Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Reissussa Virossa! Rakvere ja Turin kukkamarkkinat! Osa yksi...


Tää käväs Virossa viime viikolla. Pääsin viimeinkin, paljon kehutuille, Turin kukkamarkkinoille. Minulla oli jo viime vuonna matka varattuna, mutta Beibe joutui leikkaukseen ja tytärkin sattui olemaan matkoilla samaan aikaan. Joten asiat tärkeysjärjestykseen ja minä peruin itku silmässä matkani. Me kaikki kolme ei voida olla yhtä aikaa pois kotoa. Jos joku haluaa joskus tulla lehmä- ja elukkavahdiksi, ilmoittautua saa.

Aqua Hotel & Spa
Reissu oli Tuovisen matkatoimiston järjestämä. Olen ollut monella reissulla heidän toimestaan ja olen ollut aina tyytyväinen. Kaikki sujui nytkin paremmin kuin hyvin!
Matkan kesto oli kolme päivää ja kaksi yötä. Kuulostaa ihan joltain elokuvalta... Anyway, Kangasalta hypättiin dösään ja Viking Xprs suhautti meidät lahden yli. Satamassa takaisin bussiin ja reilu sata kilometriä EU:n rahoilla korjattuja, tasaisia teitä pitkin, Rakvereen.
Hotelli, Aqua Spa, oli tosi tyylikäs, palvelu hienostunutta ja huone parvekkeineen ihana. Itse Rakvere oli pieni paikka ja eihän vielä ollut varmaan kesän sesonki aika, joten oli hotellissa, kylpylässä ja kaupungilla, tosi rauhallista. Viihdyin!


Hotelliaulan ja ravintolan välissä oli merivesiakvaario. Ihana!
Aulassa oli myös vesiseinä. Kuvasta ei kyllä nää, kuinka upea se oli!

Torstai-iltana hotelliin saavuttuamme ja hetken huokaistuamme, lähdimme kylille. Pari pientä ostoskeskusta, eipä paljon muuta. Paitsi tosi monta apteekkia. Hämmentävää!
Kävimme pyörähtämässä paikallisella "tokmannilla" ja siltä tarttui mukaan sikahalpoja vihannesten siemeniä. 0,05e-1,09e, oli hinnat. Kurpitsan siemeniä oli kaikenlaisia erikoisia. Onpahan ensi kesälle valmiina!


Rakveren tori oli siisti. Samoin kaikki kadun varret olivat hoidetut. Lehmukset olivat leikattu ja istutuksissa oli rosmariinia. Kyllä! Rosmariinia! Vähän siistiä! Eihän ne vielä olleet, talven jäljiltä,  kauhean tuuheita, mutta kuitenkin.

Taidetta torillaValtava rosmariinipuska!

Leikatut puut olivat karun upeita!

Nälkäkin alkoi jo olla, mutta ravintolatarjonta oli hieman suppea. Kruusialainen ravinteli oli hotellin lähellä, mutta koska kaverini ei ole kovinkaan kokeilun haluinen, jätimme sen väliin. Muita ravintoloita en keskustassa havainnut. Paitsi kebabravintola oli hotellia vastapäätä. Myöhemmin bussista huomasin ainakin yhden pubin ja yökerhon, mutta ruokapaikkoja en nähnyt. Hotellia vastapäätä oli myös Pihlaka niminen kahvila, mutta sekin jäi käymättä. Seuraavan kerran lähden kyllä reissuun kaverin kanssa, joka haluaa syödä ja juoda. Koko ajan ja joka paikassa, niin kuin minä!

Käytimmekin hotellin ravintoloiden palveluksia.  Ja hyvä niin! Kaksi tasokasta ja viihtyisää ravintolaa sijaitsivat heti hotellin alakerrassa. Toisessa niistä tarjoiltiin myös aamupala. Koska otin niin paljon ruokakuvia, teen niistä ihan oman postauksen. Okei?

Hotellin kylpylässä kävin molempina iltoina. Se oli siisti ja rauhallinen. Altaita kolmessa eri tasossa ja yhdeksän saunan osasto erikseen. Rauhallisuuteen vaikutti ehkäpä se sesonkiajan ulkopuolisuus. Bussikuskimme kertoi kylpylän olevan venäläisturistien suosiossa, mutta nyt heitä ei näkynyt. Muutamia hotellin asukkaita ja paikallisia lapsiperheitä, oli kylpemässä. Lapsiperheille kylpylä olikin mainio. Lasten altaita oli kaksi ja ne olivat mielestäni tosi isoja. Ja aikuisilla oli hyvät istuma mahdollisuudet altaiden reunamilla.
Hotellin sijainti oli mielenkiintoinen siinä mielessä, että se oli aivan kirkon kupeessa. Perjantaina kelluin yksin ulkoaltaassa, vesisateessa ja katselin kirkon tornia. En usko, että Suomessa saisi kylpylää ihan noin lähelle kirkkoa rakentaa. Voi olla, että olen väärässäkin!

Hotelli ei näy kuvassa, mutta on ihan vieressä

 Hotellin vieressä oli viihtyisän näkoinen puisto, lampineen ja istutuksineen.


Onneksi tämä vanha raita oli säilytetty. Se oli hieno!

Kaunokaista kasvoi jokapaikassa nurmialueilla

Rakennuksen takaa lähti tie ylös mäelle, jossa oli vanhat keski-aikaisen linnan rauniot. Sinne mekikin könysimme perjantai-iltana. Harmi vaan, ettei linnaan päässyt sisälle. Siellä kuulemma olisi ollut ase- ja kidustuvälinenäyttelyt.

Portaat raunioille


Kuvasta ei nää, kuinka syviä vallihaudat olivat


Näkymä alas kylille
Mutta linnan vieressä oli jotain, mikä minua kiinnosti ihan valtavasti. Alkuhärkä Tarvas vartioi kaupunkia. Se tuijotti vallihaudan päältä tuimasti alas kaupunkiin tulijoita. Mahtava! Olin ihan täpinöissäni!

MUU!Meikä ja härkä!

Tai sonnilta se minusta enemmänkin näytti!

Perjantai päivänä aiemmin, olimme käyneet Pellava-aitassa, Kultakeramiikan tehtaalla ja ostoskeskuksessa. Pellava-aitasta mukaan lähti pari uutta leivinliinaa, käsintehty saippua ja sellaiset pesulappuset. Halvat oli hinnat ja kaikenlaista liinaa tarjolla.

Liina poikineen


Kultakeramiikan tehdas oli mielenkiintoinen kohde. Omistaja kierrätti meitä ja kertoi avoimesti bisneksestään. En oikein tiedä, miten hänen juttuihin olisi pitänyt suhtautua. Kuinka kaikki oli niin kallista ja kukaan ei maksa mistään mitään. No, jaa. Vali, vali! Minua tehdastyöläisenä alkoi lähinnä pännimään tuollainen. Suurin osa seurueestamme oli eläkeläisiä, minun lisäksi ei montaa työllistä tainnut olla. Mutta muuten oli todella kiva nähdä, miten esimerkiksi mukin korvat tehdään.

Että näin!

Myymälä näkymä

Kippoja menossa uuniin

Kippoja lasitetaan

Patoja lasitetaan ruiskulla

Purnukoiden tekoa

Purnukoita menossa polttoon

Lasagne vuoka prässissä

Valmiiksi prässätty vuoka näkyy ylhäällä
Myymälässä oli tosi halpaa. Oli hieman taisteltava, etten sortunut turhuuksiin! Beiben siskon mukuloille ostin pienet tuliaiset. Samoin tyttärelle ja vävylle karkkikipot. Täyty sitä itelle ja Beibelle ostaa aamiaissetit, jotta saadaan viikonloppuisin kuskattua aamupalamme tyylikkäästi ulos paviljonkiin!


Ostoskeskus oli ihan sellanen basic. Tyttärelle ostin parit topit ja kengät. Itelle löysin pari t-paitaa. Rimistä lähti mukaan skumppaa ja Milkan Oreo-suklaata ja lehmän muotoisia keksejä. Seurueemme oli tehnyt niin paljon ostoksia parin kuluneen päivän aikana, että hirvittelimme, mahtaako kukkamarkkinoilta enään mahtua mitään kyytiin!

Lauantai aamuna oli aikainen lähtö itse pääasiaan, eli Turiin ja kukkamarkkinoille. Vihdoinkin! Eli seikkailu jatkuu...

Kylillä tuli vastaan palanut talo, jonka katolla kasvoi jo puita

3 kommenttia:

  1. Varmasti kiva reissu! Mukavaa nähdä sieltä kuvia. Aikoinaan reissasimme miehen kanssa usein Virossa.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kivalta reissulta!! Tykkään!!

    VastaaPoista
  3. Kiva reissu oli, Sussi ja Heli! Mutta paras osuus on vielä kertomatta! Kirjotan heti, kun ehdin!

    VastaaPoista