sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Viikonlopun vilskettä ja vilinää!

Kyllä on ollut taas sellainen viikonloppu että! Ei meinaa tunnit vuorokaudessa riittää! Ollaan viety paketteja ystäville. Olen käynyt hakemassa yhden lahjan kaupungista ja  koristellut pari pientä kuusta, taas!

Pikku kuuset keittiön ikkunalla!


 Olin siivoomassa isällä. Se oli minun joululahjani hänelle. Samalla reissulla käväisin Tampereen Joulutorilla pyörähtämässä. Väkeä oli yllättävän vähän, torilla pääsi liikkumaan tosi hyvin. Ystäväni oli ollut Ideaparkissa, kaikki ihmiset olivat kuulemma olleet siellä. No, hyvä minulle, huono Joulutorin myyjille! Enkä minäkään heitä juurikaan rikastuttanut, yhden hirviryynimakkaran torilla söin!

Hirviryynäriä Kauppahallin kojulta

Kävellessäni takaisin isälle, ostin Kuninkaankadulla olevasta kojusta omenan. Kaikki myytävät omput olivat kotimaisia ja kauppa kojulla näkyi käyvän vilkkaasti. Enkä yhtään ihmettele! Kun omenaa haukkasin, oli kuin kesä olisi tulvahtanut suuhuni! Aivan mielettömän makuinen omppu! Harmi vaan, etten muista lajiketta.

Take away omppu!




Mutta kyllä hirviryynäri ja omppu, aina mäkkärit ja heset voitti!
Beiben isosiskon pojalle ja hänen vaimolleen syntyi alkukuusta poikavaavi ja tätä pikku ihmettä käytiin myös katsomassa. Ihana pikkumieshän vaavi oli!
Olin tehnyt vauvalle tuliaisiksi virkatun pupuhelistimen ja puklurätin bambulangasta. Pitkään mietin, että annanko helistintä ollenkaan. Se ei ehkä ollut maailman kaunein. Mutta onpahan oma desing ja rakkaudella ja ajatuksella tehty, vain Hänelle!
Puklurätin kanssa meinasi tulla vähän kiirus. Aamulla ennen lähtöä vielä kudoin sen loppuun ja päättelin. Mutta sain kuin sainkin valmiiksi!

Puurengas helistimen pohjana

Tosi vaikea oli saada virkattua kireästi, renkaanympärille


Valmis rengas

Pään sisällä vanua ja spelttihelmiä yllätysmunan sisukseen laitettuna

Ei niin söpö lopputulos!

Valmis vauvalahja!



Illalla kun tultiin vauvakatselmuksesta, maalasin käpyjä spraymaalilla. Niistä olisi tarkoitus tehdä koristeet, mihinkäs muuhun kuin, ulkosaunalle tulevaan joulukuuseen. Huomenna yritän saada ne valmiiksi. Tiukaksi vetää!

Käpy prokkis!
Beibekin vähän askarteli. Hän koristeli muutaman viinipullon, lahjoiksi annettavaksi. Sisältö on marja-aronia omenaviiniä.

Lahjavinkut!

Rosolliin keittelin porkkanoita ja punajuuria kaiken puuhastelun lomassa ja nyt sekin on tehty.

Sydämellinen punajuuri



Kaksi vuotta sitten, jouluaaton aattona, meidän keittiöhana meni poikki. Kesken joululaatikoiden teon. Beibe ja tytär lähtivät kaupungista uutta hanaa hakemaan ja sen saivatkin. Säästyttiin silloin suuremmalta "katastrofilta" ja loppu oli onnellinen.

Eilen illalla olitiin Beiben kanssa saunomassa ulkosaunalla. Sillä välin meidän vessan lavuaarin putken vesilukosta, oli kiinnityspultti mennyt poikki ja putki irronnut altaasta. Minähän sitä en edes huomannut, ennenkuin laskin vedet kintuilleni. Miksi kaikki AINA hajoaa pyhien alla!
Tänään illalla, kun minä koristelin pikku kotiamme ja tein rosollia, Beibe teki putkihommia! Onneksi hän on NIIN taitava ja sai korjattua hajulukon. Vähällä päästiin, jos ei muuta enään hajoa!





Enään pari päivää jouluun! Kaikesta hässäkästä huolimatta, IHANAA!

Mauri ei turhia joulusta stressaa!

6 kommenttia:

  1. Toi vauvalahjahan on aivan ihana!! Mahtava idea tollanen helistin! Eikä syntyis muuten multa kuuna päivänä, en todellakaan osaa virkata kuin ketjusilmukkaa...

    Ihanaista joulun aikaa sinne!

    VastaaPoista
  2. Voi kun ihana vaavilahja. Tuollaisen jos olisin saanut olisin ollut onnesta mykkyrällä. Itsetehty on minulla ollut aina arvossaan vaikka antajat ovat arastelleet ja sanoneet että tämä nyt on tämmöinen vaan itsetehty... Se on mielestäni paras lahja ja ajatuksella annettu ja tehty.

    Täällä vielä aamun-aamun-aamukahveja juon. Herätys ollut jo 4:40 meidän kahden aamuvirkun pikkupojan toimesta ja silmät on jotenkin vieläkin sikkuralla. Aamuheinät on laitettu poneille jo kuuden jälkeen, kohta ovat mutustelleet ne ja menen laittamaan laitumelle. Pakkanen kiristyy pikku hiljaa, lunta ripajaa, joulumieli on jo korkealla. Vähän vielä joulusiivoja lasten kanssa joulumusan soidessa, piparin ja torttujen leivontaa sekä illalla vielä muutaman paketin kääräisen papereihin...

    VastaaPoista
  3. Minustakin helistin on ihana!

    Mukavaa joulun aikaa

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia tytöt! Kylläpä te olette kilttejä kehujenne kanssa!
    Meillä on kauhea hössötys töissä ihmisten uudenvuoden broitsujen kanssa. Huomisen kun jaksais vielä, niin sitten pääsee nauttimaan joulusta! Ruhtinaalliset 5 päivää vapaata! Täällä Pirkanmaallakin on lunta vähäsen, aivan mahtavaa! Kyllä lumi auttaa tunnelman saaamiseen!
    Oikein mukavaa joulun odotusta teillekin!

    VastaaPoista
  5. Helistin on huippusöpö! :) Ja hauskoja nuo teidän pienet joulukuuset! Hiriviryynimakkara - jos sellaista joskus olisi tarjolla niin varmasti maistaisin itsekin! :)

    VastaaPoista
  6. Tänks!
    Hirviryynäri oli hyvää! Miedomman makuista kuin perusryynäri.

    VastaaPoista