Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Art MajaalahtiTässähän tämä kesäloma on mennyt lähinurkkia kierrellessä! Mutta niinhän ne kesät ovat meillä ennenkin menneet. Kovin on paljon nähtävää ihan Kangasalan alueella ja sitten noi lähipitäjät siihen lisäksi.


Itse Kangasalan keskustan alueella ei juurikaan tule missään häppeningeissä käytyä. En oikein edes tiedä, onko siellä näin kesällä mitään tapahtumia. Mutta Sahalahdella ja jonkin verran Kuhmalahdellakin jotain nähtävää ja koettavaa löytyy. Vaikka kyllä minun täytyy myöntää, että oman kylän näkemiset on aikas vähissä.


Yksi meidän vakkarikohteista lähiseudulla on Sahalahden Majaalahdessa heinäkuisin oviaan auki pitävä taidetalli Art Majaalahti.


Art Majaalahti 2020 on vuorossaan 14. kesänäyttely. Tänäkin kesänä mukana on tosi kattava joukko enemmän ja vähemmän tunnettuja taiteilijoita. Osa ensikertalaisia Art Majaalahdessa, mutta myös monina edellisinä vuosina mukana olleita.


Puisia leikkikivääreitä myynnissä.

Taidetta on ripustettu esille itse navetan lisäksi ylisille ja kahteen piha-aittaan. Joten neljän oven takaa löytyy teoksia.Itse navetta on maalattu sisältä valkoiseksi ja mataluudestaan huolimatta se on valoisa. Teokset on laitettu esille taidokkaasti ja miljöö on upea taiteen ihailuun.

Jarin maalauksia.

Tänä vuonna meitä kiinnosti erityisesti ystävämme Jari Rantasen teokset, jotka olivat saaneet kuulemma muiltakin käviöiltä runsaasti huomiota.

Hyvin kuvaava teos kännykkäriippuvuudesta!

Olimme toki nähneet kuvia Jarin teoksista, mutta olihan maalaukset upeita oikein tälläisessä näyttelyssä nähtyinä.
Jari ihailee Reidar Särestöniemen taidetta ja on Jarin maalauksissa samanlaista värikylläisyyttä kyllä havaittavissa.


Kiinnitin huomiota navetassa oleviin teoksiin, että ne olivat joko hyvin luontoaiheisia tai sitten kaupunkinäkymiä. Värimaailmoiltaan kuitenkin samantapaisia. Juttelinkin näyttelytiloja omistavan ja näyttelyitä järjestävän Ritva Saarikko-Norolan kanssa siitä, että kyllähän kaupunkikin on luontoa. Moniin maalauksiin oli hienosti tallennettu hetkiä kaupunkielämästä.


Jarin näkemys Jokeri -hahmosta.

Navetan nurkassa oli pieni piste, missä oli myynnissä
kortteja ja pieniä lahjatavaroita.

Isommassa piha-aitoista oli esillä Emmi Vuorisen grafiikkaa. Ne sopivatkin erilaisuutensa vuoksi yksinään tänne aittaan. Teokset olivat herkkiä ja täynnä yksityiskohtia. Niitä piti tarkastella melko läheltä.

Aitta itsestään oli jo tosi hieno!


TaideTalli sijaitsee ihan asuintalon pihapiirissä ja todella kauniilla paikalla mäen päällä. Talon takana oleva pelto laskeutuu suoraan järven rantaan ja pihasta on huikeat näkymät järvelle. Meidän vieraillessamme täällä, oli ukkosta ilmassa ja järven takana salamoi.
Pihaan oli tehty muutama oleskelualue pöytineen ja penkkeineen. Yksi niistä oli heti navetan edessä, mutta siinä oli koko ajan joku istuskelemassa ja nauttimassa näkymistä. Joten siitä en saanut kuvaa otettua.

Tämä oli mielestäni hauska oleskeluryhmä pienemmän aitan
vieressä.

Pikkuaitassa oli Raija Ala-Kauppilan öljymaalauksia.

Navetan ylissilta.

Navetan ylisillä oli kuvataiteilija Kaisa Soveron hienoja maalauksia, jotka oli tehty puusaavien osille.


Nämä teokset sopivatkin ylisille tosi hyvin! Tilaa oli somistettu heinäseipäin ja muulla vanhalla rekvisiitalla.


Vähän jäi mietityttämään, että olisiko pitänyt joku näistä hankkia kotiin? Hinnat olivat kuitenkin sadan euron molemmin puolin, joten ihan tavallisen ihmisen hankittavissa.
Puisten saavien osille oli maalattu marja-, hedelmä-, sekä vihannesaiheita. Myös kynttilöitä ja kissoja aiheista löytyi.


Art Majaalahti 2020 -näyttely on avoinna ke-su klo 14-18 aina 9.8:tta saakka. Näyttelyihin ei sisäänpääsymaksua!

Majaalahdentie 204, 36270 Kangasala

TaideTalli

Tien toisella puolella oleva ihana kallio!


2 kommenttia: