Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

maanantai 16. toukokuuta 2016

Kuusenkerkkä-puolukkarahka!



Muutamia vuosia sitten olin Ahlman-opiston omavaraisuuskurssilla. Kouluttaja silloin kertoi, että puolukka ja kuusenkerkkä ovat hyvä makupari. Varsinkin rahkan joukossa ne toimivat hyvin.
Monta vuotta on pitänyt kokeilla, mutta aina se vain on jäänyt. Nyt kun koko päivän on satanut, voi vaikka vähän tehdä ruokakokeiluja.



Puolukoitahan on pakkasessa vielä huru mykke ja kerkätkin alkavat olemaan parhaimmillaan. Viime kesänä keittelemästäni siirapista on vielä pari purkkia jäljellä, joten ajattelin käyttää sitä sokerin sijasta makeuttamiseen. Kuusenkerkkäsiirappiohjeen löydät täältä.

Kuvassa näkyvä raastin ei liity ohjeeseen mitenkään! ='D


KUUSENKERKKÄ-PUOLUKKARAHKA  4 ann.

  • 250g maitorahkaa
  • 2dl kuohukermaa
  • 2dl puolukoita
  • pari rkl hienonnettuja kuusenkerkkiä
  • muutama rkl kuusenkerkkäsiirappia tai sokeria maun mukaan

Sulata puolukat, jos käytät pakastepuolukoita. Hienonna kerkät veitsellä hienoksi. Vaahdota kerma. Lisää rahka, kerkkäsilppu, siirappi ja puolukat kermavaahdon joukkoon. Jätä hieman puolukoita ja kerkkäsilppua koristeeksi jos haluat. Pyöräytä seos vatkaimella tasaiseksi niin, että marjat hieman rikkoontuvat. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua. Jaa annosmaljoihin ja koristele. Nauti!





Kerkät maistuivat tosi miedoilta rahkan joukossa. Tämä rahka ei varmaan ole lasten mieleen, koska kerkät toivat pientä "roskan" tunnetta suuhun. Tosin, harvoinpahan kakrut puolukastakaan tykkäävät.
Mutta minä tykkäsin ja aion tehdä toistekkin! Kerkkiä voisi vaikka laittaa hieman enemmänkin, nyt olin varovainen.

8 kommenttia:

  1. Jukeli, tää menee kokeiluun!
    (Kunhan keksin mistä käyn muutaman kerkän ensin hakemassa.....) Kuulostaa NIIN hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan! Jos tykkää yleensäkkin puolukkarahkasta, niin tykkää tästä!

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sateessa painelin pitkin pihoja, ton rahkakuppini kanssa ja yritin ottaa edustavaa kuvaa. Varsinainen "ruokabloggaaja"! ='D

      Poista
  3. Kyllä vain kokeillaan täälläkin, on taatusti herkullista :) Mullakin on vielä viime vuotista kuusenkerkkäsiirappia. En tiedä viitsinkö sitä tänä vuonna keitellä mutta kuusenkerkkäsimaa ajattelin tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin tekemään! =D

      Mää ajattelin taas keitellä siirappia. On mukava antaa niitä lahjoiksi sitten syksyllä ja jouluna!

      Poista
  4. Meillä ei kerkkiä vielä näy edes "mainittavaksi asti". Samaa makuparia on pitänyt kokeilla, oliskohan vielä jossain pakastimen uumenissa puolukoita? Karpaloita ainakin pitäisi olla, tosin tykkään itse enemmän puolukasta kuin karpalosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään tuolla metsässä vielä ole, mutta noissa pihakuusissa kerkät on jo kasvaneet!

      Ei varmaan maku kärsi, vaikka karpaloita laittaisitkin! ;D

      Poista