maanantai 13. kesäkuuta 2016

Ihana marja-rahkaherkku!



Marjarahkaa meillä syödään tosi paljon kesät talvet, mutta mielestäni tämä herkku täytyy tehdä tuoreista marjoista.
 Jamie Oliver teki joskus vuosia sitten jotain tämän suuntaista jossain ohjelmassaan ja minä silloin nappasin idean Beiben 40-vuotispippaloiden jälkkäriksi. "Eton Mess" taisi olla jälkkärin nimi. Niistäkin 40-vee bileistä on jo monta vuotta...
No, eihän tämä paljoa eroa peruskermarahkasta. Mutta "jutun" siihen tekee keksi- ja marenkimurut. Ja tietysti ne ihanat, tuoreet marjat!



Jokatapauksessa tämän tekemisessä ei kauaa nokka tuhise. Varsinkin kun tekee kermarahkaseoksen valmiiksi jääkaappiin tekeytymään ja kokoaa annokset sitten juuri ennen syömistä.




MARJA-RAHKAHERKKU 4-6 annosta

  • 200 g mansikoita
  • 200 g pensasmustikoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • (tomu)sokeria
  • pari pientä marenkia/annos
  • pari kaurakeksiä/annos
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Yhdistä rahka kermaan ja makeuta makusi mukaan sokerilla. Pilko mansikat ja isoimmat pensasmustikat. Jätä muutamia marjoja kokonaisiksi, jotta voit koristella annokset niillä.
Lisää pilkotut marjat kerma-rahkaseokseen ja laita seos jääkaappiin hetkeksi makuuntumaan. Voit toki tarjoilla hetikin, ei haittaa!
Annostele lusikalla tarjoiluastiaan pohjalle kerma-rahkaseosta. Murustele marenki ja keksi seoksen päälle. Laita uusi kerros rahkaa ja taas marenki ja keksi murusteltuna. Tee niin monta kerrosta kuin haluat/astiaan mahtuu. Koristele marjoilla ja keksi- ja marenkimuruilla.
Beiben juhlissa tarjoilin tämän herkun isosta kulhosta, josta jokainen sai ottaa itse haluamansa määrän. Keksi- ja marenkimurut olivat erillisessä kulhossa. Toki koko "sotkun" voi koota jo valmiiksi vieraille. Mutta tee se juuri ennen tarjoilua, jottei keksit ja marengit vety!



6 kommenttia:

  1. Oih wau mikä herkku, jonka valmistus sujuisi myös minulta. Juuri nyt on niin nälkä, että voisin syödä miltei oman pääni tai kymmenen tuollaista herkkuannosta. Ihanaa viikkoa Marketta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä tätä herkkua iso satsi, säilyy jääkaapissa pari päivää. Sitten vaan muruset joukkoon ennen syöntiä. On valmiina tilanteisiin, kun oman pään syönti on uhkana! ='D

      Mukavia kesäpäiviä sinullekkin, Tia!

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Nam! Meillä syödään usein rahkaa. Myös pakastemarjoista tehtynä. Tämä voisi olla kiva piristys meidän rahkaherkutteluun kekseineen ja marenkeineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei uskoisi miten kivalta makeat marengit ja rapeat keksit suussa tuntuvat!

      Poista