Rakkautta ja maan antimia

Rakkautta ja maan antimia
Hehku

lauantai 30. kesäkuuta 2018

Leipomo & Kahvihuone Paula Kuohijoella ja kiva aittakirppis RautajärvelläPoikkesimme juhannuspäivänä Kuohijoella kahvilla. Tai, ihan vartavasten me sinne lähdettiin ajelemaan. Meiltä tänne Kuohijoelle on reilut 30 kilometriä.


Kohteena meillä oli Leipomo & Kahvihuone Paula, joka toimii remontoidussa navetassa Suksian tilalla.


Olimme tosi yllättyneitä siitä, että paikalla oli monta kymmentä asiakasta meidän lisäksemme. Paikkahan on todellakin "keskellä ei mitään" ja olihan juhannuspäiväkin!

Navetan ylissillan alla oli kanoja ja kaneja!

Pihapiiri nyt ei ollut mitenkään ihmeellinen, mutta ihan viihtyisä pöytä- ja sohvaryhmineen. Mutta navetta sisältä oli kivasti sisustettu. Vanhoja huonekaluja, pitsiliinoja ja sen sellaista. En vaan päässyt kuvaamaan kunnolla ihmispaljouden takia.Vitriinissä oli niin paikan päällä, kuin muuallakin tehtyjä herkkuja. Gluteenittomiakin vaihtoehtoja. Suolaista ja makeaa. Sillileipää ja juustokakkuja. Myös pullia ja munkkeja.

Täällä leivotaan myös leipää, jota on mahdollista ostaa mukaansa. Sarkasen tilan jäätelöä voi ostaa palloina tai puolen litran törpöissä mukaan.


Me halusimme jotain makeaa ja valitsimme kaksi erilaista kakunpalaa jaettavaksi. Erikoiskahveja on saatavana, mutta me valistsimme ihan normikahvit. Sekin oli jonkin pienpaahtimon kahvia. Valitettavasti unohdin jo, minkä!

Mangokakkua ja toisena oli glteeniton suklaakakku.

Iso miinus tuli kahvikupeista, joissa ei ole korvaa. En hötäkässä huomannut, olisiko ostoksiaan ollut mahdollista laittaa tarjottimelle. Korvattomat mukit olivat tosi kauniita ja ehkäpä käsityötäkin. Mutta kuuma kahvi poltti pahasti sormia ja hädin tuskin päästiin pöytään kahveinemme.

Kakut olivat maultaan ihan hyviä, muttei mitenkään tajunnan räjäyttäviä. Suklaa oli tosi suklainen ja mango kermainen. Eivätkä välttämättä silleen hyvällä tavalla. Yksi kakunpala olisi riittänyt meille molemmille puoliksi.

Myynnissä oli myös koruja ja sisustuskamaa.


Nämä nyt ovat niitä makuasioita ja kahvila on kokemisen arvoinen paikka. Sisustus on hieno ja onhan se nyt taas upeaa, että täältä maalta löytyy moista yritteliäisyyttä pitää kahvilaa. Ja asiakasmääristä huomasi, että tälläisille kesäkahviloille on maaseutukunnissa kysyntää!

Pihapiirissä oli myös kaniaitaus.


Juhannusviikonloppuna kahvilalla oli nettiyhteysongelmia ja meillä oli onneksi käteistä mukana. Suosittelenkin pitämään aina gäässiä mukana, kun maalla liikutte!

LEIPOMO & KAHVIHUONE PAULA  avoinna kesä-elokuun pe-su klo 12-17

Suksiantie 9 14980 Kuohijoki

Myös B&B majoitusta
Kahvihuoneen nettisivut


Tulimme takaisin kahviolta Rautajärven kautta ja huomasimme joka kesäisen aittakirppiksen olevan auki.


On muuten sellainen paikka, että täällä on vaikka mitä. Varsinkin jos jotain astioita kaipaa!Kirppistä pitää vanhempi rouvashenkilö omassa pihapiirissään. Muistaakseni hänen nimi on Armi ja kirppis on ollut kesäisin tosi monena vuonna. Olemme siellä poikenneet aina ohi ajaessamme ja välillä jotain löytäneetkin.


Tällä kertaa löysimme ison valurautaisen paistinpannun ja pari pientä kaktusruukkua yhteishintaan 15 euroa.


Aittakirppis sijaitsee Pohja-Rautajärvi välillä, pari kilometriä ennen Rautajärven keskustaa. En löytänyt netistä mitään sivustoja tai osoitetta kirpputorille.
Se on auki aina kun tienvieruskyltin alla on auki -kyltti.

4 kommenttia:

 1. nämä kirppispostauksen on aina niin mieleen. Koetan aina painaa mieleen, että missä olis kivoja kirppiksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkin maakuntia on kaikenlaisia kirppiksiä ja niillä on kyllä kiva poiketa!

   Poista
 2. muistan nuo strepsils-rasiat lapsuudesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin, Sussi naurettiin kotona sitä, että oltiin noista Strepsils -rasioista puhuttu ja siinä niitä sitten oli!

   Poista