyä neuvoa nyt kun meillä on omia pesiä.Näyttelyhuone on hieno kunnian osoitus ihan tavalliselle Sahalahtelaiselle miehelle ja hänen harrastukselleen.
Talon muut huoneethan olivat tuttuun tapaan sisustettu kodikkaiksi. Ja taas tyyliin "täällähän asuu joku"!

Ulkona oli vierailijoiden iloksi mahdollisuus päästä katsomaan isäntäväen lemmikkejä. Oli pari lammasta, vuohi ja ankkoja.


On varmaan pakko tuoda Kuukuna mehulle mummun ja papan lempparikahviolle ja ankkoja katsomaan. Ne ovat pojan yksiä lempieläimiä kissojen ja lehmien lisäksi.


Jos mietitte, että mihinkähän sitä lähtisi ajelemaan kahville, vahva suositus tälle kesäkahviolle!


AITTAKAHVILA ANNA

Avoinna heinäkuun la-su klo 12-18

Keljontie 671, 36420 Sahalahti

6 kommenttia:

 1. Onpa idyllinen kaffila. Meillä oli muuten tuollainen joutsen gobeliini ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todellinen maaseutukahviloiden helmi!

   Hauska sattuma!😄

   Poista
 2. Aivan mahtavaa kahvilaidylliä ja mikä upea esineistö ja tunnelma. Kiitos kun jaoit tämän.

  VastaaPoista
 3. Onpa upea kohde, täytyykin heti selvittää missä päin on Sahalahti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa selvittää! Ja hommata oikein kunnon kahvihampaan kolotus, koska lähipitäjissä on muutamia muitakin hienoja kesäkahvioita!

   Poista